Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

pestka56 12:12, 29 wrz 2017

Trudno oczekiwać, że się wszędzie coś wpisze. Ja najczęściej oglądam i podczytuję jak teraz u Anbu, albo u ciebie. Czasem tylko jakiś ślad zostawiam.

Trawiasta ci sie udała przepięknie Nic tylko kopiować nasadzenia i układ.

Mnie jeszcze męczy głównie gardło. Ela pisała o sosnówce. Świetna jest, ale w tym roku nie zrobiłam, bo wydawało się, że duży zapas mam. I figa, tu komuś buteteleczkę dałam, tam komuś i okazało się, że za mało zostawiłam dla nas Podziębiłam się chyba na rowerze i trafiło mnie ostro. Rano jest najgorzej i boję się wyjść do ogrodu. Zresztą strasznie łatwo się męczę. Muszę to odchorować. Więc tylko z żalem patrzę na ogród. J głównie drewno rąbie na zimę do kominka. Trawnik skosił tak, że oczy bolą patrzeć na obrzeża. Zawsze ja obkaszam, bo on nie ma cierpliwości. Oby jeszcze październik był ładny, bo jak nie to po ogrodzie Okropnie wygląda.
Koniec biadolenia. Może od poniedziałku już zacznę działać ogrodniczo.
malgorzata_s... 12:23, 29 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Nikt do mnie nie pisze sama do siebie. Dobrze ze skosilam trawkę i liście zgrabilam. Trawka mimo słońca była mokra i złe się kosila ale dwa dni i się wyrówna.

Elu te słoneczne widoki zachwycająceStrasznie mi się podoba poza trawiastą właśnie ta rabata przed tujami. Jest taka uporządkowana
pestka56 12:38, 29 wrz 2017

Elu, co to za trawa afrykańska, o której kilka razy piszesz przy zdjęciach. Mnie ona wygląda jak miskant.

O trawach afrykańskich pisał Surowiński http://www.trawyozdobne.com/poradnik-o-trawach-2/pochodzenie-traw-menu-2/95-trawy-afrykanskie.html
Wymienia ich trochę, ale żadnej tej wielkości i z takimi kwiatostanami. Są np. piórkówki afrykańskie (to też nie taki kwiatostany), ale żadna u nas nie zimuje.
gobasia 15:59, 29 wrz 2017

Macham ..zostawiam ślad ,że zaglądam
ElzbietaFranka 16:03, 29 wrz 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Elu te słoneczne widoki zachwycająceStrasznie mi się podoba poza trawiastą właśnie ta rabata przed tujami. Jest taka uporządkowana

Malgosiu chcialam moze w pezyszlym roku wstawic trawe mulinie miedz irgi. Tytulem proby wstawie trzy tam jest jeszcze mkejsce.
ElzbietaFranka 16:10, 29 wrz 2017

pestka56 napisał(a)
Elu, co to za trawa afrykańska, o której kilka razy piszesz przy zdjęciach. Mnie ona wygląda jak miskant.

O trawach afrykańskich pisał Surowiński http://www.trawyozdobne.com/poradnik-o-trawach-2/pochodzenie-traw-menu-2/95-trawy-afrykanskie.html
Wymienia ich trochę, ale żadnej tej wielkości i z takimi kwiatostanami. Są np. piórkówki afrykańskie (to też nie taki kwiatostany), ale żadna u nas nie zimuje.

Kasiu to Miskant sinensis "afryka", mam kupiony miskant chinski "Ghana", ale bardzo mizerny jest na rozsadniku chyba bede go musiala wziac do domu zeby zime przetrwal.

Kasiu pewnie to tylko taka nazwa Afryka, Ghana. Bo czerwona w naszym klimacie daleko jej do czerwonosci, bo albo nie ma pogody albo przyjdzie mroz i wszystkie rowno wygladaja czyli szare.

Rzuj gozdzika mowie ci ze pomaga.
ElzbietaFranka 16:13, 29 wrz 2017

Bylam dzisiaj w Lazienkach jeszcze liscie na drzewach nie źołkna, trawki tez sa piekne. Mnóstwo wycieczek zagranicznych.

Myslicie, ze spaceruje sobie, ale te spacery z musu z corka.

Bluszcz przepiękny zimozielony. Ten bluszcz pnie sie po bardzo duzej akacji. Pszczół na nim odgromowa

roma2 17:54, 29 wrz 2017

Aurelia. Też tak robię zaglądam i.obserwuje dużo wątków. Też. Się. Dużo wpisuje ale też dużo ogrodniczej ma mój wpis gdzieś wiec juz nie liczę na.odwrotna wypowiedź i pomijam milczeniem.

Przyszłam się pokajać! Elu, ja Twój watek poznałam, zanim wpisałaś się u mnie. Ze wspomnieniem swoim o takiej orce na ugorze jak u mnie . Trochę mnie życie sponiewierało pozaogrodowo i ciągle czasu brak. Ironią jest to, że czytam Twój wątek na bieżąco, a słowa z siebie nie wydałam. Przepraszam!
Edit: Nie napisałam przecież, że pięknie masz! Też tak chcę!
Makao_J 19:13, 29 wrz 2017

Ja myślałam że zrobienie trawiastej rabaty to pryszcz Jak patrzę na Twoją trawiastą to zastanawiam się czy ktoś Ci doradzał czy sama tak zrobiłaś. Podoba mi się.
Jadnak gdy zaczęłam tworzyć swoją trawiastą to okazało się że to nie takie proste Częściowo zrobiona ale jeszcze muszę dosadzić i nie wiem co dobrać
anbu 19:17, 29 wrz 2017

Elu trawiasta zachwyca