Witam
Wie może ktoś z państwa co to sa za krzewy/drzewa rosnące wokół mojej działki.
Nie chciałabym żeby dzieci się tego najadły gdyby były trujące.[/img]
A w niedzielę przed podróżą pojechaliśmy jeszcze na chwilę do Ewy na ogrodowiskowe spotkanie grilowe z cudownymi właścicielkami pięknych ogrodów- Jolą, Mirką, Anią, Małgosią i oczywiście Ewą.
Potrzebuję pomocy w doborze roślin wokół tarasu
Nie jestem bardzo doświadczony w tym temacie dlatego proszę o pomoc
Od nie dawna śledzę to forum i jest tu dużo ciekawych pomysłów i inspiracji wykonanych przez ludzi znających się na pewno dużo bardziej niż ja
Tak wygląda taras:
Chciałbym z lewej strony posadzić jakieś drzewko dające cień w czasie upałów, z prawej strony przebiega droga, dla tego z prawej strony jakieś rośliny odgradzające widok na drogę
Proszę o pomoc w wyborze roślin i kompozycji
pozdrawiam
Mam 6 sztuk.
Nie mam niestety dobrego zdjęcia. Znalazłam tylko takie. Po lewej jedna sztuka, po prawej kawałek drugiej.
W tym roku i w poprzednim liście zostały zjedzone przez zielone gąsieniczki. Widać to wyraźnie na lewym egzemplarzu i częściowo na prawym.
złoty dereń pokaż bliżej miało być czerwono, a pęcherznica jaka ciemna ? one szybko wielkie rosną te krzewuszki to chyba małe miniaturki co?
widziałam muzy, noo czas leci jak braknie ci czerwonego to zrób sobie taką czerwoną muzę i sru w te rabatę
zakupy tulipanowe super - gdzie na to polowanie mam jechać - co prawda postanowiłam sobie czekać na wyprzedaże i kupię albo nie
kup sobie czerwone pełne i posadź na tej ognistej a tam za oczkiem miałam Ci mówić żebyś posadziła Purisima one są wczesne wysokie i białe będą świecić długo wieczorem
pozdrawiam deszczowo zamiast do ogrodu chyba dziś w laptopowie będę
Znalazłam 2 inspiracje które idealnie wpisują się w mój gust:
1 -pani Danusi (ogród z wrzosowskiem)
2 -kitek81 (działka wkoło Lubczyka)
Mam nadzieję że Panie się nie obrażą że wklejam tu zdjęcia ale te kompozycje są BAJECZNE Idealnie w moim guście
Ja wszytko już na 100 stron pokazałam.. ale faktem jest, że Kasi zdjęcia są ładniejsze od moich.. i robione już w półmroku.. nie wierzyłam, że coś z tego wyjdzie.
Wyciepałam skyrocketa bo mi rozrósł się do wymiarów nieakceptowalnych, w środku dopadł go robal i nie było już co przycinać.. dzięki temu azalia zaczęła sie regenerować.. była zarośnięta przez jałowca. Wniosek jeden, azalie ładnie się regenerują