Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:21, 05 lip 2017

Do góry
Stipa ogromna! Jakaś mutantka

A co do pierisów- czy one Ci tak śmigneły w jeden sezon???? Czytam o nich, że dorastają max. do 1-2 m i, że rosną wolno...to już sama nie wiem, bo jak patrzę na Twoje, to jakaś odmiana sprinterska musi być
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:15, 05 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ja z cichacza zaglądam, bo się nie mogę ogarnąć po tym weekendzie
Pozdrawiam 12 komandosów

Chyba o tej trzmielinie wszyscy zapomnieli
A boordel pokazujesz jakiś przedpotopowy (w dokładnym tego słowa znaczeniu, przed wiosennym potopem) i coś ścieniasz. Coraz łądniej masz i roślinki na wypasie
Sadź te buksy z szałwią, jak dla mnie będzie pięknie, u mnie jeszcze stipa tam rośnie.
A propo stipy, to dałam Ci stipę i kłosowce, nic więcej nie pamiętam

Nie kumam komandosów...boszzz...zniżkę mam dzisiaj, ale czytam o linii uboju indyków o wydajności 1500 szt/h, więc te 12 to jakaś abstrakcja- wyjaśnisz?
Sama zapomniałam o tej trzmielinie- wczoraj mi się przypomniało
Stipę to, wiem, że mi dałaś, kłosownicę też kojarzę, ale wydaje mi się, że jeszcze coś było. Zrobię zdjęcie, to może Ci się przypomni?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:06, 05 lip 2017

Do góry
Ja z cichacza zaglądam, bo się nie mogę ogarnąć po tym weekendzie
Pozdrawiam 12 komandosów

Chyba o tej trzmielinie wszyscy zapomnieli
A boordel pokazujesz jakiś przedpotopowy (w dokładnym tego słowa znaczeniu, przed wiosennym potopem) i coś ścieniasz. Coraz łądniej masz i roślinki na wypasie
Sadź te buksy z szałwią, jak dla mnie będzie pięknie, u mnie jeszcze stipa tam rośnie.
A propo stipy, to dałam Ci stipę i kłosowce, nic więcej nie pamiętam
Ogródek Iwony II 10:45, 05 lip 2017

Do góry
Śliczna ta rabata z szałwią, naprawdę ładne kępy już masz, stipa z nią się cudnie komponuje (aż pożałowałam, że już tego połączenia nie mam w tym roku) a na tle zieleni trawnika wygląda to obłędnie, niech no jeszcze tylko te hortki zakwitną, będzie czad.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 01:12, 05 lip 2017

Do góry
babka napisał(a)

Stipa ma priorytet ni i jeszcze jeżówki, werbeny już wysiewać nie muszę, mam jej miliardy

Drugi rok nie mam werbeny a ona dalej wyłazi, niebywała jest.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:00, 04 lip 2017

Do góry
Gosiek, ta Nicolaus jest rzeczywiście fantastyczna. Ale sama czytałaś jak one chimerycznie rosną.
Oprócz żółtej mam jeszcze zieloną z białym paskiem. Też ma w porywach 15 cm, ale na szerokości jej trochę przybyło. Jest w prawym dolnym narożniku.

Stipa jest najbardziej urocza, kiedy powiewa. Chociaż stojąca też przykuwa oko.

Tu narazie jest ściernisko... 19:14, 04 lip 2017

Do góry
Stipa z szałwią pięknie wyglądają. Tawułki tez masz sliczne i lilie, piękne widoki.
Ogród Pieta Oudolfa w Hummelo 14:17, 04 lip 2017

Do góry
Zaczęliśmy od starszej części ogrodu. Stoi tu stary dom i urokliwe zabudowania gospodarcze. No i charakterystyczna dla tego miejsca stipa.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:45, 04 lip 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

mnie się podoba taka pokładająca się stipa, to też jej uroda, szczególnie gdy wiatr powiewa

hakone nie wstyd, moja jakaś gold, a już w szczególności all gold teraz też tak mają a u Małej Mi jest odmiana wyjątkowo wielka, kiedyś pisała... ale oczywiście zapomniałam

Macra może?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:44, 04 lip 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Stipy nie ruszam. Zauważyłam, że lekko zaczyna się pokładać. Stąd pytanie.

15 cm wysokości u hakone ? Wstydziłaby się. Muszę jej chyba pokazać zdjęcia z ogrodu Małej Mi. Nie słyszałam o karłowych odmianach tej trawy.

mnie się podoba taka pokładająca się stipa, to też jej uroda, szczególnie gdy wiatr powiewa

hakone nie wstyd, moja jakaś gold, a już w szczególności all gold teraz też tak mają a u Małej Mi jest odmiana wyjątkowo wielka, kiedyś pisała... ale oczywiście zapomniałam
Tu narazie jest ściernisko... 10:01, 04 lip 2017

Do góry
No stipa Ci się rozszalała
Tu narazie jest ściernisko... 23:07, 03 lip 2017

Do góry
Stipa na dopalaczach chyba Połączenie fantastyczne. Pozdrawiam Basiu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:53, 03 lip 2017

Do góry
Pierwsze obrazki z mojego ogrodu w lipcu

Stipa inaczej

Różyczka

Firletka z 4 arów
Basiu zobacz jak się rozrosła
Do raju daleko - u Ewy 12:34, 03 lip 2017

Do góry
Dłużej będa cieszyć
Miniatura super, stipa tam gdzie sama się wysiała, jest super, ta kontrolowana, do kitu, u mnie.
Do raju daleko - u Ewy 11:43, 03 lip 2017

Do góry
Przedogródek z różami św. Tereski, róże na pniu, przetacznik Royal Candle, stipa, berberysy bagatelle

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:52, 03 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Tak, busz mam, jak w tropikach, dlatego uczucie bajzlu, bo buksy, cisy, jaśminowce i co tam tylko, prosi już o cięcie
Są chwasty, najwięcej w chodniku, na rabatach to ciut ginie, jak z lupą ktoś nie patrzy
Uważam
Kasia pokaż swoje patyki ode mnie, wklej u mnie fotki, moje giganty są
Moudry u mnie pełno, białe rozchodniki mam i nie lubię ich, brzydko przekwitają, ale kalarepkę chcę!!

Hakone i Elata, nastawiam się na ich produkcję i sprzedaż, skoro tak u mnie rosną, przynajmniej jak ktoś kupi, to z gwarancją

stipa też sieje się gdzie i ile chce
pora zebrać siewki w kupki i w docelowe miejsca dać, ona jednak lubi sucho i ubogo, na żyznym mi marnieje.
ładnie masy nabierają miecznice od Rosy

ta róża w tych stipach, głowami w dół, na leżąco mus focić

molinie w niebieskim już kwitną

Po prostu wspaniale dalsze fotki też oglądałam z niebieskiego i ścieżkę dla zakochanych

Tu piszesz i moliniach. Dostałam trawę od sąsiadki. Wygląda jak zwykła a wypuszcza długie pędy do kwitnienia i nie umiem jej określić.
rozplenice piękne będą w tym roku te z małych siewek
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 22:37, 02 lip 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
Ale trafiłam super Ci wszystko rośnie. Beatko przypomnij mi co to za trawkę masz w donicy? Cudnie wygląda

Wróbelku mój miły dziękuję, a co do donicy toż to stipa najzwyklejsza siana w marcu z nasionek i podpędzona pod oknem dachowym nawet dość ładnie się rozrosła
Prawie - jak ogród 22:29, 02 lip 2017

Do góry
Imienniczko - no, stipa dała pokaz CHoć dziś po deszczu już leży...

Iwonko - donice są drewniane, zrobione chyba z listewek. Po zakupie były jasne, pociągnięte tylko lakierem, ale przemalowałam je drewnochronem, bo mi bardziej pasowało do mebli ogrodowych. Nie mam fotki z bliska, zrobię, ale dopiero we wtorek - jutro od rana wyjazdowo
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:46, 02 lip 2017

Do góry
I moje ulubione trawy i bukszpany. Stipa rosnie gdzie chce i jak chce a hakone bywa wątła i żólta zamiast oczekiwanej zielonej... Konawlaniki po ostrym cięciu ruszyły

Połamało mi trzcinniki. wiedziałam, że ich nie polubię....

Czekam na Hammeln z hortensjami

Widok ogólny. Nie nadążam pielić żwirku z werbeny...co drugi dzień i ciągle jest zielono....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:13, 02 lip 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
A jak sporobolusy? Moje jeszcze nie przyszły... Żal...
rosną ale jeszcze nie kwitną więc uśmiecham.się apatrzac na nie w sumie to chyba tylko molinia i stipa lubie jak.kwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies