Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 14:09, 22 sie 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)

Ogrodowa stagnacja.
Jutro z rana pielenie.
I nudy leżakowo - basenowe.

No i zadżebiście. Taki spokój ducha mile widziany i u mnie ale jeszcze nie teraz. Jak posieję poplon na nowej rabacie to może wtedy też tak powiem
Moja ostoja 14:07, 22 sie 2023

Do góry
Zakątki ogrodu w promieniach zachodzącego słońca:

Mój ogrodowy pamiętnik 13:03, 22 sie 2023

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Bez jeżówek ani rusz.

Waw. Ale nasz cudne jeżówki
A te pierwsze to już nr 1. Co to za odmiana???
Gdzie takie jezowki kupujesz ?

Jak tam zdrówko??
Ha już bez gipsu.
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 12:51, 22 sie 2023

Do góry
Szok jak szybko urósł I owocuje deren jadalny. Mamy takie 4 sadzilam 30cm łodygę, 3 lata temu

Magary Dramaty z Rabaty 12:11, 22 sie 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Zostawiam foto rdestu z hortensjami:

Sama nie wiem czemu nie robię zdjęć w tym sezonie

A co to za rdest?
Kraina spełnionych marzeń 11:57, 22 sie 2023

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Dziś nareszcie mam chwilę na wstawienie zdjęć. Na tarasie jeszcze pobudowlany rozgardiasz, ale najważniejsza jest lawenda. Jest to odmiana pokładająca się nn (z marketu budowlanego na O.), więc wizualnie szału nie robi. Ma natomiast taką zaletę, że pachnie obłędnie, a ponadto cały czas uwija się koło niej stado trzmieli, które uwielbiam.

Piękna lawenda.
Przypomniałaś mi ,że ja jeszcze swojej nie ścięłam
Ładny kotek. Ja też mam kotkę
Anna i Ogród 2 11:53, 22 sie 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Od jakiegoś czasu szukam pomysłu na walkę z opuchlakami. Przeszperałam wiele artykułów o wrotyczu i nicieniach ale ostatnio natrafiłam na fajny bajer właśnie z wrotyczem. Polega na tym żeby porozkładać gałązki wrotyczu na rabatach. W mojej okolicy nie ma go za dużo (wywar nie wchodził w grę bo za mało) ale ten patent wypróbuję

Oczywiście pułapki drewniane z nicieniami też zamówiłam a do tego trafiłam na gotowy ekstrakt z wrotyczu. Ilość którą nabyłam powinna wystarczyć na mój ogród.

Ciekawe rzeczy piszesz o wrotyczu.
U mnie niestety jego nie ma
Zacisze Alicji 11:51, 22 sie 2023

Do góry
Alija napisał(a)

Danusiu! Dziękuję, dobrze, że znalazłaś fajne miejsce do spacerów. Myślę, że u mnie zdecydowanie mniej wody,
staw nie jest duży, ale miło się nad nim siedzi. A kleszcze u mnie też można spotkać.

Tak twój staw ?? Bardzo ładny. Dużo roślin wygląda to pięknie.
Ja mam rybki, to roślin już nie mam.
Ale podziwiam twoje widoczki
Ogród prawie wymarzony … 11:38, 22 sie 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Nocka w ogrodzie

Bardzo ładne nastrojowe zdjęcia z wieczornego ogrodu
Hortensje śliczne. Uwielbiam je.
I ciągle jeszcze mi się chce ich więcej.
Werbena pięknie wygląda w większej ilości.
Unie jakoś mało jeszcze.
Może na kolejny rok więcej mi się ich nasieje ???
Chociaż w tym nie bardzo mi się wysiala. Może dlatego że jest w korze ???

Blaski i cienie nowego życia 10:44, 22 sie 2023

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ula, ciężko mi uwierzyć, że Twój ogród w większości powstał z dzielenia roślin. Już jest bujny i dorodny Molinie zaskoczyły mnie wielkością.

Oczywiście że część roślin trzeba kupić, no nie ma wyjścia. Część bylinowa to głównie z jednej sadzonki od kogoś, albo z siewek. Właśnie wszystko rozmnożone własnoręcznie. Oj dużo się tego uzbierało a byś widziała ile mi roślin padło. Choć myślę, że Madzia w kwestii dzielenia przebija nas wszystkich razem wziętych, u niej takie pipinki sadzonki wszystkie się przyjmują. Za chwilę otworzy sklep
Obecnie szkółki nas wyprzedzają w tworzeniu nowych odmian, to jest nie do ogarnięcia.

Molinia moja to chyba z tych najwyższych o czarnych kłosach, nazwy Ci nie powiem, ale jest bardzo dekoracyjna na liliowcowej. Zrobiłam 3 sadzonki w czerwcu, ale tylko jedna się ostała trzeba czekać do wiosny, u mnie się sprawdza bo ogród duży a ona potrzebuje przestrzeni żeby tą fontannę zrobić. Ścisku na pewno nie lubi
Chciałam na tej rabacie zostawić jedną, ale dziewczyny kazały mi zostawić trzy. Znów mam dylemat czy nie lepsza jedna może mniejsze obok niej posadzę, mam od Madzi sadzonkę innej molinii. Generalnie to jedne z traw które mnie zachwycają
Blaski i cienie nowego życia 10:20, 22 sie 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)
U mnie też bodziszek Rozanne się wspina. Tym razem na sadźca.
Zdjęcia po burzy bardzo fajne. Nas burza już trzeci dzień omija. Grzmi, kropi i na tym się kończy.
I też będę rozmnażać, tylko nie wiem jeszcze jakim sposobem. Może spróbuję przysypać parę pędów jak Sylwia, choć te sadzonki z odciętych kawałków też mnie kuszą.

Popatrzyłam na sadzonkę w donicy, raczej żaden przyrost, ale spróbuję przysypać pędy na zimę i zobaczę co się wydarzy

Nie chciałabyś widzieć mojego arcydzięgla- zero liści, nadzieja w nasionach onocleę musiałam przesadzić bo też połowę liści zgubiła, na szczęście idą nowe z karpy jestem zadowolona z tawułki o kolorowych liściach Astilbe Color Flash, pójdzie do dzielenia
Blaski i cienie nowego życia 09:41, 22 sie 2023

Do góry
kasiek napisał(a)

Jej patrze i nie wierzę, jak pięknie! brawo Ula

Może się rozpędziłaś z zachwytem chciałaś powiedzieć że hortensje piękne owszem , w tym roku nie cięte szaleją. Niestety z bliska upały je przypalają. Na budlejowej niedługo astry zakwitną, to trochę odetchnę od obecnego widoku.
Wiesz ostatnio doszłam do wniosku że mam za mało drzew bo te co są to ich nie przypominają długo się czeka żeby urosły i wciąż to nie ten sam efekt którego się chce

Buk Pendula zrzucił wszystkie liście

2 choiny kanadyjskie mnie zadowalają bo z roku na rok idą do przodu, tylko jedna ma pod górkę

Ogólnie jest u mnie średnio zaawansowany stan, zadowalająco dobry w stosunku do początków, ale szału nie ma za to ziemia się polepszyła na rabatach to chyba największy postęp, może za 5 lat będą chciały rosnąć kwiatki
Ogród prawie wymarzony … 09:36, 22 sie 2023

Do góry
Finito

Ogród prawie wymarzony … 09:20, 22 sie 2023

Do góry
I inne poranne psryki

Glina i zielsko 09:18, 22 sie 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)

Ogrodowa stagnacja.
Jutro z rana pielenie.

Jak ja bym tak chciała już u siebie
Ogród prawie wymarzony … 09:12, 22 sie 2023

Do góry
Lidko zdjęcia z kanapy odległości przekłamane - brzozowa jest duuuzo bliżej

Glina i zielsko 09:02, 22 sie 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)

Ogrodowa stagnacja.
Jutro z rana pielenie.

Zieleń, drewno i antracyt 08:07, 22 sie 2023

Do góry
Magara napisał(a)

U mnie też fasolka wyjątkowo obrodziła Mam fajny przepis na fasolkę w słoikach ale dwukrotna pasteryzacja trochę mnie zniechęca Ale jak chcesz się skusić to przepis podeślę
Daliami się zachwycam, pokazuj i pokazuj

Dawaj ten przepis
Na zachętę, specjalnie dla Ciebie wstawiam krzaczek Black Narcissus
Magary Dramaty z Rabaty 04:08, 22 sie 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Zostawiam foto rdestu z hortensjami:

Sama nie wiem czemu nie robię zdjęć w tym sezonie

Musze nabyc ten rdest bo piękny efekt daje.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:49, 22 sie 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Jak zwykle u Ciebie praca wre!

Co to za cudak? Śliczny. Jadalny? Smaczny?

Jeszcze nie jadłam. Jadalny czy smaczny nie wiem mam po raz pierwszy. To fasolnik egipski.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies