Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mój ogród pod lasem 08:12, 11 lip 2017

Do góry
Stipa !

kudłaty amazon mist, ciekawe czy przezyje zime
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:56, 10 lip 2017

Do góry
beata_m napisał(a)
czudna lawenda i jaka stipa dorodna! Super masz kobieto! a co do chwastów ... szkoda gadać do tego jakiegoś gryzonia mam, kopie i ryje wszystko! Chodzę i deptam
A to wredne! I co, wyniósł się? Mam nadzieję że dużych szkód nie narobił...
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:58, 10 lip 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Ale piękne te fotki Twoje! Fajnie jest patrzeć jak ogród nabiera masy, prawda? I to tak pięknej masy! W tym sezonie stipy królują!

Tak stipa robi wrażenie
Przed chwilą burza szalała a one w niej takie rozkołysane. Sam sex
Jestem w polu 20:46, 10 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Piękne zdjęcia, ogród szaleje
U mnie stipa też przezimowała a teraz jest mega ogromna, ta z siewek to liliput przy niej. Warzywnik pierwsza klasa, nie wiem czym Ty te ogóry karmisz ? ale aż strach wchodzić do szklarni
Jak żurawki się mają ?

Ze stipą u mnie tak samo. Zeszłoroczna wielka i puchata, wysiewana przy niej to dzidziuś. Żurawki rosną, ale chyba dopiero w przyszłym roku pokażą co potrafią.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:23, 10 lip 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
Na bezsenność cierpisz Olu? Piękna "dupka", stipa również moja dopiero ma 15 cm, ale sama mi się wysiewa gdzie tylko chce, ma wolną rękę

Stipa za rok na pewno Cię zachwyci.
Tak jest kiedy do południa się śpi to w nocy sen długo nie przychodzi
Jestem w polu 18:27, 10 lip 2017

Do góry
Piękne zdjęcia, ogród szaleje
U mnie stipa też przezimowała a teraz jest mega ogromna, ta z siewek to liliput przy niej. Warzywnik pierwsza klasa, nie wiem czym Ty te ogóry karmisz ? ale aż strach wchodzić do szklarni
Jak żurawki się mają ?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 11:55, 10 lip 2017

Do góry
Na bezsenność cierpisz Olu? Piękna "dupka", stipa również moja dopiero ma 15 cm, ale sama mi się wysiewa gdzie tylko chce, ma wolną rękę
Tu narazie jest ściernisko... 21:33, 09 lip 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Basiu piękne u Ciebie kompozycje, ogród nabiera masy.
Stipa z szałwią a ta z dmuszkiem to udane połączenie

Niestety z braku czasu nie udało mi się zebrać nasion czosnków ozdobnych, najlepiej je zbierać jak już się zaschną.

O jaki czosnki chodzi?
Dziś ścięłam swoje Purple sensation, jeszcze ich nie wyrzuciłam, mogę pozbierać nasionka

Ojej...szkoda piesia
Tu narazie jest ściernisko... 18:20, 09 lip 2017

Do góry
Basiu piękne u Ciebie kompozycje, ogród nabiera masy.
Stipa z szałwią a ta z dmuszkiem to udane połączenie

Niestety z braku czasu nie udało mi się zebrać nasion czosnków ozdobnych, najlepiej je zbierać jak już się zaschną.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:47, 09 lip 2017

Do góry
A to ogólnie ujęcia z placu boju rabaty poszerzane o ok. pol metra i wyprostowane

Toszeczko, zobacz jakie trawki piękne! Muuaaa :*:*

Tujka na pniu w końcu opuścila trawnik

Różanka już kanciasta i większa

No i juz szpaler lawendy się posadził. Między pergolami wciąż niewiadoma na pewno będą róże jeszcze. Rośnie tam młoda stipa i jezowki. No i werbena na całej szerokości

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:42, 09 lip 2017

Do góry
Rench napisał(a)

Piękny Brother Cadfael,mój jak już się odrodził po zimie,to deszcze sponiewierały kwiaty.
Co tam za nim powiewa ?

U mnie za to upały i dlatego bardzo szybko przekwitł. Za nim powiewa Stipa calamagrostis Algäu
Na Hortulusa już się bardzo cieszę
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:39, 09 lip 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Chyba po raz pierwszy się natknęłam, że ktoś ma na forum ostnicę włosowatą poza mną (choć u CIebie mówisz jedno źdzbło ). Ja mam 2 kępy przez pomylkę kupione w zeszłym roku, bo myślalam, że stipa to stipa i będzie ta wiotka Ale wtedy jeszcze forum nie znałam nawet to i wiedza na temat roślin była na poziomie -100

Mnie ta trawa zaskoczyła wzrostem, bo jest większa niż podają w sklepie. Bardzo ładnie przyrosła od zeszłego roku, czyli podoba się jej u mnie. Jedynie co mnie trochę denerwuje, to że sie bardzo pokłada. Muszę ją podwiązywać.
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:17, 09 lip 2017

Do góry
Anda napisał(a)
No dobra, czas na fotki

Występują: Brother Cadfael, Stipa calamagrostis, knautia, dwa kwiatki Mme Boll i kwitnący trzcinnik Overdam kołysany wiatrem

Piękny Brother Cadfael,mój jak już się odrodził po zimie,to deszcze sponiewierały kwiaty.
Co tam za nim powiewa ?
Ogród pod lasem 10:07, 09 lip 2017

Do góry
Gosia, no pewnie Mała, żółta hostka, mały carex z białym paseczkiem, śliczny! Naparstnice, stipa, jakaś brązowa, chyba buchananii. Aaaaa i jeszcze pół bagażnika szałwii Pstryknę fotkę najlepiej Musiałam kobietę powstrzymywać, bo nic by jej nie zostało
Malutki pod lasem 10:00, 09 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Moja jedyna i raczej ostatnia różanka, z trzema The Fairy i dwoma NN, szaleje

zestawienie the fairy ze stipa bardzo mi się podoba muszę je zgapić
Malutki pod lasem 09:54, 09 lip 2017

Do góry
Ania ja już delikatnie podcięłam kulki bukszpanowe.

Czosnki główkowate mnie denerwują. Mam posadzone na przodzie rabaty, ale muszę je przesadzić na drugi plan. Czytam, że Justyna chce na przód posadzić, a ja odwrotnie

Czy dobrze dojrzałam, że masz posadzoną perovskie z stipą? Moja stipa je zjadła i wczoraj większość stipy wywaliłam.
Jestem w polu 22:51, 08 lip 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
A u mnie rozplenice lawendy unicestwiły.

U mnie w jednym miejscu lawendę połknęła stipa
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:14, 08 lip 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Lato, a może kilka trzmielin na pniu, niżej szałwia, jeżówki, stipa, carexy, a obwódka z bukszpanu. Zimą będzie bukszpan, trzmieliny i carexy.

Toszka dziekuje za szybką odpowiedz, zmieniłam trochę opis. Trzmieliny na pniu niestety trochę kosztują, a mam długość 22m.
Co można dostadzić np. do Trzmieliny? Czy z tyłu szałwia bedzie pasować?
Podoba mi się kompozycja Tawuła-Szałwia, ale chciałabym aby też było tam coś zimą.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:58, 08 lip 2017

Do góry
Lato, a może kilka trzmielin na pniu, niżej szałwia, jeżówki, stipa, carexy, a obwódka z bukszpanu. Zimą będzie bukszpan, trzmieliny i carexy.
Doświadczalnia bylinowo-różana 13:40, 08 lip 2017

Do góry
Chyba po raz pierwszy się natknęłam, że ktoś ma na forum ostnicę włosowatą poza mną (choć u CIebie mówisz jedno źdzbło ). Ja mam 2 kępy przez pomylkę kupione w zeszłym roku, bo myślalam, że stipa to stipa i będzie ta wiotka Ale wtedy jeszcze forum nie znałam nawet to i wiedza na temat roślin była na poziomie -100
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies