Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:05, 24 sie 2023

Do góry
Hortensje zaczynają się przebarwiać.

Bodziszkom Rozanne bardzo dobrze robi skrócenie pędów w trakcie sezonu.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:59, 24 sie 2023

Do góry
Dumam jak ocalić rudbekie Goldstrum. Z roku na rok ich mniej. Zagłuszają je sąsiadujące z nimi trawy. Chciałoby się mieć i to, i to.

Ogrodowa zieleń traci powoli walory świeżości.

Boso przez ogródek 19:58, 24 sie 2023

Do góry
Przyjechały trociny (bardzo drobne) położyłam pod nie kartony. Mam nadzieję, że wiatr ich nie zwieje

Dynie zaczynają zmieniać kolor, arbuzy powoli rosną. To jest totalne zaskoczenie, bo na początku czerwca posiałam nasiona arbuza zjedzonego na obiad.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:52, 24 sie 2023

Do góry
Jeżówki powoli zasychają. Odmianowe odmówiły współpracy z moim ogrodem. Zrezygnowałam z kolejnych zakupów. Ostała się ta zwykła purpurowa.

Wiosną kupiłam sadzonki różowej gaury. Może uda się jej przezimować.

Ogród prawie wymarzony … 19:47, 24 sie 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Grabowa

I werbenowo

Werbenowo nie do podrobienia. Justyna pięknie.
Mam werbeny bardzo dużo samosiejek szczególnie tylko nie w tym miejscu gdzie trzeba. Może w sobotę zrobię porządek aby były na swoim miejscu.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:46, 24 sie 2023

Do góry
Jestem na bieżąco w ulubionych watkach. Zachwycam się pięknymi zdjęciami. Podziwiam zbiory i przetwory, ogrodowe tetrisy i roślinne zakupy.

U mnie tradycyjnie, niespiesznie, bez zwrotów akcji. Z okolicznych nieużytków przytargałam naręcze wrotyczu. Mikstura p/opuchlakom nabiera mocy.

Resztkami skrzypowej gnojówki podlałam cukinie, dynie, pomidory i róże. Może się odwdzięczą.

Comte de Chambord

Rozarium Uetersen i Lovelly Fairy

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:36, 24 sie 2023

Do góry
Daga, kopać się z koniem nie ma sensu. Życie rzadko kiedy ściele nam kwiecie u stóp. Wybrałam strategię cieszenia się drobiazgami. I to jest dla mnie dobra opcja.

Malinki jesienne są!

San Marzano, póki co, opierają się zarazie. Może uda się zrobić suszone pomidorki.

Dojrzewają gruszki, zjedliśmy pierwszą w tym sezonie dyniową. Zniewalające upały mają się ku końcowi. Zaczytuję się książkami Jakuba Małeckiego. Znasz? Dla mnie są świetne. Zalety czytnika reklamuję po wszystkich znajomych.

Czerpię, ile się da z tego, co mi dane.

Ogród Basi 19:35, 24 sie 2023

Do góry
basia3012 napisał(a)

Witam Basiu

Jednak bergenie to piękne rośliny. Wprost nie do uwierzenia że po zimie takie beznadziejne. W moich zostawiłam po 2 liście teraz piękne rozety. Też będę może w sobotę rozsadze niech rosną w każdym miejscu.
Ciemierniczki rosną.
U ciebie tak czysciutko wypielęgnowane. Pewnie siedzisz i pielusz na okrągło. U mnie to bałagan. Krzaki wysokie to nie widać.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:25, 24 sie 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Wkładam noża pod rozetę i ciacham.

Aha, może spróbuje. Zobaczę co to będzie
Kraina spełnionych marzeń 19:14, 24 sie 2023

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Jeszcze z pozytywnych wiadomości: Pchełka zostaje z nami.

No raczej Piekna Kocica. Tez mam czarnego kota-przynosi szczęście
Kraina spełnionych marzeń 19:12, 24 sie 2023

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Miałam dziś wstawiać zdjęcia, ale nie było czasu, bo takie coś trafiło do nas z ulicy...

Piękny On
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 19:00, 24 sie 2023

Do góry
Nasz taras... Fachowcy mieli zacząć w pn, zaczęli w środę.. Ech życie...

Poprawiliśmy dziury w elewacji, ale szykuje się malowanie na wiosnę, bo różnice w odcieniach gigantyczne.. Teraz trawy zasłaniają pół domu, więc trzeba poczekać z robotą niestety..
Kraina spełnionych marzeń 18:37, 24 sie 2023

Do góry

Wszystko bardzo ładnie Ci rośnie czym ściółkujesz? Jak utrzymujesz granicę między tą rabatą ze zdjęcia a trawnikiem?
Zieleń, drewno i antracyt 18:30, 24 sie 2023

Do góry
antracyt napisał(a)
Renia, moja spóźnialska jednak pokazała pierwsze kwiaty - znalazłam je podczas obchodu
Jowey Chantal (a żeby było bardziej jarmarcznie) do duetu dodam jej zdjęcie Jowey Winnie - za ból oczu przy oglądaniu nie odpowiadam

Cafe ze szczyptą Penhill Dark Monarch, a do tego prawdopodobnie Maya

Na sam koniec znów odrobina ostrości - Spoiled Rotten

Jeżu ogrodowy!! Jakie cudne! Jedyne co, to współczuję wykopywania karp
Kraina spełnionych marzeń 18:23, 24 sie 2023

Do góry

Hakonechloa rozkręca się powoli.
Muszę zabrać stąd hosty, bo mają za dużo słońca. Wrócą tu, kiedy hortensje i grujeczniki podrosną i zrobią cień.
Kraina spełnionych marzeń 18:18, 24 sie 2023

Do góry
Wczoraj dokończyłam rabatę pod oknem. Na dzisiaj mam w planach to samo po drugiej stronie ganku.

Hortensje Phantom na razie posadzone co metr. Gdy już się mocno rozrosną, to środkową przeniosę w inne miejsce.
Carexy i brunnery też są tutaj tymczasowo, do podpędzenia.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:17, 24 sie 2023

Do góry
Następny rzucik: Daisy Duke, Downham Royal, Seatlle, Mikayla Miranda
Kraina spełnionych marzeń 18:11, 24 sie 2023

Do góry
Kilka zdjęć z dzisiaju. Rozplenice wreszcie się rozhasały.

Róża Aspirin Rose faktycznie jest świetna dla początkujących. Rozrosła się czterokrotnie i kwitnie drugi raz.
Kraina spełnionych marzeń 18:05, 24 sie 2023

Do góry
Z desek będą skrzynie na warzywa. 6 sztuk o wymiarach 1x2m. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będziemy już odżywiać się własnymi produktami.
Pergole chciałabym metalowe. Planuję zamówić w kuźni na wymiar, bo potrzebuję mocnej konstrukcji pod kokornak. Poza tym huśtawka z pergolami po bokach, też metalowa, w takim stylu:

Ogród hortensjowo różanecznikowy 18:01, 24 sie 2023

Do góry
Monika83 napisał(a)
Budleja Afican Queen.

Monika wszystko mi się u ciebie podoba. Jak ta trawka o różowych kloskach się nazywa to rozplenica?

Juz ciemierniki u ciebie kwitną muszę i ja swoje podpatrzeć. U mnie to duże liście i tak mi szkoda je przyciąć bo trochę osłaniają ziemię. Duże są jak u dyni. Widzę, że się u mnie wysialy, ale siewek nie ruszam może wiosna.

Kurcze miałam wysiewy robić różnych byli i nic nie wysiałam. Upały mnie wykończą. Możesz sobotę wysieje trudno wzejdzie czy przezimuje włożę do goliaka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies