Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:30, 03 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Uprasza się o pismo obrazkowe

Madżenka, mam nadzieję, że to na razie wystarczy ???? Musi na razie wystarczyć. Macham do Ciebie z dakeka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:23, 03 sie 2013

Do góry
A ja czytałam, że kostrzewa im mniej wody tym ładniejsza? Ja swojej od dwóch miesięcy nie podlewam i jest ok. A w następnym roku trzeba ją podzielić?? Jeśli nie to będzie brzydka czy co?
Madżenka inspiracje rewelacyjne, ogrody wręcz dla mnie Im więcej oglądam takich pomysłowych realizacji tym mniej podoba mi się mój kawałek Czekam do września na możliwość sadzenia żywopłotu i w następnym roku rewolucję będę robić Wrzucaj więcej pomysłów to przez zimę będzie czas do namysłu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 03 sie 2013

Do góry
Gosiu miłej zabawy z gośćmi!!! Pewnie są pod wrażeniem domu i ogrodu!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:39, 03 sie 2013

Do góry
Iza we Wrocławiu w jednym miejscu rosną .... Kostrzwy, rozplenice i kosodrzewiny.., calość wysypana żwirkiem.... Bosko... Nie wiem czy przyapdkiem tak nie będzie za płotem.... Bo tam palące słońce i żwirek i szarości... I te kolory mi konweniują do płotu i gabionów.... I myśle..... Mam jeszcze lawendę od Ciebie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:37, 03 sie 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Marzenko...właśnie zastanawiam się co posadzić przed magnolią?
...widze u ciebie trawki i co jeszcze?
Buziam sobotnio

Pod magnolią mam róże bonica, kule bukszpanowe, bergenię, kostrzewę, której nie widać
Pod inną mam red barona i obwódkę bukszpanową, muszę ją za rok podkrzesać aby jesienią wydobyć piękno red barona
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:34, 03 sie 2013

Do góry
Inspiracje kostrzewowo - lawendowe
http://pinterest.com/pin/421579215089161615/
http://pinterest.com/pin/421579215089188500/

A tu inspiracja dla tarasu kuchennego

http://pinterest.com/pin/421579215089188451/
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:23, 03 sie 2013

Do góry
Dziewczynki zmykam, bo muszę posadzić świeżo zakupione hortensje do donic, bo mi w tym skwarze padną.....
Kostrzewybędę sadzić w tygodniu gdy miną upały. Muszę żurawki poprzesadzać..... Na palące słońce będzie lawenda i kostrzewy
Zaraz pokażę moje inspiracje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:21, 03 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Uwielbiam cis , bukszpan i do tego trawy i odrobinkę kwiecia ...... ściskam Marzen .... jakkolwiek mieć będziesz , zawsze będzie pięknie ..... bo masz to we krwi

tak odnośnie cisa .... kilka lat temu siedziałam w ogrodzie u mojego kuzyna .... on właśnie miał posadzone cisy w żywopłocie i nie tylko .... były również brzozy piękny zadbany trawnik - ogród niewielki ale tak skomponowany , że ach ..... mogłam wówczas jedynie o takim u siebie pomarzyć ..... marzenia się spełniają .... mogę teraz z cisem szaleć i brzozami i nie tylko

To tygryski lubią najbardziej Czekam kiedy znów na plantację bukszpanową będą mogła pojechac. M zażyczył sobie zmiany rabaty przy tarasie na formalny ogrod i ja tylko przyklasnęłam Pokazalam mu tylko jedną inspirację przygotowuję kolejne fotki do pokazania

Dzisiaj kupiłam 20 kostrzew sinych. Mimo źe wszyscy na nie narzekają będę z nimi eksperymentować na większej połaci
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:15, 03 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki wielkie. 4 miesiące temu posadziłam pierwsze rośliny a dziś już myślę o zmianach Jak tak to będzie wyglądać to co najmniej 2 razy do roku będę mieć zmiany?! I właśnie zamarzyłam o brzozie...
Budlejki szaleją na całego, zresztą jak wszystko w Twoim ogrodzie, nawet poduchy masz szalejące
Macham Madżenko

Ja też myślę o zmianach i zawsze będę coś zmieniać To właśnie lubie w ogrodzie , że można zmieniać tylko musi być szkielet ogrodu dobry, co pokazuje nam Danusia. Potem można sobie poszczególne rabaty zmieniać

Myślę, że im więcej inspiracji obejrzymy tym większa chęć na zmiany. Wpływ Ogrodowiska jest w tym przypadku olbrzymi

Wiem na pewno, źe mój ogród na froncie będzie niebiesko - róźowy, potem bedzie przechodził w biel a przy kuchni będzie żółto-pomarańczowy, po cyzm na tyłach niebiesko-bialy wszystko oczywiście okraszone bukszanami, grabami i cisami.
Muszę dodać płaskich powierzchni bukszpanowych - do wymiany pod grabami i większe powierzchnie traw, ktore zdobią ogród również zimą. Wiosna gdy się je obcina będą królowały tulipany.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:13, 03 sie 2013

Do góry
Kalamandyna napisał(a)
Marzenko, zdjęcia ziemi zrobię bo sama jej ciekawa jestem, wczoraj zwieźli 8 aut, jeszcze ze 4 by się przydały. Facet twierdzi, że to ładna ziemia a ja mu wierzę, zresztą biorę co dają bo już rok czekam na nią. Ziemia jest z jakiegoś ogrodu więc zakładam że trawka wyrośnie. Jeśli nie.... basen zrobię w ogrodzie

Na pewno będzie piękny trawniczek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:12, 03 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
marzenka u ciebie to wszystko szaleje. jak ty to robisz kobieto.

U ciebie w 2-3 roku po posadzeniu też będzie szalało. Byleby ciągle roślin nie przesadzac. Po ukorzenieniu podlewane i nawożone zawsze wszędzie szaleją. A jak dobra ziemia to i nawozić nie trzeba...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:11, 03 sie 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...moje trawki przyjechały super...oczywiście otworzyłam paczke przy kurierze w razie czego...okazały się fajne.. nie wiem czy z tej samej firmy... moje z trawki.pl...
...ogród Marzenko jak belgijska bombonierka...najwyższej klasy światowej ....mniam.... oczka w necie mogę chociaż nacieszyc...

Ja z tej drugiej firmy zamawiałam... Trawki.pl mają dobrą opinie.

A co do ogrodu będą zmiany będzie bardziej spokojnie ale dopiero w perspektywie 2-3 lat....
Naoglądałam sipinterest i planuję stopniową ewolucję bardziej w kierunku Danusiowym ale jednak z kwaitami: nadal będę wierna różom, lawendom i hortensjom. Inne kwiaty leciutko ograniczę. Ae nie martwcie się ja jestem poczochrana dusza i ogród będzie bukszpanowo poczochrany
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:08, 03 sie 2013

Do góry
jotka napisał(a)
...ogród jak belgijska bombonierka...ładne i trafne określenie A ja czekam aż moje budleje tak sie rozrosną

Jolu a jeszcze budleje nie urosły? Moje sadzone w czerwcu ubiegłego roku (sadzone wiosną wymarzły), po ostrym cięciu wiosną tego roku szaleją
Ogród Dominiki 07:03, 03 sie 2013

Do góry
Bukla Ty się nie kryguj i zakładaj wątek, przecież trzeba Ci doradzać. A tak Domi ma wymówkę aby zdjęć nie wklejać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:00, 03 sie 2013

Do góry
Domi czas zacząć sierpniowe cięcie....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:58, 03 sie 2013

Do góry
Polinko jak ogród po urlopie? Wybujał busz?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:57, 03 sie 2013

Do góry
Irenko wsadź głowę w różowym kapeluszu pomiedzy pieski jak nie masz kapelusza pożyczę

Znów gdy chcesz sadzić rh gorąco.....
Lecę na giełdę, może jakieś trawki kupie, bo mi w słońcu i przez opuchlaki żurawki padają.....
Ogród Tosi 06:50, 03 sie 2013

Do góry
Tośka pokazuj ogród, bo od tych dyskusji to ja nie wiem czy mam jeszcze matką czy już babcią zostać
Buziam
Blaski i cienie nowego życia 06:45, 03 sie 2013

Do góry
Ula a ja czekam na doniesienia z linii frony, znaczy się tworzonych rabat
Początki w Kruklandii 00:41, 03 sie 2013

Do góry
Ojej ale tajemnice!!! Pokazuj no szybko aktualne foty!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies