Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Pourywane kwiaty i pąki róż 18:50, 26 cze 2013

Do góry
Przytnij po pierwszego właściwego liścia (5 pojedynczych listków) - powinny wypuścić pędy boczne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:55, 26 cze 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Sebek, może zanim zawróce Danusi głowę moim problemem, Ty sie pogłów troszkę co tu zrobić:
..............na działce na której mam ustawione moje doniczki w skrzyniach, są na 100% opuchlaki - a teraz masa chrząszczy latajacych............
Chcę ustrzec się przed opuchlakami w doniczkach i chciałabym je jakoś zabezpieczyć, czy dobrym pomysłem byłoby podlanie każdej doniczki tym preparatem z nicieniami??? czy to dobry czas??? bo to chyba teraz te pierony składaja jaja w ziemi?? nie chciałabym poprostu hodować i roślin z opuchlakami na mój nowy ogród!

Ja lałem Larvanem do ziemi - chyba jest tańszy od nicieni. w doniczkach łatwiej będzie się ich pozbyć.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:54, 26 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wpadłam powąchać róże Śliczniusie są! A jak przygotowania do ogniska/grilla? Czy ludzie w Twoim wieku (poza Tobą oczywiście ) w ogóle zwracają uwagę na przycięte bukszpany ???

Może ktoś zwróci
Ogród u stóp klasztoru 12:29, 26 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudnie Moje hosty też poranione....
A co do rozplenic od Ciebie....To chyba musisz do mnie przyjechać i stwierdzić czy to one czy takie wielkie chwasty sobie wyhodowałem.....Bo już sam nie wiem

Sebek zobacz czy przy nasadzie roślinny pędy trawy są spłaszczone i jaśniejsze. To cecha charakterystyczna rozplenicy.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:06, 26 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Ostatnio cukier mi nie wzrasta, bo dawno mnie na spotkaniu ogrodowiska nie byłem A tak na sero to nigdy nie mierzyłem

Ale zdjęcia z Anglii świetne - a co jeśli to były jakieś cenne siewki, a Ty je wyplewiłaś?

Sebek... no ja strzelam focha... w imieniu Irenki... kto jak kto, ale Irenka siewki by nie wypieliła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:02, 26 cze 2013

Do góry
Sebek, może zanim zawróce Danusi głowę moim problemem, Ty sie pogłów troszkę co tu zrobić:
..............na działce na której mam ustawione moje doniczki w skrzyniach, są na 100% opuchlaki - a teraz masa chrząszczy latajacych............
Chcę ustrzec się przed opuchlakami w doniczkach i chciałabym je jakoś zabezpieczyć, czy dobrym pomysłem byłoby podlanie każdej doniczki tym preparatem z nicieniami??? czy to dobry czas??? bo to chyba teraz te pierony składaja jaja w ziemi?? nie chciałabym poprostu hodować i roślin z opuchlakami na mój nowy ogród!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:21, 26 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Po prostu genialnie wymyśliłaś z tą doniczką - już mi wpadła w oczy z relacji ze Święta Róż Chyba będę polować na te traffki I nawet wiem gdzie posadzę

może to zabrzmi patetycznie ale...zakochałam się w tej donicy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:10, 26 cze 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
Sebek SEBUŚKA czyli buziole przesyła i pozdrawia, zgadza się?

Sebek napisał(a)
Magda - Bogda za mnie wytłumaczyła - słowo powstałe z czasów, gdy na forum kwitło słowotwórstwo

Uwielbiam radosną twórczość własną w obszarze słowotwórstwa
Sebuśkam brzmi dobrze

Udanego dnia
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:10, 25 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Widzę, że się spotkaliście z Joasią Pięknie uchwyciła Twój ogród
mnie też spojrzenie Asi się podoba czasami dobrze jest patrzeć cudzymi oczyma
Ogród u stóp klasztoru 23:06, 25 cze 2013

Do góry
Ale cudnie Moje hosty też poranione....
A co do rozplenic od Ciebie....To chyba musisz do mnie przyjechać i stwierdzić czy to one czy takie wielkie chwasty sobie wyhodowałem.....Bo już sam nie wiem
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:03, 25 cze 2013

Do góry
Widzę, że się spotkaliście z Joasią Pięknie uchwyciła Twój ogród
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:00, 25 cze 2013

Do góry
Ev - nie mam.....A fryzury miszczowskie nie są - zwłaszcza na froncie, bo ogólnie nie ciąłem góry, a boki - mam góry i doliny przed to ciągłe łatanie...

Bogdziu - Anabelle są dwie - posadzone są blisko, ale fajnie to wygląda Dzisiaj je przywiązałem, bo pod nimi są hosty, których nie było widać - teraz nie jest lepiej

Asiu - o to się nie martwię Już mam doświadczenie w tym zakresie

Aniu - z Tobą szczerze też się jakoś mijam.....ale teraz idę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:54, 25 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

czyli cukrzyca jest powszechna
nie masz?

Ostatnio cukier mi nie wzrasta, bo dawno mnie na spotkaniu ogrodowiska nie byłem A tak na sero to nigdy nie mierzyłem

Ale zdjęcia z Anglii świetne - a co jeśli to były jakieś cenne siewki, a Ty je wyplewiłaś?

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 22:52, 25 cze 2013

Do góry
Sebek pousuwam adres i coś jeszcze wkleję Nasze ogródki ewoluowały od tego 2011 prawda?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:50, 25 cze 2013

Do góry
Sebek, to może wyczesz po ognisku, bo jeszcze potargają wszystko butami
Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 22:49, 25 cze 2013

Do góry
Przyszedłem się "napaczeć" I nie zawiodłem się - przepięknie
Ogród u stóp klasztoru 22:47, 25 cze 2013

Do góry
Sebek ----ja jakoś nie mogę upolować a mam dobre wtyki . więc jak coś ...to ja jezdem baaardzo chętna.

The Magda ------ to wszystko możliwe że masz jeżówkę w środku rozplenicy , bo u mnie one razem się rozsiewają jedna na drugą . wyrwij i wsadź . to różowa jeżówka z wielkim kwiatkiem na prawie 15 cm.
wyrwać musisz , bo będą konkurować .

Jolusia ------ witam i pozdrawiam ...internet jest taki malutki ...

Finka ------przytargałam cudna trawkę . ofoce z bliska . ta z ubiegłego roku już pięknie się zabiera a ta z czerwca też niczego sobie . zieloniutka .
kocimiętka rośnie bardzo ładnie . jedna bardziej stojąca , druga ładnie się pokłada . na razie słabo kwitnie , więc nie widzę różnicy w kwiatach . za to szałwia od ciebie szaleje . Marta czy to możliwe że siewki z różowej szałwii mogą wyjść normalne fioletowe . coś mi się zdaje że tak zakwitła . jedna już tak zakwitła na niebiesko- fioletowo .
primula vialli przerosła nawet najwyższa hostę . nie przypuszczałam że on taki wysoki w tamtym roku był tak normalnie średni a w tym wybujał pod niebo .

Syla -----no własnie Ania Monte pisze że to nie shekspeere . ta róża to znowu pomyłka . w tym sęk że dokupuję co roku i już mi się wszystkie mylą . ale trochę pewników w nazwach mam .

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:47, 25 cze 2013

Do góry
no tak na ognisko fryzury muszą być miszczowskie
Sebek, masz Chopina u siebie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:44, 25 cze 2013

Do góry
Wykorzystałem przerwy między ulewami Nie mam czasu, a chciałem mieć uczesane na piątek - bo robię ognisko klasowe - no dobra - grilla i chcę, żeby było ładnie Także w piątek macie mnie z głowy - a w sobotę będę.....odpoczywać
Rododendronowy ogród II. 22:38, 25 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Gigantyczne te lilie Mnie za chwilę liliowce przegonią wzrostem

U mnie liliowce w szerokosc bardziej rosna a dziś pierwsze czerwone już zakwitły.

Pozdrówka Sebuś.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies