Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

malkul 10:09, 03 sie 2013

marzenka u ciebie to wszystko szaleje. jak ty to robisz kobieto.
Madzenka 10:11, 03 sie 2013

baraga1904 napisał(a)

...moje trawki przyjechały super...oczywiście otworzyłam paczke przy kurierze w razie czego...okazały się fajne.. nie wiem czy z tej samej firmy... moje z trawki.pl...
...ogród Marzenko jak belgijska bombonierka...najwyższej klasy światowej ....mniam.... oczka w necie mogę chociaż nacieszyc...

Ja z tej drugiej firmy zamawiałam... Trawki.pl mają dobrą opinie.

A co do ogrodu będą zmiany będzie bardziej spokojnie ale dopiero w perspektywie 2-3 lat....
Naoglądałam sipinterest i planuję stopniową ewolucję bardziej w kierunku Danusiowym ale jednak z kwaitami: nadal będę wierna różom, lawendom i hortensjom. Inne kwiaty leciutko ograniczę. Ae nie martwcie się ja jestem poczochrana dusza i ogród będzie bukszpanowo poczochrany
Madzenka 10:12, 03 sie 2013

malkul napisał(a)
marzenka u ciebie to wszystko szaleje. jak ty to robisz kobieto.

U ciebie w 2-3 roku po posadzeniu też będzie szalało. Byleby ciągle roślin nie przesadzac. Po ukorzenieniu podlewane i nawożone zawsze wszędzie szaleją. A jak dobra ziemia to i nawozić nie trzeba...
Madzenka 10:13, 03 sie 2013

Kalamandyna napisał(a)
Marzenko, zdjęcia ziemi zrobię bo sama jej ciekawa jestem, wczoraj zwieźli 8 aut, jeszcze ze 4 by się przydały. Facet twierdzi, że to ładna ziemia a ja mu wierzę, zresztą biorę co dają bo już rok czekam na nią. Ziemia jest z jakiegoś ogrodu więc zakładam że trawka wyrośnie. Jeśli nie.... basen zrobię w ogrodzie

Na pewno będzie piękny trawniczek
Madzenka 10:15, 03 sie 2013

polinka napisał(a)

Dzięki wielkie. 4 miesiące temu posadziłam pierwsze rośliny a dziś już myślę o zmianach Jak tak to będzie wyglądać to co najmniej 2 razy do roku będę mieć zmiany?! I właśnie zamarzyłam o brzozie...
Budlejki szaleją na całego, zresztą jak wszystko w Twoim ogrodzie, nawet poduchy masz szalejące
Macham Madżenko

Ja też myślę o zmianach i zawsze będę coś zmieniać To właśnie lubie w ogrodzie , że można zmieniać tylko musi być szkielet ogrodu dobry, co pokazuje nam Danusia. Potem można sobie poszczególne rabaty zmieniać

Myślę, że im więcej inspiracji obejrzymy tym większa chęć na zmiany. Wpływ Ogrodowiska jest w tym przypadku olbrzymi

Wiem na pewno, źe mój ogród na froncie będzie niebiesko - róźowy, potem bedzie przechodził w biel a przy kuchni będzie żółto-pomarańczowy, po cyzm na tyłach niebiesko-bialy wszystko oczywiście okraszone bukszanami, grabami i cisami.
Muszę dodać płaskich powierzchni bukszpanowych - do wymiany pod grabami i większe powierzchnie traw, ktore zdobią ogród również zimą. Wiosna gdy się je obcina będą królowały tulipany.
Syla 10:19, 03 sie 2013

Uwielbiam cis , bukszpan i do tego trawy i odrobinkę kwiecia ...... ściskam Marzen .... jakkolwiek mieć będziesz , zawsze będzie pięknie ..... bo masz to we krwi

tak odnośnie cisa .... kilka lat temu siedziałam w ogrodzie u mojego kuzyna .... on właśnie miał posadzone cisy w żywopłocie i nie tylko .... były również brzozy piękny zadbany trawnik - ogród niewielki ale tak skomponowany , że ach ..... mogłam wówczas jedynie o takim u siebie pomarzyć ..... marzenia się spełniają .... mogę teraz z cisem szaleć i brzozami i nie tylko
malkul 10:20, 03 sie 2013

Syla marzenia się spełniaja bo cięzko pracowaś, natchnęłaś mnie
Madzenka 10:21, 03 sie 2013

Syla napisał(a)
Uwielbiam cis , bukszpan i do tego trawy i odrobinkę kwiecia ...... ściskam Marzen .... jakkolwiek mieć będziesz , zawsze będzie pięknie ..... bo masz to we krwi

tak odnośnie cisa .... kilka lat temu siedziałam w ogrodzie u mojego kuzyna .... on właśnie miał posadzone cisy w żywopłocie i nie tylko .... były również brzozy piękny zadbany trawnik - ogród niewielki ale tak skomponowany , że ach ..... mogłam wówczas jedynie o takim u siebie pomarzyć ..... marzenia się spełniają .... mogę teraz z cisem szaleć i brzozami i nie tylko

To tygryski lubią najbardziej Czekam kiedy znów na plantację bukszpanową będą mogła pojechac. M zażyczył sobie zmiany rabaty przy tarasie na formalny ogrod i ja tylko przyklasnęłam Pokazalam mu tylko jedną inspirację przygotowuję kolejne fotki do pokazania

Dzisiaj kupiłam 20 kostrzew sinych. Mimo źe wszyscy na nie narzekają będę z nimi eksperymentować na większej połaci
Madzenka 10:23, 03 sie 2013

Dziewczynki zmykam, bo muszę posadzić świeżo zakupione hortensje do donic, bo mi w tym skwarze padną.....
Kostrzewybędę sadzić w tygodniu gdy miną upały. Muszę żurawki poprzesadzać..... Na palące słońce będzie lawenda i kostrzewy
Zaraz pokażę moje inspiracje
Konstancja30 10:24, 03 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ja też myślę o zmianach i zawsze będę coś zmieniać To właśnie lubie w ogrodzie , że można zmieniać tylko musi być szkielet ogrodu dobry, co pokazuje nam Danusia. Potem można sobie poszczególne rabaty zmieniać

Myślę, że im więcej inspiracji obejrzymy tym większa chęć na zmiany. Wpływ Ogrodowiska jest w tym przypadku olbrzymi

Wiem na pewno, źe mój ogród na froncie będzie niebiesko - róźowy, potem bedzie przechodził w biel a przy kuchni będzie żółto-pomarańczowy, po cyzm na tyłach niebiesko-bialy wszystko oczywiście okraszone bukszanami, grabami i cisami.
Muszę dodać płaskich powierzchni bukszpanowych - do wymiany pod grabami i większe powierzchnie traw, ktore zdobią ogród również zimą. Wiosna gdy się je obcina będą królowały tulipany.

i tak przeczytałam ideał swych mniemań ... zwłaszcza w kwestii traw i tulipanów )))) ... już na tablicy powieszone !!!