Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:42, 09 lip 2017

Do góry
Rench napisał(a)

Piękny Brother Cadfael,mój jak już się odrodził po zimie,to deszcze sponiewierały kwiaty.
Co tam za nim powiewa ?

U mnie za to upały i dlatego bardzo szybko przekwitł. Za nim powiewa Stipa calamagrostis Algäu
Na Hortulusa już się bardzo cieszę
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:39, 09 lip 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Chyba po raz pierwszy się natknęłam, że ktoś ma na forum ostnicę włosowatą poza mną (choć u CIebie mówisz jedno źdzbło ). Ja mam 2 kępy przez pomylkę kupione w zeszłym roku, bo myślalam, że stipa to stipa i będzie ta wiotka Ale wtedy jeszcze forum nie znałam nawet to i wiedza na temat roślin była na poziomie -100

Mnie ta trawa zaskoczyła wzrostem, bo jest większa niż podają w sklepie. Bardzo ładnie przyrosła od zeszłego roku, czyli podoba się jej u mnie. Jedynie co mnie trochę denerwuje, to że sie bardzo pokłada. Muszę ją podwiązywać.
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:17, 09 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)
No dobra, czas na fotki

Występują: Brother Cadfael, Stipa calamagrostis, knautia, dwa kwiatki Mme Boll i kwitnący trzcinnik Overdam kołysany wiatrem

Piękny Brother Cadfael,mój jak już się odrodził po zimie,to deszcze sponiewierały kwiaty.
Co tam za nim powiewa ?
Ogród pod lasem 10:07, 09 lip 2017

Do góry
Gosia, no pewnie Mała, żółta hostka, mały carex z białym paseczkiem, śliczny! Naparstnice, stipa, jakaś brązowa, chyba buchananii. Aaaaa i jeszcze pół bagażnika szałwii Pstryknę fotkę najlepiej Musiałam kobietę powstrzymywać, bo nic by jej nie zostało
Malutki pod lasem 10:00, 09 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Moja jedyna i raczej ostatnia różanka, z trzema The Fairy i dwoma NN, szaleje

zestawienie the fairy ze stipa bardzo mi się podoba muszę je zgapić
Malutki pod lasem 09:54, 09 lip 2017

Do góry
Ania ja już delikatnie podcięłam kulki bukszpanowe.

Czosnki główkowate mnie denerwują. Mam posadzone na przodzie rabaty, ale muszę je przesadzić na drugi plan. Czytam, że Justyna chce na przód posadzić, a ja odwrotnie

Czy dobrze dojrzałam, że masz posadzoną perovskie z stipą? Moja stipa je zjadła i wczoraj większość stipy wywaliłam.
Jestem w polu 22:51, 08 lip 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
A u mnie rozplenice lawendy unicestwiły.

U mnie w jednym miejscu lawendę połknęła stipa
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:14, 08 lip 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Lato, a może kilka trzmielin na pniu, niżej szałwia, jeżówki, stipa, carexy, a obwódka z bukszpanu. Zimą będzie bukszpan, trzmieliny i carexy.

Toszka dziekuje za szybką odpowiedz, zmieniłam trochę opis. Trzmieliny na pniu niestety trochę kosztują, a mam długość 22m.
Co można dostadzić np. do Trzmieliny? Czy z tyłu szałwia bedzie pasować?
Podoba mi się kompozycja Tawuła-Szałwia, ale chciałabym aby też było tam coś zimą.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:58, 08 lip 2017

Do góry
Lato, a może kilka trzmielin na pniu, niżej szałwia, jeżówki, stipa, carexy, a obwódka z bukszpanu. Zimą będzie bukszpan, trzmieliny i carexy.
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:40, 08 lip 2017

Do góry
Chyba po raz pierwszy się natknęłam, że ktoś ma na forum ostnicę włosowatą poza mną (choć u CIebie mówisz jedno źdzbło ). Ja mam 2 kępy przez pomylkę kupione w zeszłym roku, bo myślalam, że stipa to stipa i będzie ta wiotka Ale wtedy jeszcze forum nie znałam nawet to i wiedza na temat roślin była na poziomie -100
Moja bajka 10:28, 08 lip 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Aguś, a słoneczniczek od Ciebie jest już prawie mojego wzrostu .
Ostróżki i pierwsze róże w tym zakątku przekwitły. stipa rządzi

to jeżówka samosiejka

Nietuzinkowy kolor tej jeżówki
Dwa ogrody 22:08, 07 lip 2017

Do góry
Inne bodziszki musisz posadzić znaczy się Ostatnio miałam ochotę zamówić sobie w szkółce po jednym z każdego taksonu (jak na prawdziwą srokę przystało), ale mieli kurczę tyle tego że tysiąc złotych pękłoby jak nic. Odpuściłam, ale stacjonalnie nabyłam kilka naście Po każdej wizycie w Poznaniu zakochuję się w bodziszkach mocniej i mocniej- bossskie są. A te korzeniaste od ciebie (tzn od Karoli) sięgnęły mi w tum roku kolan- nie miałam świadomości że one dobrze odżywione to tak cudnie wyglądają. Muszę je teraz ściąć ale zawsze mam stres przez ten wysoko położony stożek wzrostu czy jak to tam się zwie i zawsze pytam i pytam więc żeby tradycji stało się zadość... jak wysoko tniesz swoje bodziszki? One mają odbić z korzenia czy miejsca przycięcia? Masz coś z tej białej pallidy? Bo jak nic nie wykiełkowało to sadzoneczka dla ciebie się znajdzie Kiepsko zniosły polowanie bo sporo padło ale coś tam mam No i w gruncie rosną fabryki nowych nasionek więc dzielić się będzie czym

I powiem ci że stipa brachytricha czyli ten trzcinnik z białymi kłosami super przyrasta z nasion. Co tam teraz siejesz? Bo może ja bym coś jeszcze wysiała ale brak mi inspiracji Uwolniłam dzisiaj trochę nadprogramowych sadzonek piny tails i zobaczymy jak dadzą sobie radę przy zerowej opiece na moim stepie jałowym
Jedziesz do Wojsławic w niedzielę?
Moja bajka 21:50, 07 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Śliczne zdjęcia Stipa w kupie to jest to

Pięknie wygląda w kupie, fakt .
Moja bajka 21:46, 07 lip 2017

Do góry
Śliczne zdjęcia Stipa w kupie to jest to
Moja bajka 21:44, 07 lip 2017

Do góry
Aguś, a słoneczniczek od Ciebie jest już prawie mojego wzrostu .
Ostróżki i pierwsze róże w tym zakątku przekwitły. stipa rządzi

to jeżówka samosiejka
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:59, 07 lip 2017

Do góry
No dobra, czas na fotki

Występują: Brother Cadfael, Stipa calamagrostis, knautia, dwa kwiatki Mme Boll i kwitnący trzcinnik Overdam kołysany wiatrem

Ogród z rzeźbą 15:15, 07 lip 2017

Do góry
Aniu/Anabuko oj Aniu, dziękuję Ci za takie pochwały. Z tym misternym doborem roślin to chyba z letka przesadziłaś. Cały czas się uczę i popełniam błędy.

Alicja Ty nie widziałaś tych niecudnych zakatków, ha, ha. Nie wszystko złoto co się świeci

Irenko do wymiany, bo tam są carex montana i beatles. Miały być same montana i tak sukcesywnie wymieniam. Trzcinnik to calamagrostis brachytricha, co prawda kupiłam pod nazwą stipa brachytricha, ale ponoć to to samo. Do Twoich hakone to ja wzdycham!!. Kiedyś się przecież doczekam. Tę albostriatę pewnie sobie kiedyś kupię, na razie planuję tę zwykłą zieloną.

Kamilka różyczek nie mam tak dużo odmian, gdzie mi tam do naszych forumowych różomaniaczek. Ale aż tyle mieć nie będę, bo nie obrobię się z nimi. Odściskuję
Ogródkowe perypetie:) 14:21, 07 lip 2017
Do góry
abiko napisał(a)
A no właśnie.. hakone sa wielkie niestety. Molinia..a jak ona zimuje? zostaw fotkę

oddaje głos na molinię ...mam ..i bede zwiekszac jej ilość ...wydawała mi sie bylejaka ..bo potrzebuje czasu zeby sie zebrac w sobie ...przynajmniej u mnie dość długo sie kisiła i nie umiałam jej ocenić ...ale jak zobaczylam u Agani co taka molinia potrafi ...oddaje głos na molinie

choc bukszpany i stipa wygladaja obłednie ...ale ta jest problematyczna ...u mnie wygniła cała ..wiosna razem z siewkami ...przywiozłam sobie siewki od Kasi z górki...zobaczymy jak dalej bedzie

no i 3 wariant jakby ...kupiłam wiosna sporobulusa że niby zastapi stipe ...testuję ...fajne kepki nawet mi sie podobaja ...ale brakuje mu tego miekiego powiewu stipy.
Mój 4 arowy azyl... 10:09, 07 lip 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dzisiaj robiłam kanciki.

Kanciki pierwsza klasa,Basiu ta trawa to stipa ,taka duża i nie kładzie się?
Byłam wczoraj w Casto ale przetacznika już nie było,za to kupiła dużo innych bylin.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 15:17, 06 lip 2017

Do góry
iwka napisał(a)
FC też może być, zimozielony znasz?

Ach zimozielony... rozmarzyłam się... .
No właśnie, taki efekt byłby super. To stipa tam jest?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies