Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:36, 25 gru 2023

Do góry

W tym magicznym okresie Świąt Bożego Narodzenia życzę nam wszystkim, aby nasze ogrody kwitły z radością, a nasze serca były pełne spokoju i harmonii.

Niech nadchodzący Nowy Rok 2024 przyniesie obfite plony i satysfakcję z Naszej pasji do ogrodnictwa.

Życzę wszystkim, aby marzenia ogrodowe zakwitły równie pięknie jak najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie.

Niech projektowanie i tworzenie nowego ogrodu przyniesie wiele radości, inspiracji i satysfakcji. Niech każdy zakamarek zielonej przestrzeni stanie się oazą spokoju i piękna.

Świątecznych chwil pełnych kreatywności i radości!

Życzy Danusia z Rodziną.

wątek do składania życzeń tutaj
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2023 / 2024 09:34, 25 gru 2023

Do góry

W tym magicznym okresie Świąt Bożego Narodzenia życzę nam wszystkim, aby nasze ogrody kwitły z radością, a nasze serca były pełne spokoju i harmonii.

Niech nadchodzący Nowy Rok 2024 przyniesie obfite plony i satysfakcję z Naszej pasji do ogrodnictwa.

Życzę wszystkim, aby marzenia ogrodowe zakwitły równie pięknie jak najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie.

Niech projektowanie i tworzenie nowego ogrodu przyniesie wiele radości, inspiracji i satysfakcji. Niech każdy zakamarek zielonej przestrzeni stanie się oazą spokoju i piękna.

Świątecznych chwil pełnych kreatywności i radości!

Życzy Danusia z Rodziną.
Ogród Muszelki 08:44, 25 gru 2023

Do góry
Tadam! Byłam grzeczna w tym roku

Grzebiuszka ziemna 08:19, 25 gru 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
A teraz kilka zdjęć z moich zbiorów ocynkowanych pojemników plus wanienka, pomalowałam czarną farbą wykorzystując technikę transferu z decoupage.

Mistrzostwo świata z tym decoupagem- widzę ogromne podobieństwa do mojej, podobnie jak Ty utalentowanej manualnie, starszej siostry Rozbawił mnie pomysł z napisami: No.1 i No.2
Pomalowałaś tulipce tą samą farbą, co flaminga?

Kordina napisał(a)
No tak, właśnie doszło do mnie, ze lubię starym przedmiotom nadawać nowe oblicze
Toż to chyba choroba zakaźna, roznoszona drogą ogrodowiskową (zresztą tak samo, jak bicie rekordów Guinessa w ilości sadzenia cebulowatych) - dzięki temu jest tak unikatowo, swojsko, a ile inspiracji dla inncyh

Kordina napisał(a)
O tak Jolu, miętowa herbata, melisa cytrynowa fajnie pachnąca, szałwiowa herbata, tymiankowa. Nie piję innych herbat poza swoimi, kupioną mam dla gości Ja dużo ścinam i suszę na okrągło i znowu odrasta, lubię zbierać zioła swoje i dziko rosnące, robię czasami maceraty, nalewki.

Widzę, że mamy w tym względzie dużo wspólnego A próbowałaś kiedyś fermentowanych liści bergenii (nie wiem, czy u Ciebie rośnie)- smakuje jak tajska zielona herbata. Fermentowane kwiatuszki lilaka, pyszne, karmelowe, też ubóstwiam- widzę, że robiłaś. Do pełni szczęścia brakuje mi wierzbówki kiprzycy, bo uwielbiam Ivan Czaj. O, i jeszcze suszone kwiaty nasturcji do herbatki są ekstra, moja mama narobiła pełno takich herbatek w tym roku, sama bym nie wpadła, żeby wykorzystać do naparowej mieszanki nasturcję, dodaje takiej trochę imbirowej pikanterii Suszarkę do ziół (taką unplugged jak u Ciebie) muszę koniecznie zgapić (za małą opłatą w postaci naparstnicowych nasionek za prawa do wykorzystania pomysłu), postawię na antresoli w stodole, ciemno i gorąco, z dużym przepływem powietrza, warunki idealne powinny tam być

Kurka bez fiksa, muszę się trochę w tych komentarzach poskromić, żeby Ci wątku nie zaśmiecić, ale sama prowokujesz, co rusz udostępniając coś fajnego
W kamiennym kręgu od początku 23:03, 24 gru 2023

Do góry
Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia ✨
Zacisze Alicji 21:58, 24 gru 2023

Do góry
Pogodnych świąt.

Zielony Chram 21:18, 24 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)

Co to jest za iglak, ten na pierwszym planie? Bardzo podoba mi jego lekko rozwichrzony pokrój.
Bardzo ładnie prezentuje się ten zakątek.
Znowu na wsi 20:00, 24 gru 2023

Do góry
Dziękuję Eliso.

Wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę udanych Świąt.

Wymarzony sielankowy ogród..... 19:37, 24 gru 2023

Do góry
Kochani życzę Wam spokojnych, wesołych, zdrowych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie najbliższych a w nadchodzącym nowym roku 2024 dobrych, szczęśliwych dni, dużej ilości spotkań ogrodowych

A u nas od wczoraj tak ładnie było, bo śnieg obecnie spływa
Ogród prawie wymarzony … 13:41, 24 gru 2023

Do góry
I jest stół po mojemu

Ptasi gaj 13:36, 24 gru 2023

Do góry
Zdrowych spokojnych świąt Bożego Narodzenia.
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:13, 24 gru 2023

Do góry
Kochani życzę Wam Zdrowych ,spokojnych i rodzinnych Świąt!

Niech Wam się spełnią życzenia te małe i te większe ,nie tylko ogrodowe
Nam się spełniły i to będą Najcudowniejsze Święta ❤️

Pozdrawiamy we Trójkę! ❤️

Sezon 2017 u Hanusi 11:50, 24 gru 2023

Do góry
Kochani,
bliskości bliskich.
serdeczności dalszych,
i choinek zielonych
w kącie okazalszych.
Nie musi się świecić
i błyszczeć jak słońce,
Ważne by przy niej były
serca kochające.
Uśmiechu na co dzień,
trosk o życie mniej,
zdrowia i spokoju
ogrodniku miej!

Zielony Chram 11:14, 24 gru 2023

Do góry
Darecka napisał(a)
Werble i fanfary- dzieło ukończone!

No szok normalnie! Zrobić z takiego miejsca siłownię, no, no, podziw
Normalnie naparstnice wyglądają tak:
Darecka napisał(a)

Jeśli kiedykolwiek udałoby Ci się zebrać jakieś nasionka z tej odmiany, to byłoby super zapisałabym się w kolejce

Darecka napisał(a)

Cały ogród wygląda fantastycznie , mnie nadal ten plac ze stodołą obrośniętą winem i wszystko inne podoba się najbardziej. Dom i umeblowanie samodzielnie wykonane - fanfary dla mężatego, naprawdę podziwiam szafeczka z rustykalnymi okuciami super wygląda
Co do czerwieni każdemu jest trudno uchwycić czy w telefonie czy w aparacie (mam Canona) odmiany czerwieni, ile ja się nagimnastykowałam, żeby oddać pąsowość moich maków.
Brawo dla Ciebie za uszycie siedzisk! Widzisz nie jesteś taka ostatnia
Darecka napisał(a)

Ten róg bardzo mi się podoba ale dozowałaś obrazami i napięciem, żeby dojść do "dziś", może powinnaś pisać jakieś kryminały??

Ogród prawie wymarzony … 11:05, 24 gru 2023

Do góry
Jest i tort❤️❤️

Ogród Muszelki 10:12, 24 gru 2023

Do góry
Ostatni dzień oczekiwania...

Przed chwilą wyskoczyłam do ogrodu. Niebo rozpruło pierzynkę. Pada śnieg!

Dobrych Świąt! ❤️
Wzgórze chaosu 08:31, 24 gru 2023

Do góry
Takie piękne niebo było o zachodzie kilka dni temu...

Życzę Wam w najbliższych dniach równie wzruszających obrazów, poruszających serca, dających radość i nadzieję.
Spędźcie ten czas tak jak Wam w duszy gra, odpocznijcie...
O ogrodach podgadamy sobie już niedługo
Buziaki
Zielony Chram 06:25, 24 gru 2023

Do góry
Podczas naszej wędrówki po mieście co rusz napotykaliśmy pracowników poprawiających coś na rabatach, pielących chwasty, czy grabiących ich brzegi.

Tutaj jedno ze "zwykłych" osiedli domków jednorodzinnych, fantastycznie skomponowane rabaty mieściły się nawet na pasach zieleni przecinających miejskie drogi, nie wiem, czy zdjęcia to oddają, ale ja byłam zachwycona

Zielony Chram 06:21, 24 gru 2023

Do góry
Wszędzie ogrody, kwitnące łąki, pełno kwiatów, drzew, traw i skąpanych pośród nich ławeczek zachęcających do odpoczynku, istny raj:

Zielony Chram 06:16, 24 gru 2023

Do góry
Z kolei tutaj dosć ikoniczne miejsce, znane każdemu fanowi klocków lego- miasto Billund. Docieramy tam wieczorem, przed powrotnym lotem do Warszawy, który zaplanowany jest dopiero na 20:00 dnia następnego. Wreszcie mamy trochę czasu na obejrzenie całego, niewielkiego miasteczka. Sporo można było zobaczyć wokół samego parku rozrywki (do środka jednak nie wchodziliśmy):

Jednak dla mnie prawdziwą atrakcją była zieleń miejska, po prostu mistrzostwo świata:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies