Sebek, może zanim zawróce Danusi głowę moim problemem, Ty sie pogłów troszkę co tu zrobić:
..............na działce na której mam ustawione moje doniczki w skrzyniach, są na 100% opuchlaki - a teraz masa chrząszczy latajacych............
Chcę ustrzec się przed opuchlakami w doniczkach i chciałabym je jakoś zabezpieczyć, czy dobrym pomysłem byłoby podlanie każdej doniczki tym preparatem z nicieniami??? czy to dobry czas??? bo to chyba teraz te pierony składaja jaja w ziemi?? nie chciałabym poprostu hodować i roślin z opuchlakami na mój nowy ogród!
Ale cudnie Moje hosty też poranione....
A co do rozplenic od Ciebie....To chyba musisz do mnie przyjechać i stwierdzić czy to one czy takie wielkie chwasty sobie wyhodowałem.....Bo już sam nie wiem
Ev - nie mam.....A fryzury miszczowskie nie są - zwłaszcza na froncie, bo ogólnie nie ciąłem góry, a boki - mam góry i doliny przed to ciągłe łatanie...
Bogdziu - Anabelle są dwie - posadzone są blisko, ale fajnie to wygląda Dzisiaj je przywiązałem, bo pod nimi są hosty, których nie było widać - teraz nie jest lepiej
Asiu - o to się nie martwię Już mam doświadczenie w tym zakresie
Aniu - z Tobą szczerze też się jakoś mijam.....ale teraz idę
Sebek ----ja jakoś nie mogę upolować a mam dobre wtyki . więc jak coś ...to ja jezdem baaardzo chętna.
The Magda ------ to wszystko możliwe że masz jeżówkę w środku rozplenicy , bo u mnie one razem się rozsiewają jedna na drugą . wyrwij i wsadź . to różowa jeżówka z wielkim kwiatkiem na prawie 15 cm.
wyrwać musisz , bo będą konkurować .
Jolusia ------ witam i pozdrawiam ...internet jest taki malutki ...
Finka ------przytargałam cudna trawkę . ofoce z bliska . ta z ubiegłego roku już pięknie się zabiera a ta z czerwca też niczego sobie . zieloniutka .
kocimiętka rośnie bardzo ładnie . jedna bardziej stojąca , druga ładnie się pokłada . na razie słabo kwitnie , więc nie widzę różnicy w kwiatach . za to szałwia od ciebie szaleje . Marta czy to możliwe że siewki z różowej szałwii mogą wyjść normalne fioletowe . coś mi się zdaje że tak zakwitła . jedna już tak zakwitła na niebiesko- fioletowo .
primula vialli przerosła nawet najwyższa hostę . nie przypuszczałam że on taki wysoki w tamtym roku był tak normalnie średni a w tym wybujał pod niebo .
Syla -----no własnie Ania Monte pisze że to nie shekspeere . ta róża to znowu pomyłka . w tym sęk że dokupuję co roku i już mi się wszystkie mylą . ale trochę pewników w nazwach mam .
Wykorzystałem przerwy między ulewami Nie mam czasu, a chciałem mieć uczesane na piątek - bo robię ognisko klasowe - no dobra - grilla i chcę, żeby było ładnie Także w piątek macie mnie z głowy - a w sobotę będę.....odpoczywać