Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

nebel 14:14, 30 cze 2017

Ewa777 14:19, 30 cze 2017

anabuko1 napisał(a)
Ewuś, piękny ogród.Zwłaszcza ta perspektywa na ostatnim zdjęciu.
hortki uwielbiam.Dlatego też lubię ten ich czas kwitnienia.
U mnie jak na razie kwitnie tylko Anabellka i dębolistna.
Czosnki śliczne

U mnie na hortki trzeba jeszcze trochę poczekać. Pogoda nie zbyt łaskawa. Mało słońca, dużo zachmurzeń. Od wczoraj ciągle pada. Nawet nie mam jak zrobić zdjęć. Anabelki i dębolistnej jeszcze nie mam
Czosnki na stałe zagoszczą w moim ogrodzie, bardzo je lubię
Ewa777 14:27, 30 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, co zamówiłaś?
Ładnie podrosły berberysy wzdłuż alejki.

Zamówiłam jeżówki, bo mi poginęły po zimie. 3 rodzaje pysznogłówki, świecznicę "Chejo Do" i trójsklepkę Ciekawa jestem roślinek Czekam z niecierpliwością na przesyłkę. Tylko kiedy ja to posadzę? U mnie pada. Wczoraj zaplanowałam sadzenie hortensji na pniu i nowych trawek, a tu zaczęło padać i zepsuło moje plany.
Ewa777 14:32, 30 cze 2017

Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, jak dlugo masz tą rozyczkę? Trafilam na nią przypadkiem i bardzo mi się spodobala
Napisz mi, gdzie ja zamawialas?

Mam ją 2 lata. Przez pierwszy rok trzymałam ją w donicy. Na jesieni posadziłam do gruntu. W ubiegłym roku rosła wolno. Dopiero w tym roku jest co pokazać Kupowałam w Rosarium. Wszystkie róże tam kupuję
Ewa777 14:34, 30 cze 2017

nebel napisał(a)

Witam, Cię, Ewciu Nie wiem, czy wcześniej byłaś u mnie, ale miło mi, że zajrzałaś
malgorzata_s... 21:57, 30 cze 2017

Berberysy wzdłuż ścieżki super się prezentują i begonie też superEwciu Tereski jeszcze nie kwitną?Stipa wypasiona nowa czy zeszłoroczna?
Katkak 22:06, 30 cze 2017

Ewcia proszę zerknij do mnie. Mam pytanie odnośnie hortki Schloss Wackerbarth, bo obawiam się, że zostałam oszukana.
mirkaka 08:01, 01 lip 2017

Edenkę podziwiam, moja w tym roku też piękna
Ewa w Bonice przytnij wszystkie pędy które nie kwitną,czyli takie u których nie widać rosnącego stożka wzrostu, to pobudzi je do wypuszczenia nowych pędów.
Wyrównaj pod nią ziemię żeby nie było kawałków kory i podłóż ze cztery deseczki, z każdej strony. Opuchlaki powinny się pod nimi chować, sprawdzaj nawet kilka razy dziennie. Może coś wyłapiesz ?
Bardzo pięknie pasują jarzmianki do Edenki
jazzy 09:02, 01 lip 2017

Ewuś, masz tyle pięknych okazów u siebie, tyle kolorów i cudnych odmian, że nie mogę się zdecydować co zacytować Tyle róż! No i hortensji
Przetaczniki też mi się podobają.
Ewa777 09:37, 01 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Berberysy wzdłuż ścieżki super się prezentują i begonie też superEwciu Tereski jeszcze nie kwitną?Stipa wypasiona nowa czy zeszłoroczna?

Z berberysów jestem bardzo zadowolona, chociaż kilka z nich popaliłam nawozem, ale dają radę. Tereski zaczęły kwitnąć w tym tygodniu dopiero. Stipy te co dobrze widać, to ubiegłoroczne. Nie dałam rady ich wykopać, to je przycięłam i okazało się, że wyrosły Taka niespodzianka. Posadziłam młode stipy z tego roku, ale one ciągle malutki i nie wiem, czy będzie je widać, czy Tereski je zagłuszą.