Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Mirelli 06:28, 25 paź 2016

Do góry
I ja myśle że Mirella podoła, ta cisza chyba świadczy o tym, że myśli
Doświadczalnia bylinowo-różana 06:25, 25 paź 2016

Do góry
Poczekam, na fotki Summer Song, już kwitnie ?
Hortensjada 23:50, 24 paź 2016

Do góry
Bajkowa masz jesień. Mam nieodparte wrazenie , gdy ogladam Twoj ogród , ze to sceneria z planu jakiejs baśni z wróżkami, krasnoludkami i elfami. Nic jak za chwile cos spod krzaka wyskoczy lub wyfrunie
W Kruklandii 23:47, 24 paź 2016

Do góry
Jeju na ci to OW ? Teraz jesienia, co to da? Plizz napisz w skrócie bo za leniwa jestem na czytanie całego tego ekologicznego watku
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 23:41, 24 paź 2016

Do góry
Chętnych dużo na rośliny. To dobrze.
Buziaki przesyłam i serdeczniści
Moja codzienność - ogród Oli 23:33, 24 paź 2016

Do góry
Cudownie ruda jest Twoja jesień
Ogródek Iwony II 20:12, 24 paź 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Gdy się Ciebie Iwonko czyta, świat wydaje się człowiekowi taki jakiś bardziej łagodny i dobry. Tak ciepło piszesz o swoim mężu, że aż Ci zazdroszczę miłości i do niego i do ogrodu (o którym też piszesz z miłością).

Beatko, każdemu życzę, by był szczęśliwy ze swoją połówką, ale przyznam, że do pewnych sytuacji człowiek musi dorosnąć, dojrzeć. Nie zawsze i nie od razu jest sielsko i słodko.
Kiedyś Madżenka pisała chyba o szklance od połowy pustej lub do połowy pełnej. Każdy tą samą rzecz widzi inaczej. Od tego, jak postrzegamy świat wkoło nas zależy, czy jesteśmy szczęśliwi...
Jesień na początku sprawiała, ze miałam doła, bo zimno, bo mokro, bo dni szybko się kończą... A teraz dostrzegam nowe kolory, pięknie przebarwia się jesień
W sobotę się przewróciłam ( zbieg kilku zdarzeń) i nogę mocno stłukłam. Mogłabym być zła, że kuleję, ze boli, a ja się cieszę, że na bólu i opuchliźnie się skończyło, a nie na złamaniu

LyraBea napisał(a)
Iwonko, ale Ty wcale nie masz powodów do wpadania w doły jakieś (no chyba, że w dołki pod cebulowe), bo u Ren, u Edytki jest bardzo ładnie, uporządkowanie, ale to Twoja rabatka dla mnie jest ładniejsza a co więcej, też rokuje na więcej i na jeszcze ładniej.
Mam na myśli tę:

Przeczytałam, że fachowcy od dachu się nie pojawili. Po prostu masakra co się dzieje, U mnie nie było przez miesiąc komu przyjechać i podwiesić okap. Umawiałam się z "fachowcami" po czym nastawał termin i nie pojawiali się. Mało tego, nawet nie zadawali sobie trudu, by odwołać terminu choćby smsem ani też nie odbierali telefonów. W końcu jakiś pan z łapanki internetowej podjął się tematu i jakimś cudem moje cudo wisi nad płytą indukcyjną. Boję się pomyśleć, co będzie, gdy przyjdzie pora na remonty i prace konserwacyjne koło domu

Jak to dobrze, że wstawiłaś tą fotkę. Miałam wątpliwości co do tej rabaty, bo sadziłam wszystko malutkie, potem wymarzły zawilce i w tym roku sadziłam jeszcze raz. Red Baron był malutki, po dwa źdźbła sadziłam, ale zaczyna go być widać. Brakuje jeszcze tła, ma być murek obrośnięty bluszczem. Bluszcz rośnie, tylko murku jeszcze nie ma

Może kiedyś między wiśniami będzie lustro z widokiem na rabatę buksową

Beatko, z twoimi fachowcami, jak z moimi. Ale już jest lepiej. Dostałam namiary na inną firmę, wczoraj był ojciec i syn na "wizji lokalnej mojego garażu", mają wejść w tym tygodniu zabezpieczyć dach, czyli pierwszy etap: wymiana belki, nowe odeskowanie, nowa papa, kontrłaty, łaty...), potem mam poczekać już w kolejce na położenie blachy. Ale nie będę długo czekać
Odetchnęłam z ulgą.
Ogród Cioci cz. 3 09:43, 23 paź 2016

Do góry
Jeju jakie cudne masz kolory w ogrodzie!

Klon dostosował sie kolorem do Twojego temperamentu!
Ogród pod lasem 09:42, 23 paź 2016

Do góry
Gosia, nic straconego

Madżenka, dzięki Obawiam się, że te 900 cebul wrażenia nie zrobi, ale zobaczymy
Z Pszenicznej ... 09:42, 23 paź 2016

Do góry
Ale będzie rabata malinowa!!!

Mi tam deszcz w pracach w ogrodzie nie przeszkadza, jeśli w sobotę akurat pada to i tak niej mam wyjścia pracuję
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:39, 23 paź 2016

Do góry
Wczoraj tak pięknie a dzisiaj mroz? U nas deszczowo i pochmurnie...

Lubię poczytać o tych odmiennych zwyczajach w Twoim nowym kraju
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:34, 23 paź 2016

Do góry
Będziemy podziwiać chyba jedynego Gumablla na ogrodowisku pięknie się wkomponował w rabate
Mały ogród Kasi 09:32, 23 paź 2016

Do góry
Miskanty byłyby lepsze pod plot, ale po kilku latach zabiorą ci znaczna cześć tej rabaty, musiałabyś ja poszerzyć.
Pieknie jesien w Twoim ogrodzie widać
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:14, 23 paź 2016

Do góry
To to nie wiem czy dobrze zrobiłam podmieniając miejscówkę burgundy Ice na Ebb ? Burgundy była za bordowo- brązowa do pozostałych lawendowych roż.

Co do ciecia w seoznie masz racje. To samo zaobserowałam im mocniej ciachne po pierwszym kwitnieniu, tym dłuższe baty wypuszczaja . Ale co robic jesli juz przy pierwszym kwitnieniu puszczaja takie baty niezgodne z opisem? Zbyt radyklanie tne wiosna? Czytałam tez gdzieś , ze susza powoduje tez wypuszczanie długich batów. Masz jakies doswiadczenia w tym wzgledzie?

Top 10 postaram sie zrobic za tydzien
U Matki... 09:09, 23 paź 2016

Do góry
Uwielbiam takie dekoracje jesienna
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:07, 23 paź 2016

Do góry
Czytałam ci napisała Anda. Czytam dokładnie moje ulubione watki wtedy nie wiedziano, źe to co robią to marketing. Znali natomiast skuteczne sposoby sprzedaży
Hortensjada 09:05, 23 paź 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Bozga ale namieszałaś w oczach tym trybem ekspresyjnym

To był test na uważne czytanie postów
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:03, 23 paź 2016

Do góry
Fotki ze spotkania beda?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies