zrobiona niedawno ale już będę ją przerabiać Chcę dosadzić trawki, a teraz jest ich sporo Tylko nie mam pomysłu jakie by pasowały Może ktoś ma jakiś pomysł każdy mile widziany
Pod hortensjami Annabelle ładnie będą rosły cisy Repandens (jako taki wałek). Wiem, że można też próbować z 'Aurea Decora' i 'Elegantissima'. Ale to wszystko cisy "na wałki" nie "w kostkę". Hortensja i tak się zwiesza, więc obwódka musi być albo odsunięta od niej albo wytrzymała. A jakby dać języczkę, tę o bordowych liściach 'Britt Marie Crawford' - masz gdzieś takie zestawienie już? Liście są cały czas atrakcyjne na wilgotnej glebie. Od wczesnej wiosny. Zawsze hosty są fajne. Miniaturowe parzydło, co rośnie w taką kupę (wczesną wiosną zielona masa, potem kwitnie, a potem przez zimę też ładne i kontrastuje z kulami hortensji, tylko nie wiem, czy kolor kwiatów parzydła zgra się z bielą hortensji).
ale numer , wiesz, że się nie kapnęłam? U Ciebie na słonku to i kolorki złapał, a u mnie pod sosną był byle jaki. Sylwuś mam dowód na to, że od zeszłego roku rośliny baaaaaarrrrdzo Ci urosły - zobacz, to zdjęcie z 2016r, wiosna. Patrz choćby na te berberysy. Wierzyć się nie chce, że to te same
Przepraszam za powtórki zdjęć i puste pola czujne oko admina poprawi ☺bardzo dziękuję .Wklejam z tabletu I poszło coś nie tak .Na dzialeczce mam już :wodę ,szambo,prąd .Mam też to kto zgadnie co to :☺
Do tego działania natchnęła mnie cudowna koleżanka ☺Anabuko .Aniu bardzo Ci dziękuję za motywację jesteś wielka .Znacie Ją zapewniam Was ☺
Zobacz Aneczko co Ty ze mną robisz :
Pokochałam kupowanie i upiększanie mojego malutkiego raju ,dzięki Tobie .☺☺
Hmm, no to poczekam z ta moja hortka NN.Może gdzieś , ktoś sie znajdzie,że ją rozpozna.A może i ja gdzieś poznam swoją.Ale najważniejsze,że nawet jest ładna.Ale nie trzyma atak pionu, raczej i bardziej się pokłada jka Vanilka.To juz wiem sama.
Mi z tych patyczków się ie udaje,Albo coś nioe tak z nimi robię.Albo za mało dbam.Za sucho.?
Ale wolałabym mieć nawet kilka Nn a je mieć z patyczków , niż nic nie mieć jak ja..
To je pomału dokupuję.
W hortensjach zakochałam się ok, 4 lat temu i tak co roku jakieś dokupuję.W tym roku też.A na przyszły też zaplanowałam 3 odmiany.Już kupiłabym,Ale muszę rośliny przesadzić i w to miejsce dać hortki.I muszę czekać.
Jabłuszka dojrzewają
Malinki
pomidorki też ciągle są
A ja na przerywnik tych rozważań i planów w zastępstwie Twojego przemarzniętego Sebastiana Kneippa mojego Ci wstawiam. Ta róża z patyczka po raz pierwszy dwa kwiaty miała!
U mnie każdego dnia trochę popada, trochę pochmurno.I dużo chłodniej.Ale kiepsko nie jest.A weekend ma być znowu ładny.To fajnie,Po całym tygodniu pracy, więcej odpoczynku.
Jesień się wkrada, wkrada.Czy tego chcemy czy nie chcemy ( tak jak ja ).
Mam 3 canny.Tylko i aż.I tak dobrze.Jedna już ubiegłego roku,Udało się przezimować.A dwie kupione na wiosnę.
W wcześniejszych latach, jakoś mi zawsze przepadały nie rosły.To dałam sobie ze 2 lata spokój z nimi.I znowu posadziłam i mam.W końcu.
Ta druga tak kwitnie
Koleuski
Wrzosy