Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:54, 09 wrz 2017

Do góry
Miskanty na pomarańczowej
Kupione z 3 lata temu dwa rodzaje, podzielone na 2
posadzone naprzemiennie z prosem rózgowatym
i szykuje się kolejne wykopywanie, ale to już chyba na wiosnę, bo szkoda mi psuć tej kompozycji.
Miskanty śliczne ale już nabrały swoich oryginalnych rozmiarów i zwyczajnie mi się tam nie mieszczą, pożerają rabatę, proso jest delikatniejsze i zostawię tło z samego prosa............a miskanty gdzie pójdą?
chciałam dodać coś na liliowcową, żeby po obcięciu liści liliowców coś tam sobie fruwało na wietrze, ale znowu zapomniałam pozaznaczać, który liliowciec jaki, bo musze troche poprzesadzać żeby zmieścić kilka kęp miskantów

dobra jestem nie?

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:50, 09 wrz 2017

Do góry
Wszystkiego po trochu 06:49, 09 wrz 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Dziękuję za przesyłkę dziś wsadziłam zawartość

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:49, 09 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:49, 09 wrz 2017

Do góry
Hosty na obwódce

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:48, 09 wrz 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:47, 09 wrz 2017

Do góry
focisz hakone, kupiona z 4 lata temu, rośnie mozolnie pod kaliną

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:46, 09 wrz 2017

Do góry
Trawa nadal nie skoszona może uda się dzisiaj, chociaz trawnik wczoraj dalej chlupotał mi pod nogami

Kilka fotek , chyba nie robiłam zdjęć od 2 tygodni, tylko robocze, brzydkie

Najpierw jeszcze przesadzanie

żeby wsadzić nowe hortensje na fioletową, musiałam przesadzić miskanty które dopiero co tam wsadziłam

poszły na pasek na trzcinnikową, oddzielający od porzeczek i bylin które kwitną wiosną i wczesnym latem

szczerze nie wiem czy zagrzeją miejsca, bo nie wiem czy nie będą robić zasłony od słońca dla bylin....zobaczymy, znowu z 3 sztuk zrobiłam 5

Ogród Małej Mi 2017 06:45, 09 wrz 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Z moich wrzosowisk zostały wspomnienia.. resztki wrzosów.. wiosną nieprzycięte zmarniały (szczególnie te stare), dużo zarosło krzakami.. szkoda..

W zacieniowych miejscach zamiast wrzośćów posadziłam paprocie .. nazwę muszę poszukać, jak zwykle w pośpiechu nie zapisałam

wrzosy wywaliłaś? szkoda bo odbiją za rok

paproć wygląda jak moja narecznica czerwonozawijkowa

wczoraj w ogrodzie bardzo mocno pachniała zemsta ogrodowiska
Dwa ogrody 00:47, 09 wrz 2017

Do góry
Jolu, nasionka doszły, dzięki Trzecia ręka by się przydała, a i owszem
Robert, pw

a skoro już owocowo/warzywnie to zakwitł seler, po raz pierwszy mi się to zdarzyło, sadziłam przecież pikówkę jak zawsze, ładnie wyglądał, więc zostawiłam

zakwitł fenkuł bordowy z nasionek od Gabrysi, mam nadzieję, że coś z niego pozbieram

i na tarasie figa, jak wniosę do domu, pewnie owoce zrzuci
Dwa ogrody 00:31, 09 wrz 2017

Do góry
Ewo, posadziłam bodziszka Renarda. Dostałam kiedyś jedną sadzonkę od Karoli i rozmnażam ją, bo rośnie w kępce, nie rozchodzi się tak szybko jak inne i trzyma ładnie zielony/szary kolor. Kocimiętka powtarzała kwitnienie, ale trudno. Posadziłam ją w innym miejscu, gdzie nie będzie przeszkadzać przy koszeniu.

Pisałam o dereniu, w starym ogrodzie gałęzie prawie do ziemi, sypie się na potęgę, zbierać najlepiej tylko te owoce, które same spadną

ilekroć pojawię się na podwórku on też musi mi pomagać, derenia nie lubi, ale warzywa, ogórki wcina z zapałem, sam na grządkach się obsłuży

a ona rządzi

a to dereń w nowym, też już zaczął owocować, zdjęcie sierpniowe
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 00:27, 09 wrz 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Teraz te pędy są jeszcze dłuższe... jutro sfocę z bliska

Listki są półokrągłe w kolorze całego krzaczka, więc to nie są dziczki.
wiosna przytnij tak na 30 cm, niech się dobrze rozkrzewia. Na razie nic nie rób.
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:04, 09 wrz 2017

Do góry
monteverde napisał(a)

Hayes Strasburg

Le Vesterival

Obie wyjątkowo piękne. Ta druga jeśli nie Le Vesterival, to jaka?
Zawilce u mnie już prawie przekwitły.

Pozdrówka.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:48, 08 wrz 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)
poka poka swoją Ascot i te jej długie pędy

Może po prostu ma się u Ciebie za dobrze? albo za sucho?

Teraz te pędy są jeszcze dłuższe... jutro sfocę z bliska
Ogród, mydło i powidło. 23:44, 08 wrz 2017

Do góry
mira napisał(a)
Piękna ta rutewka - to który to sezon - moje małe z tego roku

Miro wszystkie u mnie sadzone w zeszłym roku i jedna już w zeszłym roku nieźle się prezentowała - w tym roku trochę podeschła a widze że one bardzo źle to znoszą.

jolanka napisał(a)
Kasiu, widzialas nowe clematisy? Te z ZTŻ? Jak ci się podobaja?

No pewnie w dniu premiery , pięknie się prezentują - mam bardzo pozytywne doświadczenia jeśli chodzi o nowe odmiany dr Marczyńskiego.

anabuko1 napisał(a)
Kasiu witaj!!
Piękny ten twój hibiskus bylinowy. Dobrze Ci zimuje?
Mam jeden taki z ciemnymi listkami ale czerwone na kwiaty. Ten jeszcze nie zimowal.
Zachwycaj się twoją rutewka . To jedna roslinka taka duża ?Cudna odmiana.
Ciekawe jestem jaka moja będzie. Jak przezimuje jeszcze.
Pozdrawiam serdecznie

Hibiskus jedną zimę dopiero u mnie przetrwał podsypany grubo korą, późno wystartował ale kwitnie pięknie.
Rutewki Devalaya mam dwie nie wiedziałam czy będą takie same ale chyba obydwie to odmiana Splendide - tak mi się wydaje ale rosną osobno więc ta wielka fioletowa chmura to jedna, sadzona w zeszłym roku
Moja działka na Dębowym Lesie 23:32, 08 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu witam. Szczerze nie przegladalam watku ale obejrze po niedzieli - wyjezdzam i wiesz jak to jest kazda minuta cenna. Zauwaźylam piekny domek drewniany.
To do poniedzieli.

Elu witaj w moich progach.Miło mi,że mnie odwiedziłaś.wiem, wiem , jak to jest z tymi cennymi minutami , czasem , jak człowiek ma dużo na głowie.Znam to doskonale.
Także zapraszam jeszcze .I jestem ciekawa twoich opinii .
Domek taki drewniany była naszym a w większości mojego męża marzeniem , projektem potem realizacja kilku ekip i rożnych przygód z tym związanych.

róża Charlotte

NN

Moja działka na Dębowym Lesie 23:23, 08 wrz 2017

Do góry
anek napisał(a)
Ale masz rękę do kwiatów. Pięknie wszystkie ci rosną. a marcinki bedę zbierała jak będę miała więcej to może się wymienimy.

Aniu, może nie wszystkie rośliny rośna mi ładnie,Ale w większości dobrze.I to cieszy.Hmmm kobieto, po co gdzieś masz zbierać te marcinki.Jak chcesz, ,Ja mam chyba 6, to mogę się z tobą podzielić ???

]
Ogrodowe marzenie Mrokasi 23:19, 08 wrz 2017

Do góry
I jesienne donice tarasowe i szambowe

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:18, 08 wrz 2017

Do góry
mira napisał(a)
Aldona to cie pomęczę

Czy ten czerwony liliowiec to jest z wysokich ? Nbo o takiego mi chodzi potrzebyje ten morelowy mój stonować - przyjade nie wiem czy mam czekać na Gabrysię jak nie to końcem września umówimy sie.

I jeszcze pytanie o naparstnice bo posadzilam moje siewki i nie wiem czy nie za gęsto - duże rozety maja domem?

Pozdrawiam

Liliowiec ze zdjęcia nie jest wysoki, ale mam inny wysoki i będę go przesadzać. Zdjęcie nie pokazuje prawdziwego koloru. Jest bardzo intensywny i od razu rzuca się w oczy - piękny.

Jeśli chodzi o brązową naparstnicę, ma małą rozetę.
Zapraszam
Wszystkiego po trochu 23:10, 08 wrz 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dla Kasi Katel wstawiam zdjęcia moje hortensji ogrodowej. Kasiu czy o tę chodziło?
Jeśli tak to mam jej sadzonki
O tej porze jeszcze nie jest bardzo przebarwiona na burgund ale przy chłodniejszych nocach zacznie się bardziej wybarwiać.
Poniżej zdjęcia robione dzisiaj i są jeszcze kwiaty w różnych stadiach

Mirko tak! To to cudo , strasznie mi się podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies