Płatki nagietka suszę i dodaję do zielonej herbaty i płatki suszonej róży - lubię takie herbatki - suszone płatki to spora wartość poczytaj zachęcam
Nasiona rdzawej masz już pewne trzymaj kciuki żeby zakwitły i nie smakowały ślimakom .
Świecznice te niźsze chyba lepsze, te ciemne też fajne,kupiłam tez w tym roku kolejną odmianę i w sumie mam już 5 krzaków - ale dają zapach - cudne dla zapachowców
No to jest nas więcej też czekam na piękną jesień i Twojego grujecznika
Iza wycieczka do Holandii to było coś. Tak byłam z Ewą i Aldoną no i był jeszcze przewodnik . Cudność polegała na tym że miałyśmy farta i widziałyśmy ogrody prywatne tylko raz w roku otwarte - takie małe, takie w których właściciel wita .
Jeśli chodzi o hortensje/róże - znam Twoje stanowisko - piaski co? no i charakter ogrodu a zwłaszcza właścicielki
Jeśli chodzi o dzwonkowca to mam go drugi sezon. Mogę napisać że przezimował późno się budzi po zimie, trzeba mu zapewnić małą podporę to mała bylina - jakieś u mnie 40 cm, urokliwa ale dość szybko przekwita i jest to chyba bardziej roślinka dla kolekcjonerów.
Chyba nie mam serca do rozchodnika....
Świecznice się nie obawiaj tylko kup te pachnące a najlepiej te z ciemnymi liścmi - są fajne teraz i pachną cudnie.
Nie masz domku ? no nieeee można samemu zrobić albo gdzieś upatrzeć
To drzewko... strasznie mi tam nie pasuje , poczekam na kolor dachu
Hehe róże co ciekawa jestem co zamówisz
ja wypatrzyłam że jest taka co się zwie Mira i się zastanawiam czy obligo kupić czy to nie ma znaczenia - najgorsze że nawet mi się podoba
Ciekawa jestem co zmaówiłaś
Tak Gosia to takie guru pomidorowo-nasionkowe
Ja jeszcze nie mam chryzantem - z czasu na ogród pozostał mi tylko ten na O.
U mnie astry rosną nawet, nawet i większość jeszcze nie kwitnie.
Muszę drzewo dobrać, na razie mamy odrębne zdania z m.
Nie mam też przekonania do Watanabe ale musze przesadzić z innego miejsca. Co do wysokości to chyba ok, widziałam dorosły egzemplarz gorzej czy mi spasuje innymi względami. Trudno ryzyk, kurcze doczytałam że 1,5 m - cholercia za nisko......zong
Mój wątek - same pytania mogłyby być
a co robić z owoców ? chyba pozbieram i wysuszę będzie herbatka - tak chyba tak zrobię a potem prezenciki na święta - chyba ok tylko czy już zbierać ?
dalii będzie więcej i z powodzeniem powinnam przechować - tym razem pozawijam w papier gazetowy miękki - już zbieram i do plastikowych skrzyneczek - też zbieram
muszę podpisać i teraz zdecydować która gdzie - zrywam kwiaty i przymierzam -
takie zabawy lubię, choć w przypadku dalii jakby je nie posadzić będą ok