Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 13:18, 10 lip 2017

Kawa napisał(a)
aaaa ta róża Barnoneska jak piszesz to jaka?? fest wytrzymała??

Gdybym wiedziała że to jest taka terminatorka to samą w szpalerze bym posadziła, a nie kłopotała się innymi odmianami. Inne już przekwitają, ta zapierdziela z kwiatami aż nie nadążam obcinać przekwitniętych Polecam
Teraz obserwuję Kimono... też chyba taka będzie.
AgataP 13:20, 10 lip 2017

margaretka3 napisał(a)
I wystarcza? Czy wziąć z większym procentem? Dzisiaj kupiłabyś taką samą?

Gosia zależało mi by trochę światła przepuszczała ze względu na żywopłot grabowy, z tamtej strony mam południe więc jak bym dała 90% to graby w cieniu by były. Prześwituje i widać drugą stronę, ale jak się już przyzwyczaisz to widzisz tylko to co przed siatką, u Ciebie... a nie syf zasiatkowy
margaretka3 13:24, 10 lip 2017

Są jeszcze 62%, to może nad tą się zastanowię. Bo chcę, żeby prześwitywała jak najmniej.
Dzięki!
Margarete 19:12, 10 lip 2017

Wieki całe nie zaglądałam. Ale jak teraz widzę to wszystko ok, nadal pięknię....nic się nie zmieniło
Mój pan Chipek podmarzł tej zimy i upierdutałam go prawie przy ziemi bo czarne gałęzie miał. Myślałam że w związku z tym jakoś odchoruje ten sezon ale nie, wręcz przeciwnie szaleje z kwiatami i rozłożył się jeszcze szerzej na rabacie
Ja mam jednego a ty szpalerem - to będzie szał...u mnie że względu na gabaryty ogrodu szpalerem nie wchodzi w grę no chyba że byłby tylko on i nic więcej
Buziaczki!
Idzie burza u mnie...brr jak się ciemno zrobiło...
AgataP 10:34, 12 lip 2017

Małgoś dzięki że zaglądasz, ja jestem nieczasowa - wakacje, dzieciaki w domu, obiady i wieczne waśnie między rodzeństwem. Marzy mi się już wrzesień
Tym bardziej że pogoda jak dla mnie do d... wciąż pada, a słonka mało. Nie proszę o upały, ale choć kilka dni ze słonkiem by dzieci nie musiały siedzieć w domu....

U mnie busz, przez te deszcze część roślin rośnie jak na drożdżach, zasłania inne i teraz nie wiem czy tak już będzie czy tylko to przez te deszcze, przesadzać na jesieni czy się wstrzymać... ech...

Tymczasem fiolety trwają w postaci lawendy, muszę wyciąć już na "pniu" dzwonki i lnicę, bo zaraz będą sypać nasionami. Naparstnice też już do wycięcia, z tyłu rabaty zostawię na wysiew.

Kawa 10:38, 12 lip 2017

śliczne fiolety Agatko
a wiesz że naparstnica od ciebie będzie kwitła
AgataP 10:41, 12 lip 2017

Róże:
Leoś sobie radzi pomimo przenosin jesienią. Lnica go opanowała ale wiem że i on jeszcze nie pokazał wszystkiego

Bailando trzyma się tak samo jak Baronesska, stipa jeśli przeżyje w przyszłym roku wylatuje - wyrosła taka wielka i gęsta, że zasłania róże. Żywopłocik bukszpanowy podrósł więc wystarczy za towarzystwo, dosadzę może szałwie i przetaczniki do róż.

AgataP 10:42, 12 lip 2017

Kawa napisał(a)
śliczne fiolety Agatko
a wiesz że naparstnica od ciebie będzie kwitła

Wiem, bo to były zeszłoroczne siewki więc innego wyjścia nie miały.
W tym roku zostawiam na nasiona, wysieją się i będą kwitły za dwa lata
AgataP 10:43, 12 lip 2017

Artemis dostanie za towarzystwo cisy, ale szukam ładnych i dużych.
Na razie rosną sobie 4 szt same i się rozrastają

AgataP 10:46, 12 lip 2017

Bylinówka zielona Ale kolor różowy już wkracza na salony pod postacią monardy i floksów, dopełnią ją liatry, jeżówki i sadziec.
Na pierwszym planie molinia transparent - jestem jej ciekawa