Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 08:55, 11 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Czekałam na paczkę chyba z trzy miesiące... az zmieniłam dostawce.
Ale ważne ze są: jesienne na podjazd, sadleriany do zagajnika i jezowki na miejsce eksmitowanych rozowych

Noooo-paczucha zacna!!Jeżówki takie wypaśne. A skrobnij na priv gdzie kupowałaś.

ps. A trawnikowe drogi dla dziewczynek super-wystarczy odrobina wyobraźni.
Ogród, mydło i powidło. 08:37, 11 sie 2017

Do góry
katel napisał(a)

Piękna ta jeżóweczka!!!
Ogród Nety- moje marzenie 08:35, 11 sie 2017

Do góry
Nett napisał(a)
Naprawdę nie za wiele mam zdjęć... Zwłaszcza z szerokiego kadru.. A jeśli są, to podobne ujecia.

Noooooooo-ujęcia piękne!!!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:31, 11 sie 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
No i nowo popełniona rabata, gdzie kiedyś usypałam kopiec pod płotem ze zdartej darni i nie miałam na niego pomysłu za bardzo - nadal będzie tam czegoś brakować, ale na razie satysfakcjonuje mnie kolorystyka - uwielbiam odcien kulek Miriam w połączeniu z fioletem kocimiętki. A kocimiętka to potwór!! Ale podoba mi się jak połyka te kule To Six hills giant kupiona w czerwcu w Pęchcinie na zlocie forumowym - efekt z 3 podzielonych sadzonek

No i zaryzykowałam - posadziłam tam miskanta Morning Light - jest na kopcu, więc te jego korzenie będą miały trochę zapasu niż gdybym posadziła prosto "na garażu" jak większość roślin u mnie

Nowo popełniona rabata już wygląda baaaardzo tłusto!Kocimiętka szał.
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 08:26, 11 sie 2017

Do góry
Ja juz mam tzn..moja córka bo jej robilismy
mam nadzieje ze w miarę dobrze, na koncu mamy dwie wielkie dziury o glębokości prawie 2 metry szerokie na 1,5m , (miały byc studnie chłonne), ale ostatecznie jest takodsypka z piasku około metra, zwinięty oryginalnie rulon rury drenarskiej DN100 - 50 m. w agrowłókninie i połączone to z rurami drenarskimi, wszystko obsypane kamieniem i na to ziemia. Mam nadziej ze dobrze.

teraz musze zagospodarowac teren przed domem - kwiatki krzaczki wiec zmieniam wątek
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 08:25, 11 sie 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)

Caradonna dopiero zaczyna kwitnienie

Pięknie kwitnie Ci Caradonna!!Moja już dawno przekwitła-przycięłam i coś tam jeszcze wypuściła-ale nie wiem,czy za bardzo jej nie ciachnęłam.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:20, 11 sie 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Posadź buksy w dobrej treściwej mieszance. Opryskaj na grzyba. Mam dobra wiadomość - buksy na nóżce są zdrowsze i grzyb tak ich nie nęka, bo jest przewiew. Buksy będą rosły jak na drożdżach. Mam pytanie = czy kolor zdrowych liści (są takowe?) jest typowo zielony czy lekko sino-niebieski? Pytanie nie jest z serii podchwytliwych, a dociekliwych

Póki co stoją w ziemi, w której je kupiłam- przesadzę do większych donic i zadołuję. Konina mi się kończy- mus zamówić nową dostawę
Pryskałam je już dwa razy. A najlepsze jest to, ze jak w szkółce powiedziałam "a te dwa bukszpany z grzybem, to w jakiej cenie?", to Pani nawet nie protestowała za nadto, coś tylko próbowała tłumaczyć, że to od wody z żelazem mają taki kolor....

Wyglądają tak:

Asiu dziękuję w imieniu okularowej- byłam wczoraj u Ciebie podejrzeć, jakie działania roztaczasz, ale u Cię to wyższa szkoła orki Plany na weekend imponujące!!!!

Aniu Różana- moje miały ściółkę w sporej ilości już w zeszłym roku na jesień- przywiozłam z małopolski, piękną, pachnącą- no sama bym się w niej położyła....i tyle

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:15, 11 sie 2017

Do góry
HAniu moja Rodzina rzeczywiście niejadkami naznaczona Mój Pierworodny jeść nie lubi, to może te tuje się w niego wdały? Temu rodkowi przyszłości nie wróżę- całe łodygi ma żółto-pomarańczowe...

Inka- może rzeczywiście tak zrobię- tam, gdzie "rośnie" (w znaczeniu "przebywa") uroku nie dodaje, a nóż-widelec zmieni zdanie w doniczce? jak nisko go ciachać?
Na jeżówki kompletnie nie mam planu- każda jest inna, więc nie mogą iść na hortensjową. W tym roku chyba tylko zadołuję, a w przyszłym może gdzieś na mniej oficjalny tył wsadzę?

Mrokasiu- takich "błędów młodości" to ja mam na pęczki- chętnie się dzielę Buk był kupiony przypadkiem (jak większość moich roślin) i był całkiem fajny- ja go lubiłam, tyle, ze zupełnie nie miałam miejsca na niego, więc lepiej kogoś obdarować, niż mieć wyrzuty sumienia, prawda?

Aniu, werbena jest- niech to posłuży za dowód

Asiu, ML rzeczywiście- nie chwaląc się- są piękne Moja eS się nawet zapisała na nie wiosną, jak będę dzielić- uwielbiam te trawiszcza

Pszczelarnia 08:14, 11 sie 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kilka kolorów:
bordowy

różowy

i niebieski

Wszystko piękne,ale mój faworyt niebieski
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:10, 11 sie 2017

Do góry

Ale pięknie! Joasiu te połączenia roślin i kolorystyki super! Jaka to żurawka?? Świetna taka gęstwina
A stipa jaka... moja siana w tym roku taka sobie, mała jest.
Za to wysianych w gruncie mam sporo i niektóre z zeszłego roku przeżyły.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:09, 11 sie 2017

Do góry
ogrodula napisał(a)
Witaj Aniu a powiedz mi co masz teraz w donicach na tarasie jakiejś trawki?

Na tarasie w donicach za wiele się nie dzieje. W tym sezonie nie mam do tego głowy. W białych z drewna posadziłam sorgo, stipę, lobelię. W pozostałym dogorywają bratki.

Brązowych donic w przyszłym sezonie nie będzie. Zastąpi je barierka z drewna.

Za to w murku rozkrzewiają się szałwie.

Od nowa ... na przekór wszystkim 08:08, 11 sie 2017

Do góry
iwka napisał(a)
to chyba przez ten upał

a więc tak, możemy już kiełbaski piec u mnie błyskawica, ławki zrobione, palenisko gotowe, drzewa posadzone

haha sama się śmieję ze swojej głupoty

widok od strony garażu

Iwonka w dechę Ci to wyszło!!!Ja wiem, że Ty jesteś samodzielna babka i tym bardziej mi to imponuje.Znaleźć w sobie pomysł, motywację i siłę do działania....super.

A te kwiatuszki tam...to jeżówki??
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:07, 11 sie 2017

Do góry
Dzielżan w roli głównej
zachwycam sie nim bardzo i zastanawiam gdzie by tu jeszcze jakiegoś dzielżana wepchnąć

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:07, 11 sie 2017

Do góry
admete napisał(a)

Podziel się informacją ile sztuk Annabelle masz posadzonych w tym miejscu i w jakich odległościach od siebie i innych roślin?

Masz duży ogród to i różne kolory pasują. Ja niestety kolorystycznie muszę ograniczać.
Ogród z wilkiem zamkn. 08:06, 11 sie 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Są tam
Miscanty ML ,Limki , jeżówki jeden rząd hope ,drugi honeydew ( doradźcie proszę czy zostawić te obydwa rodzaje jeżówek ,czy tylko np.honeydew ?
Pod jeżówkami te maleństwa to szałwia i najbliżej trawy. Ice dance ......
Proszę o rady ,czy jest to w miarę ,czy jeszcze coś zmienić??

Bardzo fajna rabata się robi!!Ja bym chyba zostawiła jeden rodzaj jeżówek-ewentualnie poczekała aż rośliny stłuścieją i stwierdziła, czy czegoś jeszcze brakuje.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:05, 11 sie 2017

Do góry
Powyższe zdjęcia robione w porannym słoneczku
te niżej już po południu................

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:04, 11 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Phantom jest sztywny, kwiaty sztywno stoją i są wielkie. Jest cudny Nie będziesz Aniu żałować

W zeszłym roku myślałam jeszcze o Vanilla Fraise. Teraz jednak podczytuję i potwierdzam, że najbardziej odpowiedni będzie Phantom. Wolę rośliny bezproblemowe.

Limki w kolejnym tygodniu.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:04, 11 sie 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:03, 11 sie 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:02, 11 sie 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies