Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 20:59, 19 lip 2013

agatanowa napisał(a)
A ja od poczatku stawiałam na grilla Pudło

A nie boisz się gabionu? Mocno specyficzny, taki trochę industrialny w charakterze. A który element Cię wkurzał?

Jedyne czego się bałem to montażu - ale nie było źle Za chwilę będą zdjęcia
kaisog1 21:05, 19 lip 2013

Gabion??? Sebek cuś Ty wykombinował???
hanka_andrus 21:09, 19 lip 2013

Se bek! Chyba nie chcesz studni ukamienować?
Sebek 21:18, 19 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Se bek! Chyba nie chcesz studni ukamienować?

Haniu - bingo! Ale za chwilę wszystko objaśnię zdjęciami
hanka_andrus 21:22, 19 lip 2013

No to skoro trafiłam, to czekam cierpliwie na realizację.
Sebek 21:27, 19 lip 2013

Brawa dla Hani - zgadła, że mój plan dotyczył właśnie tej studni. Od początku jej nie lubiłem, bo po prostu stała sobie taka szopa na środku ogrodu - zbiega się tu rabata przy ciurkadle, rabaty angielskie i był to pierwszy element jaki się wrzucał w oczy siedząc na huśtawce....
Dziś rano było jeszcze tak

Od początku powstawania ogrodu kusiło mnie by się po prostu tego pozbyć....Jednak ta studnia głęboka na 7 metrów nadal tam jest. I niestety nie da się jej zrównać z ziemią....Po rozwaleniu szopki wiedziałem, że zastanę tam beton...Nie jest on wykonany porządnie i strach po nim stąpać, bo po prostu można się zapaść....I po prostu się utopić....

Stąd pomysł na gabion.....
hanka_andrus 21:34, 19 lip 2013

Obwódkę bukszpanowa już miałeś! Teraz tylko wykonanie z doprecyzowaniem.
Sebek 21:44, 19 lip 2013

Z gabionem sprawa była niełatwa....Zjeździłem wszystkie składy budowlane, sklepy z ogrodzeniami i centra ogrodnicze - wszyscy pracownicy na słowo GABION robili takie oczy
W jednym tylko wiedzieli CO TO JEST, ale czas realizacji do dwóch tygodni - a cena po prostu jakbym ze złota to chciał....Postanowiłem kupić przęsło ogrodzeniowe i zrobić samodzielnie- najpiękniejszy ten gabion nie jest, ale przynajmniej nie muszę głodować
Teraz jestem w trakcie wysypywania kamienia - niestety musiało mi braknąć

Oczywiście stanie się on podestem - jednak jeszcze nie wiem na co....Nie może to ważyć 100 kg na pewno - i tak jak pisałem spełniać moje warunki - i najlepiej, żeby wystawało ponad hortensje Ma pewne plany, ale są na razie tylko w mojej głowie

Może się to wydawać trochę głupie - ale podoba mi się o wiele bardziej niż tamta studnia, której nie znosiłem.....Szarości u mnie są zastosowane na podjeździe, na obrzeżach rabat, żwiry również są szare - także niczym to nie dominuje nad resztą - w przyszłym roku bukszpany znów podrosną - dodatkowo hortensje zwrócę również z jego stronę - gabion zniknie w tłumie
kaisog1 21:47, 19 lip 2013

Sebek świetna robota! Zdecydowanie lepiej niż z tą budowlą
Sebek 21:50, 19 lip 2013

kaisog1 napisał(a)
Sebek świetna robota! Zdecydowanie lepiej niż z tą budowlą

Prawda? Teraz się śmieję, że jaki ogrodnik taki zamek Ale będzie pięknie - już to wiem