Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Kokesz 23:30, 10 lip 2017

U mnie w Poznaniu tylko zagrzmiało, trzy razy pokropiło i przeszło bokiem. Chyba, że jeszcze w nocy coś przyjdzie.
ryska 10:00, 11 lip 2017

paniprzyroda napisał(a)
Pogodowo wszędzie podobnie. Deszczu już za dużo. Zebrałam nasionka białego ostrogowca, ale ubaw miałam nieziemski. Czekałam, aby dojrzały, a one jak mniszek, maleńkie dmuchawce i na dodatek pojedyncze Dosuszam i wysyłam, chyba lepiej wysiać teraz. Jak nie wzejdzie, sadzonkę obiecuję wiosną. Adres na pw poproszę Ożanka może zakwitnąć w pierwszym roku uprawy, pod warunkiem wysiania jej na początku lutego. Rozsiewa się również, w tym roku mam samosiewy, bo nie pieliłam starannie wiosną.

Bardzo Ci dziękuję, że o mnie pamiętasz w natłoku życia.
Właśnie na parapecie wysiałam ten czerwony ostrogowiec i już mam malutkie wschody. Wygląda na to, że to jest dobry czas na wysiew bylin.
Piszę pw
malgol 10:01, 11 lip 2017

Wpadłam z rewizyta się przywitać na razie byłam w stanie ogarnąć wątek z 10 stron do tylu ,ale postaram się później więcejAle już teraz widze ,że masz piękny ogród, a rosliny takie ,których nie znałam...ożanka??Piekna i sama, i ze stipą...lubi słońce pewnie?
ryska 10:14, 11 lip 2017

Hej Gosiu, ogród mam malutki, cała działka ma 551m2 na tym stoi dom, budynki gospodarcze. Nie mam w ogóle trawnika. Ale stworzyłam przedogródek, kącik wypoczynkowy, różankę i warzywniak. Cztery odrębne małe zakątki pełne roślin
Ożankę mam od niedawna, dostałam od Ewy-Nallar.
Rośnie w słońcu na różance, stipa fajnie podkreśla te fioletowe kwiatuszki.
Mogę zebrać nasionka, bo ładnie się wysiewa.
Miłego dnia
zoja 10:41, 11 lip 2017

a wiesz Reantko, że nigdy nie pomyślała, że masz tak mały ogródek?
świetnie to rozplanowałaś
malgol 10:53, 11 lip 2017

dzięki Renatko za chęci podzielenia się ożanką,ale ja do siewu mam dwie lewe ręce Jak spotkam gdzies w szkółce to może nabęde droga kupnaChoc nie wiem gdzie miałabym ja posadzić bo słonecznych miejsc u mnie jak na lekarstwo.Musze się powstrzymywać przed chciejstwami
gobasia 11:58, 11 lip 2017

ryska napisał(a)
Taka sytuacja na zewnątrz...

u mnie wygladało podobnie ale skończyło sie tylko na półgodzinnej ulewie , pomrukach i lekkich błyskach
Kokesz 16:24, 11 lip 2017

ryska napisał(a)
Hej Gosiu, ogród mam malutki, cała działka ma 551m2 na tym stoi dom, budynki gospodarcze. Nie mam w ogóle trawnika. Ale stworzyłam przedogródek, kącik wypoczynkowy, różankę i warzywniak. Cztery odrębne małe zakątki pełne roślin
Ożankę mam od niedawna, dostałam od Ewy-Nallar.
Rośnie w słońcu na różance, stipa fajnie podkreśla te fioletowe kwiatuszki.
Mogę zebrać nasionka, bo ładnie się wysiewa.
Miłego dnia

A ja myślałam, że masz duży ogród, jednak zdjęcia nie oddają czasem rzeczywistości
AgataBC 21:13, 11 lip 2017

Renatko a możesz dla mnie zebrać nasionka ożanki?.
ryska 12:32, 12 lip 2017

Agcia napisał(a)
Renatko a możesz dla mnie zebrać nasionka ożanki?.

Oczywiście