Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Anda 10:57, 07 lip 2017

Makusia napisał(a)

A jak się nie znosi aksamitek, to co innego można sadzić?

Sa też Tagetes filifolia, one nie kwitną, a ich listki smakują jak lukrecja. Tylko nie wiem, czy te również zbierają nicienie.
Mam aksamitki Orange Gem i one nie śmierdzą. Wg mnie mają lekki aromat pomarańczowy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 14:26, 07 lip 2017

Anda napisał(a)

Sa też Tagetes filifolia, one nie kwitną, a ich listki smakują jak lukrecja. Tylko nie wiem, czy te również zbierają nicienie.
Mam aksamitki Orange Gem i one nie śmierdzą. Wg mnie mają lekki aromat pomarańczowy.

Ło matko Ewa- toś mi zagwostkę zapodała Łacina pierwszorzędna!
Sprawdziłam jak to wygląda i stwierdzam, że jednak zarezykuję te nicienie
14:59, 07 lip 2017
zaczynam sie gubić w zeznaniach

najpierw był bum na kupowanie nicieni ...bo larwy opuchlaków tepią ....drogie te nicienie jak fix ...nie skorzystałam

a teraz mam sadzić aksamitki/śmierdziuchy/turki których nie znoszę ...aby wytepić dość kosztowne i pozyteczne nicienie

zgubiłam sie i to mocno w tym temacie

alis 17:00, 07 lip 2017

AnnaCh napisał(a)
Natka, w bukietach, bo w doniczkach są posadzone

Marzenka, będę wykopywać, bo mam je w doniczkach Ciekawa jestem, czy zrobią się małe, nowe cebulki

Super pomysł z doniczkami, ja swoje zostawię, wszystkich tulipanów nie dałam rady wykopać, tym bardziej tych małych cebulek czosnków nie da rady.
Rabatki śliczne, różana cudo!
yolka 17:23, 07 lip 2017

AnnaCh napisał(a)
Moja jedyna i raczej ostatnia różanka, z trzema The Fairy i dwoma NN, szaleje

Liatry i lawenda też zaczynają

To koło to oczko z wodą czy coś innego. Różanka całkiem fajna
kaz742011 20:14, 07 lip 2017

Pięknie Anulka masz. Czosnki mnie kuszą. Może sobie posadzę .
AnnaCh 08:55, 09 lip 2017

Asiu, z czosnków mam tylko główkowate. Mam nadzieję, że się rozmnożą, bo bardzo mi się podobają

Zoja, super wiadomość z tymi czosnkami
Fairy dwie wielkie, a jedna przesadzana wiosną trochę przystopowała

Justyna, w donicy, bo nie byłam pewna czy to ich miejsce
Chyba też je przeniosę na przód
W temacie nicieni, to wydaje mi się, że są takie pożyteczne i nie. Ni dam sobie ręki uciąć, ale tak mi się wydaje, że gdzieś czytałam

Makusia
, ja nic nie wiem, mam je tak samo jak Ty pierwszy sezon i jestem nimi oczarowana

Anusia, dziękuję

Toszka, no wszystko fajnie, ale nie posadzę na tej rabacie aksamitek

Kamilka
, cisy to hicksii, o te w tym sezonie nie walczyłam, tylko w poprzednim
Jeżówki uwielbiam, te jeszcze bardziej, bo to moje z siewu

Makusia, a ja nawet lubię, ale w warzywniaku Na tej rabacie kiepsko by wyglądały

Ewa, jak zawsze ogromną wiedzą

Alicja, właśnie tulipanki miałam tam też w "kępkach" w doniczkach. Te były celowo tak sadzone, żeby później jak będą brzydkie, zasychać, myknąć całą doniczkę gdzieś na bok i niech się dosuszą

Jola To koło to dekiel od butli z gazem Ale fajnie, że aż tak nie szpeci i może robić za oczko

Kasiu, cebulowych nigdy za dużo
W tych malusich główkowatych się po prostu zakochałam
AnnaCh 09:04, 09 lip 2017

Jak Kamilka wywołała temat "cis" i pojawiła się Toszka, to pokażę moje misie
Toszko, popatrz, dziękuję za pomoc w walce o nie 2/3 cisków wczoraj zostało znowu omotyczkowane, tutaj pytanie: jak się pozbyć skrzypu? Podsypane kompostem, a potem lunęło, znowu Trzeba przyznać, że pogoda chyba pomogła miśkom, bo jak je sadziłam jesienią, to później ciągle padało, zima była śnieżna, teraz co chwile leje, wczoraj, to już rynny nie wyrabiały
Prosze jakie przystojniaki

No straty też są, ale tylko dwa. Jeden już podmieniony, zdjęcie przed i po
Drugi jeszcze się nie sypie, od środka ma ze dwie igły zielone, więc daje mu szansę
MirellaB 09:54, 09 lip 2017

Ania ja już delikatnie podcięłam kulki bukszpanowe.

Czosnki główkowate mnie denerwują. Mam posadzone na przodzie rabaty, ale muszę je przesadzić na drugi plan. Czytam, że Justyna chce na przód posadzić, a ja odwrotnie

Czy dobrze dojrzałam, że masz posadzoną perovskie z stipą? Moja stipa je zjadła i wczoraj większość stipy wywaliłam.
olga80 10:00, 09 lip 2017

AnnaCh napisał(a)
Moja jedyna i raczej ostatnia różanka, z trzema The Fairy i dwoma NN, szaleje

zestawienie the fairy ze stipa bardzo mi się podoba muszę je zgapić