Ja z tej drugiej firmy zamawiałam... Trawki.pl mają dobrą opinie.
A co do ogrodu będą zmiany będzie bardziej spokojnie ale dopiero w perspektywie 2-3 lat....
Naoglądałam sipinterest i planuję stopniową ewolucję bardziej w kierunku Danusiowym ale jednak z kwaitami: nadal będę wierna różom, lawendom i hortensjom. Inne kwiaty leciutko ograniczę. Ae nie martwcie się ja jestem poczochrana dusza i ogród będzie bukszpanowo poczochrany
U ciebie w 2-3 roku po posadzeniu też będzie szalało. Byleby ciągle roślin nie przesadzac. Po ukorzenieniu podlewane i nawożone zawsze wszędzie szaleją. A jak dobra ziemia to i nawozić nie trzeba...
Ja też myślę o zmianach i zawsze będę coś zmieniać To właśnie lubie w ogrodzie , że można zmieniać tylko musi być szkielet ogrodu dobry, co pokazuje nam Danusia. Potem można sobie poszczególne rabaty zmieniać
Myślę, że im więcej inspiracji obejrzymy tym większa chęć na zmiany. Wpływ Ogrodowiska jest w tym przypadku olbrzymi
Wiem na pewno, źe mój ogród na froncie będzie niebiesko - róźowy, potem bedzie przechodził w biel a przy kuchni będzie żółto-pomarańczowy, po cyzm na tyłach niebiesko-bialy wszystko oczywiście okraszone bukszanami, grabami i cisami.
Muszę dodać płaskich powierzchni bukszpanowych - do wymiany pod grabami i większe powierzchnie traw, ktore zdobią ogród również zimą. Wiosna gdy się je obcina będą królowały tulipany.
Uwielbiam cis , bukszpan i do tego trawy i odrobinkę kwiecia ...... ściskam Marzen .... jakkolwiek mieć będziesz , zawsze będzie pięknie ..... bo masz to we krwi
tak odnośnie cisa .... kilka lat temu siedziałam w ogrodzie u mojego kuzyna .... on właśnie miał posadzone cisy w żywopłocie i nie tylko .... były również brzozy piękny zadbany trawnik - ogród niewielki ale tak skomponowany , że ach ..... mogłam wówczas jedynie o takim u siebie pomarzyć ..... marzenia się spełniają .... mogę teraz z cisem szaleć i brzozami i nie tylko
To tygryski lubią najbardziej Czekam kiedy znów na plantację bukszpanową będą mogła pojechac. M zażyczył sobie zmiany rabaty przy tarasie na formalny ogrod i ja tylko przyklasnęłam Pokazalam mu tylko jedną inspirację przygotowuję kolejne fotki do pokazania
Dzisiaj kupiłam 20 kostrzew sinych. Mimo źe wszyscy na nie narzekają będę z nimi eksperymentować na większej połaci
Dziewczynki zmykam, bo muszę posadzić świeżo zakupione hortensje do donic, bo mi w tym skwarze padną.....
Kostrzewybędę sadzić w tygodniu gdy miną upały. Muszę żurawki poprzesadzać..... Na palące słońce będzie lawenda i kostrzewy
Zaraz pokażę moje inspiracje