Po prostu wspaniale dalsze fotki też oglądałam z niebieskiego i ścieżkę dla zakochanych
Tu piszesz i moliniach. Dostałam trawę od sąsiadki. Wygląda jak zwykła a wypuszcza długie pędy do kwitnienia i nie umiem jej określić.
rozplenice piękne będą w tym roku te z małych siewek
Wróbelku mój miły dziękuję, a co do donicy toż to stipa najzwyklejsza siana w marcu z nasionek i podpędzona pod oknem dachowym nawet dość ładnie się rozrosła
Imienniczko - no, stipa dała pokaz CHoć dziś po deszczu już leży...
Iwonko - donice są drewniane, zrobione chyba z listewek. Po zakupie były jasne, pociągnięte tylko lakierem, ale przemalowałam je drewnochronem, bo mi bardziej pasowało do mebli ogrodowych. Nie mam fotki z bliska, zrobię, ale dopiero we wtorek - jutro od rana wyjazdowo
I moje ulubione trawy i bukszpany. Stipa rosnie gdzie chce i jak chce a hakone bywa wątła i żólta zamiast oczekiwanej zielonej... Konawlaniki po ostrym cięciu ruszyły
Połamało mi trzcinniki. wiedziałam, że ich nie polubię....
Czekam na Hammeln z hortensjami
Widok ogólny. Nie nadążam pielić żwirku z werbeny...co drugi dzień i ciągle jest zielono....
czudna lawenda i jaka stipa dorodna! Super masz kobieto! a co do chwastów ... szkoda gadać do tego jakiegoś gryzonia mam, kopie i ryje wszystko! Chodzę i deptam
Witaj Ewo
Pod magnolia było juz sporo zmian. Na tym zdjeciu jest stipa z czosnkami. Na kolejnym , na ktorym ja pokazujesz jest w innej fazie. To stipa pony tails, ktora rosnie i rozsiewa sie u mnie juz od 5 lat
Brązowa trawki to Buchanani , na tym zdjeciu rosły równiez zurawki Palace purple, ktorych juz nie ma , bo zzarły je opuchlaki. Zielona trawa to carex morrowi variegata - gorąco polecam te zimozielona roslinę
tak to stipa z jeżówkami southerm bells
Z berberysów jestem bardzo zadowolona, chociaż kilka z nich popaliłam nawozem, ale dają radę. Tereski zaczęły kwitnąć w tym tygodniu dopiero. Stipy te co dobrze widać, to ubiegłoroczne. Nie dałam rady ich wykopać, to je przycięłam i okazało się, że wyrosły Taka niespodzianka. Posadziłam młode stipy z tego roku, ale one ciągle malutki i nie wiem, czy będzie je widać, czy Tereski je zagłuszą.
Piękna jest stipa powiewająca na wietrze. U mnie też powiewa - Twoja
Jest idealnym "wypełniaczem" rabat i cudownie się rozsiewa Wyobraź sobie, że siewki, które jesienią miały z 3cm wys. przezimowały u mnie i teraz są cudne Tylko boję się je przesadzać. Myślisz, że nic im nie będzie?