Dalia Franz Kafka też w tym roku oszalała z przyrostami zielonymi ale tej nie wyrzucę, bo za bardzo mi się podoba
Cały czas kwitnie powojnik górski Mayleen.
Wiciokrzew zaostrzony też, roślina bez wad jak dla mnie.
I na koniec fragment oczka
Zbysiu ten buczek to Pourple Fountain? Wzdycham do tej horty na pniu. Ile lat zeszło żeby była taka jak na załączonym obrazku? Nie piszę, że wzdycham do jeziorka, bo to oczywista oczywistość .
Oprócz rozchodników okazałych ogródek zdobią kosmosy i smagliczka: biała w donicach i fioletowa obok oczka.
Jako ciekawostkę napiszę, że po suszach wyglądały obrzydliwie więc je obcięłam i teraz znów kwitną.
Usunęłam wczoraj dalie smokey. Doczekałam się raptem paru kwiatków zaś masa zieleni jaka się wytworzyła to 150 cm x 150 cm.
Witajcie po weekendzie,
na wstępie chciałam wyjaśnić, że moja działka to 300 m kwadratowych, więc nie poszaleję, ale i tak się cieszę, że ją mam. Ta działka ma ok. 30 lat i rosną na niej głównie tuje i inne iglaki, za to nie bardzo chce rosnąć coś innego. Na początek zlikwidowałam niby skalniak i chcę w tym miejscu posadzić hortensję Vanilla Fraise (zauroczyły mnie jej zdjęcia na tym forum), ale potrzebuję podpowiedzi co do niej jeszcze dosadzić. Dodam, że będzie rosła przy tujach (inaczej być nie może) Podpowiedzcie mi, proszę, bo ja się kompletnie nie znam na roślinach: co z czym i jak...
Za wszystkie informacje i podpowiedzi będę bardzo wdzięczna
Oczywiście bardziej z tyłu. Jak już overdamy wylecą.
Będę je formować w kule.
Może masz rację, że pasowalby trzeci. Ale może mniejszy, tak bardziej wysunięty do przodu na 2/3 pomiędzy tamtymi dwoma.
Zresztą może trzy się nie zmieszczą... W końcu rodek wielki, a i buksy urosną.
Ja parzyście w sumie lubię
A co byście widziały z przodu jako wypełniacz?
Bo ja pomyślałam o Carex The Beatles - szalenie mnie się podobają.
Albo Fishers Form - bo takie mam pod drugim oknem, sypialnianym.
Wczoraj miałam okazję po raz kolejny gościć w ogrodzie Joanny. Wizyta połączona była ze wspólnym grzybobraniem. Fajna pogoda, cudownie spędzony czas we wspaniałym towarzystwie. Łupy ususzone bądź zamarynowane....Ależ cieszą...
Kamisia, no... od tego śmiesznego pana w okularkach kupowałam
Tego co się tam w narożniku zawsze rozkłada
Dla Ciebie i wszystkich wczorajsze limki na dobranoc
I idę spać, bo jak sobie pomyślę o całym nowym dłuugim tygodniu to już nie mam sił, hehe
Powiem tak: pojawiła się u mnie niepewność co do tych dereni. Teraz,gdy zdecydowałam się na zimozielone żywopłoty w innych częściach ogrodu może warto by było jeszcze przemyśleć co na froncie. Nie wiem Haniu czy nie będzie mi przeszkadzało,że długi czas będzie jednak ażurowo. Po ostatnich faktach mam wątpliwości......znów nic nie wiem
Toszko, ja jestem zachwycona hortensjami, bo naprawdę są piękne, wręcz zjawiskowe.
Dzisiaj jak byłam na działce, patrzyłam z daleka na tą swoją rabatę. Próbowałam sobie wyobrazić jakby to było bez hortensji? Było by chyba średnio ładnie
Hortensje na rabacie grają pierwsze skrzypce Nie żebym się chwaliła, ale są przepiękne Ta ich biel pięknie rozświetla całą rabatę
Sami zobaczcie
No, może troszkę się pochwaliłam Ale tylko troszkę, bo nie jestem chwalipięta