Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Gosi 08:38, 28 gru 2023

Do góry
Ogródek Gosi 08:36, 28 gru 2023

Do góry
Dzisiaj kolejne zdjęcia czerwcowe. Mam tak dużo zdjęć, że nie wiem, czy zdążę wszystkie pokazać do wiosny.

Zielony Chram 07:05, 28 gru 2023

Do góry
Wiedziona jakąś mocą nieczystą zamówiłam wczoraj kolejne cebule, które już do mnie jadą, będę najpóźniej jutro sadzić drugi rządek hiacyntów pod grujecznikiem oraz czosnki Party Baloons- z jednej cebuli aż trzy! łebki, zastąpią bodziszki Rozanne, o które nie umiałam należycie zadbać. Z rozsądkiem to wiele wspólnego nie ma, termin sadzenia ykhm.. przemilczmy, ale jestem tak nakręcona, że już nie mogę usiedzieć Mam tyle planów na następny sezon, że nie wiem, czy moje plecy, Szym i portfel to wytrzymają hahaha

Zielony Chram 06:41, 28 gru 2023

Do góry
Znalazłam dużo siewek wszystkiego, są ostróżeczki, szałwie powabne tricolor, poziomki, czy naparstnice (te 4 rozetki to pewnie potomstwo tej ładnej, różowej, o którą pytała Bożenka- jeśli jesteś zainteresowana, to tak jak pisałam mogę Ci je wysłać na wiosnę, bo nasion nie zebrałam, kajam się za to, jak bum cyk cyk ).

Niczym nie speszone z ziemi wylazły też irysy żyłkowane, cebulice, a te długie wąsy to chyba eksperymentalnie wysiane 3 lata temu czosnki ozdobne, które odnalazłam na starej łączce i do tych skrzyń małych wcisnęłam.

Zielony Chram 06:34, 28 gru 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

u mnie kolcosił nie przetrwał pierwszej zimy.

Szkoda Mam nadzieję, że te nasze dadzą jednak radę, wczoraj przy obchodzie ogródkowym zobaczyłam, że jeden z nich się trochę połamał przez ostatnie śniegi, ale cały się nie zniszczył W ogóle to byłam szukać znaków życia i zapowiedzi wiosny, no i się nie zawiodłam:

Kiełek narcyza i tulipca Esperanto w warzywniku- tutaj mam nadzieję wirusisko go nie znajdzie Pietruszka skrzyniowa nadal w formie.

Grzebiuszka ziemna 22:40, 27 gru 2023

Do góry
ryska napisał(a)
Jak sieci rybackie tylko że piękne
Wszystkiego dobrego w 2024.
\
Renatko dziękuję, najlepszego dla Ciebie również

An_na napisał(a)
Te druty jak wiosła
Ale wzór fajny

Aniu na początku też pomyślałam, co ona z tymi wiosłami?
Basieksp napisał(a)

Faktycznie jak wiosła na początku pomyślałam skąd takie duże wytrzasnąć, jakby coś? i ...mam, mam na strychu takie wiosła, chyba nawet cztery

Basiu to Ty możesz wielką ogrodową skarpetę na czterech zrobić

Rumianka napisał(a)
Bożenko, ale numer...dostałyśmy takie same prezenty, tylko z różnym wzorkiem...skarpetki "ogrodowe"...

Elisko no właśnie u Ciebie przed chwilką przeczytałam z tym że moje nie pachną truskawkami
Sylwio
Ogródek Gosi 22:18, 27 gru 2023

Do góry
Margo2 napisał(a)

Coż to za ciekawa roślinka...bardzo mnie zaciekawiła...
Ogródek Gosi 22:15, 27 gru 2023

Do góry
Ogródek Gosi 22:12, 27 gru 2023

Do góry
Ogródek Gosi 22:10, 27 gru 2023

Do góry
Ogródek Gosi 22:07, 27 gru 2023

Do góry
Grzebiuszka ziemna 22:05, 27 gru 2023

Do góry
Bożenko, ale numer...dostałyśmy takie same prezenty, tylko z różnym wzorkiem...skarpetki "ogrodowe"...
Ogródek Gosi 22:05, 27 gru 2023

Do góry
Basiu, staram się nie przesadzać z tym bałaganem trzymając się jednolitej kolorystyki. Mam białe, różowe, bordowe, niebieskie i fioletowe kwiaty. Za to niestety przez to, że podoba mi sie wiele bylin kupuję najczęściej po jednym egzemplarzu. przez co rabata jest mieszaniną barw i kształtów. To kupowanie jednego egzemplarza wynika tez z tego, że lubię eksperymenty i próbuję z roślinami, które teoretycznie nie powinny poradzić sobie w moim ogrodzie. I czasem mam tak, że przyjmują się rośliny, które teoretycznie nie powinny, a wypadają te, które powinny. Serce by mnie bolało, gdybym kupiła na przykład 10 szt i wszystkie wypadły, a tak, za jakiś czas mogę albo podzielić te, które już rosną, albo dokupić, jeśli przetrwają w moim ogrodzie.

Bożenko, kiedyś nie cierpiałam irysów, do tego stopnia, że kiedy dostałam je po raz pierwszy wyrzuciłam. Dopiero kiedy przyjaciółka wcisnęła mi je na siłę, a wiedziałam, że będzie mnie odwiedzała, głupio było mi wyrzucić. I wtedy kiedy zakwitły zakochałam się w nich. Mam teraz sporo odmian.

Ogród z koniczynką 21:51, 27 gru 2023

Do góry
W prezencie dostałam skarpetki w truskaweczki i o tym właśnie zapachu...umieszczone w słoiku z napisem Dżem truskawkowy, ha,ha

natomiast eMuś - opiekun warzywek też otrzymał śmieszny prezent

również skarpetki ale z pomidorami,

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 21:37, 27 gru 2023

Do góry
Wafel napisał(a)
Serdecznie wszystkim dziękuję! ☺
U mnie od świąt wesoło, na dwa tygodnie zamieszkały u mnie dwa małe łobuziaki. Latają po moim ogródku z prędkością światła, kora fruwa we wszystkie strony...

Ale fajni goście, jak pluszaki
Ogródek Gosi 20:56, 27 gru 2023

Do góry

Maj zakończyłaś pięknym tymaryszkiem Ale jak cudnie czerwiec się zapowiada Piszesz o bałaganiarskim ogrodzie, mi tam taki " bałagan " bardzo się podoba to miejsce z paprociami, hostą i klonem cudne jest A na dokładkę mak, wcześniej podziwiałam kosaćce a z tym bałaganem ogrodowym to też tak trochę mam. Nawet jak sobie postanowię, tu będzie jeden, dwa kolory i jakiś zamierzony porzadek, po jakimś czasie, jakoś samo wszystko wymyka mi się spod kontroli ale na koniec dochodzę do wniosku, że taki ogrodowy bałagan też ma swój urok

Grzebiuszka ziemna 20:15, 27 gru 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Judith - odlatuję!!! Albo nie, poczekam jeszcze chwilkę do wczesnej wiosny
Gosiu i Basiu - dzięki
Zawitko - dziękuję

Daria - znał się. znał i przejrzał na wylot

Dla wszystkich drutowniczek i drutowników - projekt, który mnie rozśmieszył

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2304066719689821&set=pcb.2304067283023098

Wygląda super! z jakiegoś sznura chyba bardziej syntetycznego, żeby się nie rozłożył na słońcu i deszczu

Ale czad
Ja kilka lat temu wyplatałam pajęczyny ze sznurka jutowego, ale niestety wytrwały tylko dwa sezony pod gołym niebem. Szkoda bo fajny efekt robiły.
Zielony Chram 18:46, 27 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)
Kolcosiły posadzone- 2 sztuki pod orzechem i kolejne dwie pod altaną, podobno to roślina terminator, rośnie wszędzie bez problemów. Mam taką nadzieję, bo to miejsce za altaną jest szczególnie problematyczne, jednak po pierwszym sezonie stwierdzam, że się z kolcosiłami polubiliśmy

u mnie kolcosił nie przetrwał pierwszej zimy.
Ogrod nad bajorkiem 18:45, 27 gru 2023

Do góry
Bialaski to diabły w cialkach aniolkow jeju jak one broja

a w karmniku dzis oprocz sikorek byl wiekszy gosciu i pod karmnikiem stadko zięb, widzę je od tygodnia, wygladaja jak małe ruchome kartofelki. Lubie je bo bardzo ładne dzwiki wydaja. Dzis pomimo wiatru bylo sucho i slonecznie, udalo mi sie posadzic w koncu po prawie 1,5 miesiaca buka Franken, na razie zadolowany w przechowalniku poczeka do wiosennego sadzenia. Mrozy chyba nie poczynily jakichs wielkich szkod wsrod roslin, najgorzej wyglada podmakanie, czesc jeżowek i bodziszkow stoi w wodzie, pewnie nie przetrwaja i wygnija.

widzialam tez czubatki ale znowu nie udalo mi sie ich uchwycic, kwiczol w ostatniej chwili umknął sprzed obiektywu a pelzacz dzis sie nie pokazal
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 17:33, 27 gru 2023

Do góry
Jedynie trzmielina na ganku otrzymała chochoł ☺

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies