Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:24, 19 lip 2013

Do góry
Dziękuję Mam nadzieję, że to co ma stanąć na gabionie będzie w rozsądnej cenie I będzie szybko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:22, 19 lip 2013

Do góry
Czyżby jakieś spotkanie? Bo coś słyszałem, że Iza i Adamo mają być u Irenki?

Widzę, że też mocno działasz A skoro tak p[iszecie o Home & You to w niedzielę wypaczyłem takie prześlicznie turkusowe podkładki na stół przecenione o 70 % - i mieli tylko dwie! A ja 6 potrzebowałem.....Tak strasznie szkoda mi ich było..... To siem pożaliłem Ale ogólnie humor mam dobry - i Tobie również takiego życzę - w końcu weekend
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:18, 19 lip 2013

Do góry
Sebek, jesteś po prostu genialny! Świetnie to wymyśliłeś, miejsce wygląda znakomicie, a ile satysfakcji z tego, że pomysł własny i wykonanie własne.. Super robota, BRAWO!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:12, 19 lip 2013

Do góry
Sebek bardzo podoba mi się Twój pomysł. ciekawe co stanie na gabionie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:05, 19 lip 2013

Do góry
Kasiu, Dzidko - jest mi bardzo miło z tego powodu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:54, 19 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Z gabionem sprawa była niełatwa....
W jednym tylko wiedzieli CO TO JEST, ale czas realizacji do dwóch tygodni - a cena po prostu jakbym ze złota to chciał....Postanowiłem kupić przęsło ogrodzeniowe i zrobić samodzielnie- najpiękniejszy ten gabion nie jest, ale przynajmniej nie muszę głodować

Sebek, wielkie brawa za pomysłowość.
Muszę koniecznie zapamiętać ten pomysł.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:46, 19 lip 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

No Sebek...ja nawet bez zaproszenia będę śledzić dalej,bo temat gabionów u mnie też na czasie i wkręcam eMa żeby sam mi je zrobił

Samemu na prawdę się opłaci - starczy na obsadzenie przynajmniej jednej rabaty
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:42, 19 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Waska, Gabrysiu i Tosiu - dziękuję za zaglądnięcie do mnie Zapraszam do wątku i śledzenie dalszych losów gabionu

No Sebek...ja nawet bez zaproszenia będę śledzić dalej,bo temat gabionów u mnie też na czasie i wkręcam eMa żeby sam mi je zrobił
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 19 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
O, a mi nie dziękuje.

Bo odpisałem w oddzielnym poście Ale Tobie również ślicznie dziękuję

I wszystkim innym również
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:36, 19 lip 2013

Do góry
Waska, Gabrysiu i Tosiu - dziękuję za zaglądnięcie do mnie Zapraszam do wątku i śledzenie dalszych losów gabionu

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:35, 19 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mnie się podoba! jeszcze na to "druciana dziewczyna z konewką!"

Haniu - czytasz mi w myślach Być może będzie na niej dziewczyna
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:34, 19 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Sebek, jeśli miałeś dość studni, to dobrze zrobiłes, faktycznie zarośnie. A trzeba przyznać, że ta studnia nie pasowała stylem do eleganckiego ogrodu, który tworzysz. Kurcze, jeśli to faktycznie widoczny punkt ogrodu, to na pewno planujesz coś ekstra.

Tak na marginesie, czy studni nie dało się wykorzystać do zbierania deszczówki?

Tam na pewno jest w niej woda.....Ale mam beczkę z z deszczówką co ma 1000l - jednak i tak wolę ganiać z wężem Raczej będzie coś ekstra Mam nadzieje, że się uda
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:32, 19 lip 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
No, słowo "gabion" mało jest popularne, niestety... szkoda, ze pracownicy takich sklepów niedoinformowani...

Pewnie nie czytaja O., he, he

A w twoim wykonaniu - miodzio.
Masz zdjęcie " z dalsza" ?

Nie mam - jak skończyłem ciemno było Po za tym u mnie z powodu powierzchni z daleka zdjęcia raczej nie zrobisz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 19 lip 2013

Do góry
Sebek...no jestem pod wrażeniem,gabion super,a do tego samodzielnie wykonany!
Jak dla mnie metamorfoza piękna
Gratuluję pomysłowości!!!
Teraz jestem ciekawa co dalej wymyślisz,oczywiście będę zaglądać
Ogródek na trzy lata 21:53, 19 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)

'znam każdy wątek' ))) - nie wiem czy jest na O. ktoś, kto może tak napisać
Tych wątków jest tyle, że trzebaby chyba tylko przy komputerze siedzieć. Poza tym, tak jak w życiu nie z wszystkimi, nie z każdym nam po drodze

Ja mam kilka swoich ulubionych, tam zaglądam, odwzajemniam wizyty u mnie i na tym koniec.

To kiedy ta ostateczna data

Teraz to może już nie ma, ale kiedyś Sebek na pewno znał każdy, a i parę innych osób pewnie też.

No, ja podobnie, parę ulubionych, a do reszty nie ma kiedy zajrzeć. A tam pewnie nie jedno cudo się ukrywa. Ale cóż..

W-wie bedę od początku sierpnia.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:53, 19 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Oczywiście stanie się on podestem - jednak jeszcze nie wiem na co....Nie może to ważyć 100 kg na pewno - i tak jak pisałem spełniać moje warunki - i najlepiej, żeby wystawało ponad hortensje Ma pewne plany, ale są na razie tylko w mojej głowie
Może się to wydawać trochę głupie - ale podoba mi się o wiele bardziej niż tamta studnia, której nie znosiłem.....Szarości u mnie są zastosowane na podjeździe, na obrzeżach rabat, żwiry również są szare - także niczym to nie dominuje nad resztą - w przyszłym roku bukszpany znów podrosną - dodatkowo hortensje zwrócę również z jego stronę - gabion zniknie w tłumie

Sebek, jeśli miałeś dość studni, to dobrze zrobiłes, faktycznie zarośnie. A trzeba przyznać, że ta studnia nie pasowała stylem do eleganckiego ogrodu, który tworzysz. Kurcze, jeśli to faktycznie widoczny punkt ogrodu, to na pewno planujesz coś ekstra.

Tak na marginesie, czy studni nie dało się wykorzystać do zbierania deszczówki?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:50, 19 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Sebek świetna robota! Zdecydowanie lepiej niż z tą budowlą

Prawda? Teraz się śmieję, że jaki ogrodnik taki zamek Ale będzie pięknie - już to wiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:47, 19 lip 2013

Do góry
Sebek świetna robota! Zdecydowanie lepiej niż z tą budowlą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:44, 19 lip 2013

Do góry
Z gabionem sprawa była niełatwa....Zjeździłem wszystkie składy budowlane, sklepy z ogrodzeniami i centra ogrodnicze - wszyscy pracownicy na słowo GABION robili takie oczy
W jednym tylko wiedzieli CO TO JEST, ale czas realizacji do dwóch tygodni - a cena po prostu jakbym ze złota to chciał....Postanowiłem kupić przęsło ogrodzeniowe i zrobić samodzielnie- najpiękniejszy ten gabion nie jest, ale przynajmniej nie muszę głodować
Teraz jestem w trakcie wysypywania kamienia - niestety musiało mi braknąć

Oczywiście stanie się on podestem - jednak jeszcze nie wiem na co....Nie może to ważyć 100 kg na pewno - i tak jak pisałem spełniać moje warunki - i najlepiej, żeby wystawało ponad hortensje Ma pewne plany, ale są na razie tylko w mojej głowie

Może się to wydawać trochę głupie - ale podoba mi się o wiele bardziej niż tamta studnia, której nie znosiłem.....Szarości u mnie są zastosowane na podjeździe, na obrzeżach rabat, żwiry również są szare - także niczym to nie dominuje nad resztą - w przyszłym roku bukszpany znów podrosną - dodatkowo hortensje zwrócę również z jego stronę - gabion zniknie w tłumie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 19 lip 2013

Do góry
Brawa dla Hani - zgadła, że mój plan dotyczył właśnie tej studni. Od początku jej nie lubiłem, bo po prostu stała sobie taka szopa na środku ogrodu - zbiega się tu rabata przy ciurkadle, rabaty angielskie i był to pierwszy element jaki się wrzucał w oczy siedząc na huśtawce....
Dziś rano było jeszcze tak

Od początku powstawania ogrodu kusiło mnie by się po prostu tego pozbyć....Jednak ta studnia głęboka na 7 metrów nadal tam jest. I niestety nie da się jej zrównać z ziemią....Po rozwaleniu szopki wiedziałem, że zastanę tam beton...Nie jest on wykonany porządnie i strach po nim stąpać, bo po prostu można się zapaść....I po prostu się utopić....

Stąd pomysł na gabion.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies