Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Joaska 11:02, 26 cze 2013

Sebek, może zanim zawróce Danusi głowę moim problemem, Ty sie pogłów troszkę co tu zrobić:
..............na działce na której mam ustawione moje doniczki w skrzyniach, są na 100% opuchlaki - a teraz masa chrząszczy latajacych............
Chcę ustrzec się przed opuchlakami w doniczkach i chciałabym je jakoś zabezpieczyć, czy dobrym pomysłem byłoby podlanie każdej doniczki tym preparatem z nicieniami??? czy to dobry czas??? bo to chyba teraz te pierony składaja jaja w ziemi?? nie chciałabym poprostu hodować i roślin z opuchlakami na mój nowy ogród!
Sebek 17:54, 26 cze 2013

Wieloszka napisał(a)
Wpadłam powąchać róże Śliczniusie są! A jak przygotowania do ogniska/grilla? Czy ludzie w Twoim wieku (poza Tobą oczywiście ) w ogóle zwracają uwagę na przycięte bukszpany ???

Może ktoś zwróci
Sebek 17:55, 26 cze 2013

Joaska napisał(a)
Sebek, może zanim zawróce Danusi głowę moim problemem, Ty sie pogłów troszkę co tu zrobić:
..............na działce na której mam ustawione moje doniczki w skrzyniach, są na 100% opuchlaki - a teraz masa chrząszczy latajacych............
Chcę ustrzec się przed opuchlakami w doniczkach i chciałabym je jakoś zabezpieczyć, czy dobrym pomysłem byłoby podlanie każdej doniczki tym preparatem z nicieniami??? czy to dobry czas??? bo to chyba teraz te pierony składaja jaja w ziemi?? nie chciałabym poprostu hodować i roślin z opuchlakami na mój nowy ogród!

Ja lałem Larvanem do ziemi - chyba jest tańszy od nicieni. w doniczkach łatwiej będzie się ich pozbyć.
bociek 20:20, 26 cze 2013

Seba, nagana za nieobecnosc na Swiecie Roz. Po drugie Anabelka pierwsza klasa i ile ma kwiatow!!!.
Po trzecie wcale sie nie zdziwie jesli Danusi zmieni system, Ogrodowisko rozroslo sie niemozebnie - wszystkie plusiki odhaczone to zamierzchla przeszlosc - ludzi przybylo, a Danusia sie nie sklonuje. Ja ja podziwiam za to wszystko i wiem, ze nie pokazuje, ale wiele wysilku ja kosztuje ogarniecie tego forum. Sami nie ogarniamy, a co dopiero Szefowa, od ktorej kazdy czegos oczekuje

To se pogadalam

Bociskam
Sebek 22:13, 26 cze 2013

Rzeczywiście forum rozprzestrzenia się niesamowicie - ja też nie nadążam za plusikami, może raz w tygodniu mam całkowicie ogarnięte forum....Mam nadzieję, że teraz będę bardziej je ogarniać.....Ale jeszcze jako tako dajemy radę z odpisywaniem na pytania.....Gorzej jest z ciągle dublującymi się wątkami tematycznymi....

Za chwilę będą zdjęcia
JulkAd 22:38, 26 cze 2013

Sebek napisał(a)

Julita - a nie wybierasz się w tym roku?

No niestety... teren już zwiedziliśmy, może nie do końca ale to co zaplanowałam zobaczyliśmy....pamiątka z Twoich okolic

...widoków na góry to Ci bardzo Sebek zazdroszczę....mnie uspokajają
JulkAd 22:42, 26 cze 2013

Wieloszka napisał(a)
Wpadłam powąchać róże Śliczniusie są! A jak przygotowania do ogniska/grilla? Czy ludzie w Twoim wieku (poza Tobą oczywiście ) w ogóle zwracają uwagę na przycięte bukszpany ???

Aga chyba tylko Sebek wie co to bukszpan....mój Kuba nie wie, a jest w wieku Sebastiana....no i na moje roślinki mówi chwasty....ale kopać pomga

Sebek udanego grilla....pogody przede wszystkim, bo humor na pewno dopisze, przecież będą wakacje
Sebek 22:50, 26 cze 2013

JulkAd napisał(a)

Aga chyba tylko Sebek wie co to bukszpan....mój Kuba nie wie, a jest w wieku Sebastiana....no i na moje roślinki mówi chwasty....ale kopać pomga

Sebek udanego grilla....pogody przede wszystkim, bo humor na pewno dopisze, przecież będą wakacje

Wakacje to mamy od zeszłego tygodnia.....teraz tylko chodzimy, żeby odhaczyć Jutro mamy wycieczkę - do Wadowic Dzisiaj oglądaliśmy filmy Ogólnie fajne, tylko "fotele" niewygodne
Magda70 22:53, 26 cze 2013

I gdzie te zdjęcia??? Coś dłuuuga chwila
Sebek 22:57, 26 cze 2013

Bo siem rozpisałem na Fb Ale wgrywam Na początek moje petunie, które miały tworzyć biało-zieloną ścianę.....Nie przewidziałem tego, że kupię stojące

Traffki na deszczu

Trochę różu i fioletu