Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

kami 19:12, 14 paź 2017

I będzie klatwa,że okno wiecznie brudne, gorąco wtedy gdy nie trzeba, zimno gdy chce się ciepło. Do sufitu po drabinie a w zimie całe ciepło tam jest, że pot będzie płynął. Z zewnątrz widziałam taka myjkę na 5 metrowej lancy ale wewnątrz umyć to kiedy na ogród wyjść.
hanka_andrus 19:29, 14 paź 2017

Cieszy mnie dobra wiadomość od Ciebie. Swoje oczka też sprawdzałaś przy okazji? Za zdjęcia dziękuję i miłego wieczoru życzę.
popcorn 11:40, 15 paź 2017

Kami - myślisz że tak źle? Ej chyba nie.
Nie chciałabym takiego bardzo industrialnego czy loftowego wnętrza. Tu cały urok w tym odkrytym dachu, czytelnej połaci odsłoniętej od środka. Ale można zrobić normalny sufit podwieszany a taki wysoki zostawić tylko nad salonem. Dający oddech.
Szyb wcale nie chciałabym jakichś wysokich, stardardowe a'la drzwi balkonowe ale sporo ich, obok siebie. Gdyby to były jedyne okna w tym budynku?
Cała szklana ściana, bez polaciowych, bez szczytowych?

Poszukam projektu, pewnie ktoś podobne coś już chciał i budował... Dom w estragonie od archonu, ale parterowy. Hmmmm

Nie chodzi o to by męczyć się w imię jakiejś wizji. Podoba mi się czytelność i prostota tych projektów. Ich funkcjonalność. Na pewno odrzuciła bym wszelkie przejawy przerostu formy nad treścią. Po prostu wybrać to co pasuje, pod kierunkiem doświadczonego architekta. Żeby jakiś potworek z tego nie wyszedł.

anna_t 15:04, 15 paź 2017

o takim czymś myslisz?
paniprzyroda 15:15, 15 paź 2017

Powoli Karola, znajdziesz coś, co będzie idealne. Mam na myśli działkę. Koleżanka ma taki domek, otwarta przestrzeń nad salonem, reszta strop. Fajnie wygląda. A jaką choinkę mogą wstawić zawsze wybierają najwyższą z plantacji
popcorn 16:02, 15 paź 2017

Ania, nie wiem. Na pewno nie pokryte drewnochronem hihi

Mariolko, pewnie że tak.

I tak nie mam kasy
Więc daję sobie na wstrzymanie. Działkę jeśli kupię to tylko idealną.
A projekt w międzyczasie znajdę.
Będzie dobrze

Na razie dochodzę do siebie, dbam o młodą, planuję kolejną Azję już niebawem dobrze mi. Oddycham

Pozdrawiam wszystkich!
Magleska 20:30, 15 paź 2017

Witam pierwszy raz u Ciebie
Całego wątku nie przebrnęłam , tylko sporą cześć z początku i od końca
Jesteś tytanem pracy ,osobą godną naśladowania ..... potrafiłaś zmienić swoje życie .....
Kibicuje zmianom ,nowej działce itp .....
Rodzice zadowoleni ,że mają tak piękny ogród teraz ?
Mogę podglądać ? ...... pozdrawiam
popcorn 21:17, 15 paź 2017

Witaj Magda

Bardzo mi miło zapraszam pozdrawiam!
popcorn 18:17, 16 paź 2017

Pielę hostowisko

Parę migawek z ogrodu

popcorn 18:19, 16 paź 2017

Jutro ciąg dalszy odchwaszczania. Jeśli pogoda pozwoli. I czas, bo francuski, ale tym razem ją nie jadę tylko inny rodzic