Dziś deszczowo u mnie ,więc trochę odpoczynku od działki Pięknie zakwitła liatra i pokazały się motyle.
Skończyłam wczoraj rabatę z bergeniami, mam nadzieję, że nie będą wyłazić młode bzy, bo zwariuję. Na koniec obsypałam korą ale fotki nie strzeliłam.
Łooo matko!! ale dostałam po oczach tym żółtym...
Wow ile kwiecia i jakie piękne ujęcia Bzyczki i motylki - tak lubię na nie patrzeć ale, że rudbekie już kwitną - u mnie dopiero pączki mają, może dlatego, że niedawno do gruntu posadziłam i wszystko opóźnione
No i finiszujemy wreszcie... piątek o 22.00 taki stan Został ten klin po prawej stronie, zasypanie piaskiem płyt i malowanie drewna.
Kasiu, mam 22 odmiany róż w ogrodzie Niektóre odmiany po kilka krzaczków, a św. Tereski to chyba 30 krzaczków. Lubię róże i zawsze lubiłam. Marzyły mi się zawsze pergole z pnącymi różami i to kilka, żeby tworzyły przejście. Może kiedyś to zrealizuję Jeszcze nie wszystkie ogrodówki zaczęły kwitnąć. Bardzo się opóźniają w tym roku. Może to dlatego, że lato takie zimne u nas i mało słoneczne. Tu zaczyna dopiero You & Me Passoin
Grace William Morris Baronesse i NN, trochę do Nostalgii podobna, tyle, że krzak ma inny pokrój, a sam kwiat bledszy Kasiu piękne te twoje róże,jeśli chodzi o tą ostatnią nie jest to double mam taką.
Zdjęcia bylinowej na dzisiaj zaserwuję W wersji skompresowanej.. Czosnki już 3 tydzień wycinam ale za to żywopłot grabowy obcięty, jeszcze pójdzie 40cm do góry.