A ja czytałam, że kostrzewa im mniej wody tym ładniejsza? Ja swojej od dwóch miesięcy nie podlewam i jest ok. A w następnym roku trzeba ją podzielić?? Jeśli nie to będzie brzydka czy co?
Madżenka inspiracje rewelacyjne, ogrody wręcz dla mnie Im więcej oglądam takich pomysłowych realizacji tym mniej podoba mi się mój kawałek Czekam do września na możliwość sadzenia żywopłotu i w następnym roku rewolucję będę robić Wrzucaj więcej pomysłów to przez zimę będzie czas do namysłu
Iza we Wrocławiu w jednym miejscu rosną .... Kostrzwy, rozplenice i kosodrzewiny.., calość wysypana żwirkiem.... Bosko... Nie wiem czy przyapdkiem tak nie będzie za płotem.... Bo tam palące słońce i żwirek i szarości... I te kolory mi konweniują do płotu i gabionów.... I myśle..... Mam jeszcze lawendę od Ciebie
Pod magnolią mam róże bonica, kule bukszpanowe, bergenię, kostrzewę, której nie widać
Pod inną mam red barona i obwódkę bukszpanową, muszę ją za rok podkrzesać aby jesienią wydobyć piękno red barona
Dziewczynki zmykam, bo muszę posadzić świeżo zakupione hortensje do donic, bo mi w tym skwarze padną.....
Kostrzewybędę sadzić w tygodniu gdy miną upały. Muszę żurawki poprzesadzać..... Na palące słońce będzie lawenda i kostrzewy
Zaraz pokażę moje inspiracje
To tygryski lubią najbardziej Czekam kiedy znów na plantację bukszpanową będą mogła pojechac. M zażyczył sobie zmiany rabaty przy tarasie na formalny ogrod i ja tylko przyklasnęłam Pokazalam mu tylko jedną inspirację przygotowuję kolejne fotki do pokazania
Dzisiaj kupiłam 20 kostrzew sinych. Mimo źe wszyscy na nie narzekają będę z nimi eksperymentować na większej połaci
Ja też myślę o zmianach i zawsze będę coś zmieniać To właśnie lubie w ogrodzie , że można zmieniać tylko musi być szkielet ogrodu dobry, co pokazuje nam Danusia. Potem można sobie poszczególne rabaty zmieniać
Myślę, że im więcej inspiracji obejrzymy tym większa chęć na zmiany. Wpływ Ogrodowiska jest w tym przypadku olbrzymi
Wiem na pewno, źe mój ogród na froncie będzie niebiesko - róźowy, potem bedzie przechodził w biel a przy kuchni będzie żółto-pomarańczowy, po cyzm na tyłach niebiesko-bialy wszystko oczywiście okraszone bukszanami, grabami i cisami.
Muszę dodać płaskich powierzchni bukszpanowych - do wymiany pod grabami i większe powierzchnie traw, ktore zdobią ogród również zimą. Wiosna gdy się je obcina będą królowały tulipany.
U ciebie w 2-3 roku po posadzeniu też będzie szalało. Byleby ciągle roślin nie przesadzac. Po ukorzenieniu podlewane i nawożone zawsze wszędzie szaleją. A jak dobra ziemia to i nawozić nie trzeba...
Ja z tej drugiej firmy zamawiałam... Trawki.pl mają dobrą opinie.
A co do ogrodu będą zmiany będzie bardziej spokojnie ale dopiero w perspektywie 2-3 lat....
Naoglądałam sipinterest i planuję stopniową ewolucję bardziej w kierunku Danusiowym ale jednak z kwaitami: nadal będę wierna różom, lawendom i hortensjom. Inne kwiaty leciutko ograniczę. Ae nie martwcie się ja jestem poczochrana dusza i ogród będzie bukszpanowo poczochrany