Iza wycieczka do Holandii to było coś. Tak byłam z Ewą i Aldoną no i był jeszcze przewodnik . Cudność polegała na tym że miałyśmy farta i widziałyśmy ogrody prywatne tylko raz w roku otwarte - takie małe, takie w których właściciel wita .
Jeśli chodzi o hortensje/róże - znam Twoje stanowisko - piaski co? no i charakter ogrodu a zwłaszcza właścicielki
Jeśli chodzi o dzwonkowca to mam go drugi sezon. Mogę napisać że przezimował późno się budzi po zimie, trzeba mu zapewnić małą podporę to mała bylina - jakieś u mnie 40 cm, urokliwa ale dość szybko przekwita i jest to chyba bardziej roślinka dla kolekcjonerów.
Płatki nagietka suszę i dodaję do zielonej herbaty i płatki suszonej róży - lubię takie herbatki - suszone płatki to spora wartość poczytaj zachęcam
Nasiona rdzawej masz już pewne trzymaj kciuki żeby zakwitły i nie smakowały ślimakom .
Świecznice te niźsze chyba lepsze, te ciemne też fajne,kupiłam tez w tym roku kolejną odmianę i w sumie mam już 5 krzaków - ale dają zapach - cudne dla zapachowców
No to jest nas więcej też czekam na piękną jesień i Twojego grujecznika