Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród za grosze 17:02, 28 lip 2017

Do góry
Waldemara nie znam.
priv leci

Wstrzymuję się z wstawianiem zdjęć, bo wyczerpię zapas i co ja pokażę jak wreszcie wątek założę A... co tam kilka

Crimson Pirat

Silent Sentry w cieniu. Normalnie nie ma aż tak fioletowego koloru

Little Bumble Bee maleńki ja Stella i też tak masowo kwitnie

NN niestety

Część liliowcowej rabaty
Małymi kroczkami do celu... 16:52, 28 lip 2017

Do góry
Pokaże Wam jeszcze co kupiłam dzisiaj sobie do ogrodu od dawna o nich marzyłam, takie oto kulki

Myślicie, że takie ich ułożenie może być??
Rozpoznawanie bylin 16:50, 28 lip 2017

Do góry
Witam, co to moze byc, podobne do szałwii, ale to chyba cos innego?
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:48, 28 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko, czy możesz dokładniej pokazać tę rabatę? Tu jest cyprysik nutkajski czy cos innego i buki? W jakich odległościach je sadziłaś od siebie? Co jest jako tło dla nich? Napis z plizzz o tej rabacie dokładniej
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 16:43, 28 lip 2017

Do góry
tomasz_piorowski napisał(a)
Witam.Czy ktoś jest w stanie określić te odmiany jałowców płożących?Bardzo dziękuję za pomoc w identyfikacji.

[zdjęcie zmoderowane, ma znak wodny f....media]

Nie jestem pewien ale to chyba jest Jałowiec płożący 'Glauca' .
Ptasi gaj 16:05, 28 lip 2017

Do góry
Taka hortensje bardzo ladna, jak sie nazywa bo chetnie bym taka kupilam ale nie znam jej nazwy a obserwuje ja od kilku lat i co rok to pieknjejsza.

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:50, 28 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Aj, przepięknie się te limki prezentują w środku żywopłotka. Kapitalny pomysł Ławeczka dla kuleczki

Dziękuję chwastów tam pełno, ale nie da się wejść, limki ogromne - sztuk 8, mam tam jeszcze róże Chopin- sztuk 5, 2 miłorzęby drzewa i irysy, irysy jesienią zabiorę. No i nie wiem skąd pełno siewek jeżówki, dam koleżance, obiecałam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:45, 28 lip 2017

Do góry
eda napisał(a)

aleś uzbierała kolorów !!! cudnie

Fakt, szkoda tylko że poległy na ziemi
dzięki Edytko
Ogródek frontowy 15:44, 28 lip 2017

Do góry
Tak wygląda na szybko plan narysowany ( nie wiem czy dość czytelny jest? ). Jest to najwyższy podest i część najwyższej skarpy. Kartkowa ma zyskać kamienny placyk zakończony od strony skarpy murkiem, który będzie łagodził skarpę. Za murkiem planuję rabatę z hortkami ( chyba Limki) do nich jeżówki i hakone zwykłą zielona ( czegoś zimozielonego, wiosennego by tam się przydało może azalie?). Dalej ma być drugi placyk pod grill taki wcięty w skarpę z trzech stron ma mieć murek. Połączone będą dwoma kostkami kamiennymi "zatopionymi" w trawniku. Nad placykiem będzie pergola/ altanka z materiałowym dachem. Dalsza część skarpy będzie wykończona tawułą ' Golden Princes' całość porośnięta jałowcem 'nana' i w niego pójdą iglaki na pniu lub kolumnowe i jakieś trawy ( może 'red baron'). Później te sekwencje będą się powtarzać. Skarpa ma około 40 m, więc w planie są dwa murki z kwiatami i dwa place zimozielone.
Czy taki plan ma ręce i nogi? Roślin jeszcze żadnych nie kupowałam więc wszysko można jeszcze pozmieniać Zastanawiam się czy na skarpie by runianka nie dała rady? Jest tam słońce od rana do 13 później płot zasłania.
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:44, 28 lip 2017

Do góry
Rosa napisał(a)

Moje kolory
Dżungla... busz i do tego śliczne zdjęcia i to w takiej ilości, że 3 dni nadrabiałam miesięczne zaległości. Milka wiesz, że u Ciebie można nabawić się kompleksów. Ogród do pozazdroszczenia, ale ogrom pracy już nie . Podziwiam i dziękuję za spacery po Twoim ogrodzie. Cudne miejsce .

Busz chwastowy
Zazdraszczać nie ma czego, ten sezon jakiś byle jaki.
Mam nadzieję, że po wyprawie, lepiej się masz
cisy niechlujne, dopóki nie zetnę, ale choc zdrowe
Na zielonej... trawce :) 15:42, 28 lip 2017

Do góry
Drodzy Forumowicze

Proszę o radę... mam małą zagwozdkę... na froncie planowałam posadzić jesienią 3 Umbry (zamiast wierzb hacuro i brzozy płaczącej-tej juz nie ma)

foto poglądowo - tylko takim dysponuję

Umbry były by kontunuacją rabaty lawendowej z umbrami, która też jest jako tako okalającą bryłę domu...

Znalazłam fajną szkółkę, umbry ceny ok... pytałam też o Ambrowce 'Gumm ball' i Platany 'Alpen's Globe' - ceny też wydaje mi się, że są ok...

I teraz pytanie?

Pozostać przy umbrach, czy podziałać z ambrowcami czy platanami...?

wszystkie jednakowo mi się podobają

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:40, 28 lip 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne wrażenie robią u Ciebie trawy ozdobne przy trawniku, muszę u siebie coś pokombinować. Wprost wylewają się na trawnik.

To wygodne rozwiązanie, odpada robótka z wąsami przy kantach
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:34, 28 lip 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ojej u mnie 25 itrow i mi sie duzo wydawalo. Mam nadzieje, ze wszystko ok u Was

Ok, ale mokro i brzydko.
Wiało i pełno syfu znowu.
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:32, 28 lip 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Jak tam ogród po tej ulewie? Bo czytałam, że u Was 60l/m?? No i zimniej u Was niż u nas nawet. Dziwny ten lipiec, tak jak amerykanie przewidzieli. Mój zawilec już zakwitł ale niski jest dosyć bo od klientki dostałam a jej był bardzo wysoki i okazały. Może miejsce ma zle? Pokaz jaki Twój jest? Pozdrawiam

Okropny obecnie, nic mi się poza trawami nie podoba.
Zawilec na początku jest niski, tak miałam rok temu, a w tym jest ogromny, dużo miejsca potrzebują, wysokość na około 120cm.Cmok

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:31, 28 lip 2017

Do góry
Kasiu Ewo IzaBelo

Najbardziej to lubię zwykłe jeżówki

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:31, 28 lip 2017

Do góry
slonko wyszlo to az sie chce pobiegac z aparatem po ogrodzie

'White Swan' z jednej kwpki ubieglorocznej mam dwie i jeszcze troche lisci, ktore pewnie sie wysialy i beda kwitnac za rok

'doppeldecker' troche za wysokie w tym miejscu, chyba rzesadze na skalniak z tylu

'PowWow Wild Berry' zaczynaja kwitnienie
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:28, 28 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
U mnie słońce od rana. Śniadanie było w ogrodzie Niebo błekitne z malymi chmurkami i wiatr.

Zazdraszczam Kasiu; dziś u nas tak zmiennie, deszczu mam dość.

Małymi kroczkami do celu... 15:25, 28 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Domi dziękuję Ci bardzo, kochana jesteś, ale byłam dzisiaj w jednym ogrodniczym i udało mi się dostać cena fajna 17 zł / szt tylko zastanawia mnie jedno nie mają żadnych pąków kwiatowych, czy one w ogóle w tym roku zakwitną? Tak samo kupiona wcześniej Polar Bear.

Widzę nowe zakupy czyli praca ogrodowa nadal trwa czekam na fotki
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:25, 28 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jak tam pogoda? U nas miało padać dzisiaj, ale się nie zdecydowało. Chłodno i dobrze...znowu upały nam zapowiadają

Wierzysz w upały?
Pogoda deszczowa, nic nie robię, liczę na weekend, że się poprawi, ale przez to wszystko jakaś niechęć do roboty mnie dopadła.

a to moja żółta jeżówka

i jej liście, bo nie wiem skąd ona i myślałam, że rudbekia

mam też taką, będę ją przenosić, bo z niższych

i takie, faza wyjściowa i w pełni rozwinięcia
Małymi kroczkami do celu... 15:20, 28 lip 2017

Do góry
dominika_ napisał(a)
Paulinko mogę Ci zerknąć u mnie czy mają i jakby coś to kurierem puścić, tylko bardo Cię pili na już?

Domi dziękuję Ci bardzo, kochana jesteś, ale byłam dzisiaj w jednym ogrodniczym i udało mi się dostać cena fajna 17 zł / szt tylko zastanawia mnie jedno nie mają żadnych pąków kwiatowych, czy one w ogóle w tym roku zakwitną? Tak samo kupiona wcześniej Polar Bear.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies