Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Muszelka 23:44, 26 wrz 2017

Zachwycam się baronowymi czerwonymi szabelkami...
lojalna_ 08:08, 27 wrz 2017

Jaki wypas ogrodowy kiedy to tak poroslo. Baron jak pomidory się błyszczy ślicznie )))
szemusia 20:28, 27 wrz 2017

anna_t napisał(a)
Beatka hortki to tez pijuski, niewiem czy to z brzozami dobrana para bez nawodnienia. u siebie też mam jeden wariant z tym połaczeniem ale nawodnienie planuję zrobić.
według mnie jedną z ładniejszych brzozwych ma Marta Zielona. czyli kulki, stipy, werbena...
jest tez ogrod z brzozami i smiałkami tylko nazwy wątku nie pamiętam i tez wyglada to suuuuper
generalnie chodzi mi o to że według mnie szkoda zakrywac pieknych bialych pieni wysokimi nasadzeniami

buziolki

Aniu, dziękuję za słuszną uwagę - w swoim pędzie do połączenia na jednej rabacie wszystkich chciejstw, własnie o tym nie pomyślałam... Masz rację - bez sensu zakrywac pnie, przecież m.in. dla nich sadzę te drzewa...
Mam w inspiracjach zakątki Marty, Anety, Angeli, podglądam te powstające, ale kiepsko mi to planowanie idzie. Dlatego każda rada na wage złota
szemusia 20:30, 27 wrz 2017

marba napisał(a)
Fajny kolor tych rozchodników. Jaka to odmiana?

Basiu, rozchodniki niestety kupowane nn Jakbys chciała, to mogę Ci na wiosnę kępkę kapustek przesłać. One się łatwo dzielą i rozmnażaja.
Widziałam, że zakupów dokonałaś. Przyjdę do Ciebie później podpytac o ten sklep
szemusia 20:34, 27 wrz 2017

Muszelka napisał(a)
Zachwycam się baronowymi czerwonymi szabelkami...

Też go uwielbiam
Za kolor, i za to, ze pięknie się dzieli
Z jednej kupionej 2 lata sadzonki mam już kilka placyków
szemusia 20:36, 27 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Jaki wypas ogrodowy kiedy to tak poroslo. Baron jak pomidory się błyszczy ślicznie )))

Joluś, nie kokietuj tu Kobieto Gdzie mi tam z moimi 3 (słownie: trzema) rabatkami i rozoranym podwórkiem do Twoich włości...

ps.
Właśnie nowe Twe fotki obejrzałam, szacun pełen...
szemusia 21:28, 27 wrz 2017

Rozważań brzozowych cd.

Poprawiam się i dopisuję wymiary planowanej rabaty z brzozami:

Chyba kiepsko widać

Od żywopłotu do przerywanej linii, do której mogę prowadzić rabatę z brzozami jest 8 m, szerokość - 6 m. Nie wiem ile tych brzóz: 3, 5? I co im dać w plecy, coby nadać tło? Myslałam o miskantach.
szemusia 22:30, 27 wrz 2017

I pytanie techniczne - jak robicie, ze rysujecie w paincie i zachowują się linie siatki?
Iwk4 22:54, 27 wrz 2017

Beatka, pędzisz, jak burza. dwie stony przez miesiąc. Myslałam, ze tylko ja mam tyły na forum
Z brzozami nie pomogę, bo ich nie mam Ale bardzo lubię te brzozy u innych. Często berberysy i derenie widziałam wśród brzóz i trawy.
lasek brzozowy - Ogrodowisko

Ten lubię:
https://ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=541
marba 23:53, 27 wrz 2017

szemusia napisał(a)

Też go uwielbiam
Za kolor, i za to, ze pięknie się dzieli
Z jednej kupionej 2 lata sadzonki mam już kilka placyków

Ja też uważam, że Red Baron to bardzo wdzięczna i niekłopotliwa w uprawie trawa. A przy tym jaka dekoracyjna.
Brzózki też polecam. Piękne są.