Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:51, 06 sie 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
Wiem ja tez lubię zmiany sprzedaję kupuję i buduje od nowa pozdrawiam w upalny wtorkowy poranek

ja chwilowo... Jakieś 10 lat nie będę budowala...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:50, 06 sie 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

Jak chcesz żeby były ładne to tak!

To będą na kolejną rabatę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:49, 06 sie 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

a moje nie - focham się
dlaczego?

Tosia nie fochaj się, zasnęlam z ipadem w ręce...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:51, 06 sie 2013

Do góry
Wszsytkie rabaty mnie zachwycają, ale najbardziej kofam trawkową (carexy zielone i brązowe)
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:49, 06 sie 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Marzenko - coś słychać że chcesz poszaleć. Nie tak dawno jak na wiosnę cieszyłaś że trzy lata tyrałaś, sadziłaś wreszcie doczekałaś się pięknych widoków i co zaczynasz ponownie?
Nie możesz poleżeć na kanapie i popatrzeć.
Poddaj myśl mnie jak posadzić kostrzewy niebieskie i lawendę. zostało mi jeszcze ponad 60 kostrzewy i mam rozsady lawendy ok 200. siedzą w małych paletkach i się mordują. mus wysadzić.

Anabell ja teraz rekreacyjnie zmieniam, tylko wtedy gdy mam na to ochotę lub potrzebuję zmiany. To zupełnie inna sytauacja niż wówczas gdy wiesz, że masz do założenia cały ogród... Traz to dla mnie relax, taki jaki lubię najbardziej
Mi się marzy półkole z lawendą wewnątrz i na obrzeżu kostrzewa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:47, 06 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Brzydka trafka - tak myślałam, a tu jest ładna trawka....

Ładna, bardzo jej kolor jest idelany do lawendy i ciemnej zieleni iglaków
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 06 sie 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
A mnie tam się podobają kostrzewy,nawet jeśli trzeba je odmładzać,ale co nie wymaga pracy?
Fajnie wyszło,chyba tego koloru tam brakowało
Buziam

Cieawe jak szybko będę musiala je odmładzać... Jak patrzę na ubiegłoroczną to chyba już za rok....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:45, 06 sie 2013

Do góry
Bukla napisał(a)
Marzenko Twoje kompozycje doniczkowe są śliczne! Na widok hortensji Limlajtki oniemiałam

Mam takie pytanie: może dysponujesz namiarami na sprawdzoną ekipę ogrodniczą która założy trawnik (z okolic Wrocławia)?

Mogę Ci podać namiary na moją projektantkę, która zakłada również ogrody
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:45, 06 sie 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ja wiedziałam, że nie dasz tej kosodrzewinie sobie być asymetrycznie ... ten typ tak ma ... moja kostrzewa miała być w trzyszeregu z zębęm z jednej strony ... w zębie tylko nie fiem co ... jak zwykle idealnie ... i jak pamiętam to miejsce to zdjęcie oddaje tylko ułamek jego urody ... czeba te varelki poczochrać ... nie ... i czeba stać i patrzeć ... Madżen cudnie ... a jak lawenda ruszy

Znasz mnie.... Nawet zagrożenie przypalenia w dniu dzisiejszym mnie nie powstrzymało....
Ogród Magdalenka 06:43, 06 sie 2013

Do góry
Uprasza się o więcej zdjęć
Ogródek Anity 06:42, 06 sie 2013

Do góry
Zachwyciły mnie lasy jeżówkowe.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:32, 05 sie 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
Przecież dopiero co sadziłaś daj im szanse na przyszły sezon

Mirka ten Typ tak ma Tosia lubi zmiany Ja też
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:31, 05 sie 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Zmiana kolosalna na lepsze . Zauważ Marzenko, jak pięknie komponuje się bordo z niebieską kostrzewą (ze srebrem tez super by było). Ja również staram się już jakiś czas stosować wlaśnie takie połączenie w swoim ogrodzie, choć z nieco innymi roślinkami. Marzenko, miałaś poszukać inspiracji santoliny z lawendą, jeśli znajdziesz, wstaw link, proszę.

Widzisz ... Skleroza.... W tym wieku to normalne. Zaraz poszukam santoliny
Na mojej rabacie zostały bordowe żurawki, o tylko one wytrzymują w pełnym słońcu.
Narobiłam sobie wiosną bałaganu na tej rabacie. Jszcze pewnie do wyciepania citronellki (limki???) bo si nie chcą reanimować.....
Ogród w skali mikro :) 23:27, 05 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Lecem teź za moment .. Tośka , jak Ty dajesz radę ogarnąć tyle wątków na raz ??

Zostawiłam Cię na kilka godzin a Ty tyle stron natrzaskałaś!!!
Masakra jakaś z cenami ciasów!!!
Ja moje na żywopłot 1 m za 45 zł kupowalam , po 2 szt na metr wchodziły. Szybko rosną!
Ogród Tosi 23:22, 05 sie 2013

Do góry
Tosia hortensje miodzio, tygryski lubią to najbardziej
Szkoda tego buka... a ja placzę po moich wisniach.....
Na sypanie róż nawozem juź trochę późno....
Borówcowy raj 23:17, 05 sie 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Nie wiem, czy jakieś granulki są na ślimaki? Ludzie podobno sypią sól, ale ja się boję i na glebę, a na kostkę też, bo przebarwia. Te bez domków są najbardziej obleśne. Moje datury nie są do pokazania. Nie wiem, czy w przyszłym roku kupię.

Długo wzbraniałam się przed tymi granulkami... Do czasu aż ślimaki wyżarly mi hortensje, zabraly sę za funkie i trytomy... Kupilam granulki Bros w pudelku z dozownikiem, bardziej ekonomicznie się sypie. Mimo ulewnych deszczy granulki leżą, trup slimakowy się ściele, pies tego nie rusza a moje hortensje się reanimuja. Zatem się nie kryguj tylko syp
Miniaturowy ogródek 23:08, 05 sie 2013

Do góry
Gabik ta żurawka Pinot mnie zachwyciła!!! Caly gród pieknie wygląda.
A hortensje ogrodowe też rozgryzam.... Piekna ta endless , świetnie się wybarwiła
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 05 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Lobelia w stipach przyprawiła mnie o szybsze bicie serca .. Nie wiem , czemuż ja jestem taki nieogar w to lato ,że nie umię za wszystkimi nadążyć ...

Buziam Madzen

Ja też nie nadążam.... wpadnę za godzinę do Was
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:12, 05 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Czekam I wiesz - nie wiem czy Cię uwielbiać czy znienawidzić Za Twoje konto w Pintereście - bo mam ochotę prawie wszystko u siebie zmienić....I nawet wiem gdzie co by rosło..... No gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie???? Dodaję do zakładek

Sebciu obiecuję specjalnie dla Ciebie gromadzić inspiracje Co byśmy robili zimą jesli nie planowali zmiany na wiosnę Widziałeś rabaty kwiatowe w takie odcienie pójdę : niebieski, róż, pink i wrzos
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 05 sie 2013

Do góry
I jeszcze raz

Teraz mi z elewacją w odcieniu niebieskiej szarości koweniuje..... Powtórzenie z lawendą pójdzie za płot.... jesienią lub wiosną...... Ogrodzenie się wtopi w lawendę i nie będzie mnie drażnić.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies