Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hanka_andrus 19:03, 15 paź 2017

Asiu, już dzisiaj go miałam trochę. Widocznie kurier stał na rozdrożu, i równo nas obdzielił! Po sprawiedliwości!

Byłam u Ciebie, różyczki jak w pierwszej odsłonie z czerwca! Piękne!
Chyba muszę wszystkie przypadkowe sadzonki wywalić i skupić się na jednym, dwóch gatunkach. Ależ kiedy one wszystkie cudne! Jak tu wybrać?

pestka56 20:08, 15 paź 2017

Jak by te białe piękności zobaczył nasz przyjaciel – właściciel wspaniałego, prawie ha ogrodu – piałby z zachwytu niczym bażant o świcie. Mnie się też podobają bardzo. Znasz odmiany?
Radziu2013 20:12, 15 paź 2017

Pozdrowionka Haniu
BasiaLT 20:33, 15 paź 2017

Kurka no... co wy macie z tą pogodą? U mnie dzisiaj 24 stopnie,słonce jak baniak. Zero wiatru i chmur. Wieczorem musiałam polatać z konewką i popodlewać rośliny na skarpie żeby nie padły. To jest aż nieprawdopodobne żeby pogoda aż tak się różniła.
Jutro ma być jeszcze cieplej więc może i do Was słoneczko dotrze.
hanka_andrus 20:35, 15 paź 2017

Kasiu, różyczka z prawej to Winchester Catedral lub inaczej White Mary Rose, bo jest jej sportem, a z lewej nie pamiętam nazwy- jakaś okrywowa. Już dawno kupowana.

pestka56 20:40, 15 paź 2017

Ta po lewej byłaby szczególnym przedmiotem uwielbienia. On lubi szczególnie takie róże.
hanka_andrus 22:31, 15 paź 2017

Kasiu, będę próbować sadzonkować te okrywówki, bo mi się też podobają. A,że bez nazwy? Zawsze można swoją nazwę dla siebie wymyślić. ;p
Tu mam białą różę od Gobasi.
barbara_kraj... 22:44, 15 paź 2017

Haniu, wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jutro nad nami wyż. Oby był słoneczny, bo jesienią często bywają tzw. 'zgniłe'.
Miłego dnia i następnych.
ElzbietaFranka 23:03, 15 paź 2017

Wściec się można z ta pogodą. Ten wyż idzie żółwim tempem. Irenka spod Wrocławia pisze wita nas letnią pogodą a u nas chmura za chmurą.

Haniu masz rację wszystkie ładne różyczki są też wyjątki ale wynikają z tego, że nam nie pasują do ogrodu lub bardzo chorowite.

Mam dużo róż, ale ten rok dla moich róż był wyjątkowo nie dobry, ciągłe deszcze nie dały się rozwinąć w drugim kwitnieniu pąków nie wszystkim ale większość.
Zobaczę jaki będzie przyszły rok i też zrobię selekcję. Bo często są zachwalane, a realia są inne. W tym roku kupiłam dosyć dużo obwódkowych, w opisie że kwitną bez przerwy co nie jest prawdą przynajmniej w tym roku.
Jeszcze im daję szansę.

Pozdrawiam
pestka56 02:51, 16 paź 2017

U mnie z różami podobnie. Moje ulubione okrywowe Cubany, które w zeszłym roku kwitły od czerwca do mrozów bez przerwy, w tym roku po czrewcowym kwitnieniu poszły w liście. Są tak gęstę, że nie da się zajrzeć pod krzewy. A kwiatki sztuk 3 Rok temu wyglądały jakby składały się z samych kwiatów. To samo Solero i Novalis. A Rhapsody in Blue chyba w ogóle powonnam ściąć do ziemi.
Fatalny rok
Podobno od jutra +20 minimum