Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hirutkowy raj:)) 17:38, 22 lip 2017

Do góry

Pogubiłam się po drodze... 17:38, 22 lip 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Szkoda cisów
Trudno Aniu się mówi.
My dalej w lesie Zresztą nie ma się co dziwić

Hirutkowy raj:)) 17:36, 22 lip 2017

Do góry

Jan Paweł II

Ogród wśród pól i wiatrów 17:33, 22 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne obrazki pooglądałam wysprzątane i czyściutko , nie to co u mnie

Sylwia .. Kobieto!! Jakbym miała taki wielki ogród jak Ty, to bym się totalnie załamała na samą myśl o utrzymaniu w nim porządku!! Naprawdę szczerze Was podziwiam!

A dla Ciebie hmm, hmm... może coś do jedzenia??

Muszę stwierdzić obiektywnie, że porzeczki czerwone w tym roku dały czadu! Zdjęcia nawet może tego nie oddają, ale gałęzie dosłownie się kładą, pod ciężarem długich gron, o wyglądzie winogronek Zastanawiam się co z nich zrobić?? Póki co eM. poszedł zbierać czarną porzeczkę, którą mam zamiar zasypać cukrem, by puściła sok. Jakby ktoś miał sprawdzony przepisik na jakąś konfiturkę porzeczkową, to ja poproszę
Hirutkowy raj:)) 17:32, 22 lip 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
Krysia, o tym do trawnika
Wiosną wezmę kawałek. A ty wiesz że miałam kiedyś i wyrzuciłam. Ty też usuniesz, ale to jeszcze z sezon/dwa Potem będziesz chciała znowu to ukopiesz sobie ode mnie

Hipotetycznie tylko, jeśli jakaś gapa nie ścięła hortensji wiosną bo miała ją przesadzić i ściąć po posadzeniu, ale jakoś tak zeszło to teraz co? Strasznie dużo małych kwiatuchów będzie i krzak najpokraczniejszy z pokracznych?
A widziałaś że jeden z moich tegorocznych patyczków rosnących w butelce zakwita? Żeby ich uprawa szła mi tak jak rozmnażanie

Monika Jary juz nie używam.
Z tą hortensja to chyba raczej trzeba poczekac do przyszłego roku.
Ja ma we wiaderku kilka patyczków,juz nie wiem jakiej hortensji i maja drobne kwiatki,ide zaraz je wsadzic ,urobiłam im w koncu miejsce
Codziennie gonię czas zapraszam na kawkę

Tu narazie jest ściernisko... 17:31, 22 lip 2017

Do góry
Za radą Kasi i Małgosi zamieniłam bukszpana na wysoką azalię. Od razu lepiej. Jak mawiał Pawlak "mądrego warto posłuchać"
Ukojenie 17:25, 22 lip 2017

Do góry
Wyszly jak a'la kuleczki

Ogród wśród pól i wiatrów 17:23, 22 lip 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
Też za radą Toszki ścięłam szałwię przy ziemi i pięknie odbija u mnie też lawenda marna w tym roku Chyba postawię jednak na szałwię bo mnie w tym roku zachwyciła Pięknie u Ciebie jak zawsze. Jak chce sobie pooglądać śliczności to do Ciebie zaglądam

U mnie lawenda trochę się rehabilituje, ale tak jak pisałam jest słabsza niż w ub. lata. Jedną dziś ciachnęłam, tę przy magnolii, pewnie zdąży jeszcze zakwitnąć (fotki w trakcie cięcia, na bałagan nie patrzymy. Jak już jestem przy tej rabacie, to jeszcze pokaże obecny stan bonici. Ciachnięta ostro, ale przynajmniej się IceDance odsłoniły i lawenda. A co dalej będzie zobaczymy

Ukojenie 17:19, 22 lip 2017

Do góry
Bukszpany poszly pod nozyce - chce zeby zrobily sie geste

Przed:

Po:

-----------------

I Łukowa

Przed:

Po:

Na dloni zrobily mi sie dwa pecherze od nozyc.
Tu narazie jest ściernisko... 17:17, 22 lip 2017

Do góry
Jeżówki Hot Papaya okazały się rewelacyjnie. Trzeba będzie ich dokupić.
Kwiaty we włosach 17:15, 22 lip 2017

Do góry
Dzisiejsze pomidory, które mam w donicach

Przerwa na kawę... 17:14, 22 lip 2017

Do góry
Z niebieskości w ogrodzie mam jeszcze powojnik Kiri Te Kanawa - zmarzł całkowicie mimo okrycia ale odbił. Widocznie musi się wzmocnić.

Kocimiętka syberyjska - wielka, kwitnąca wiecha. Musiałam związać bo była wszędzie.

I powojnik Mazury - przeszedł kwiatami do sąsiadów wstręciuch. Nie miem czemu ale on kwitnie tylko na końcu pędu.
Kwiaty we włosach 17:08, 22 lip 2017

Do góry
Paulina dostałam pysznogłówkę od kuzynki w ub.r. nie wiem co to za odmiana,pryskam ją jedynie na mączniaka . W kępie były 2 kolory różowy i fioletowy, w tym roku fiolet się nie pojawił.Kupiłam też ze szkółki internetowej ale nie ma po zimie po niej śladu.

tak wyglądała w ub. r.

Teraz kolor zrobił się intensywniejszy- teraźniejsze fotki

To jest ta sama pysznogłówka
Ogród wśród pól i wiatrów 17:06, 22 lip 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Pewnie, że będzie kwitła, ale skromnie. Ścięta przy ziemi kwitnie ponownie obficie. Kępa robi się masywniejsza. Niskie cięcie ważne kiedy dół jest łysy od grzyba (co nie jest tragedią dla rosliny, ale dla oka już tak)

Ciachnęłam niebieską tak jak pisałaś Niemal przy ziemi. Zobaczymy co pokaże A ścięta już jakiś czas temu biała, na razie nie pali się do ponownego kwitnienia. Jakby coś... można usiąść na huśtawce i poczekać, aż zakwitnie Hehe

Toszka napisał(a)
Na skarpę ja ci nie proponowałam irgi. Przypominam Ja jej nie lubię bo to taki kołtun Zamiast irgi bym sadziła tawuły japońskie. Z nimi zero problemów Ewentualnie trzmielinę oskrzydloną Compacta.

No wiem, że mi nie proponowałaś I ja nie mam do nikogo pretensji Wiadomo, każdy doradza przez pryzmat swoich doświadczeń, ale decyzja tak czy inaczej jest moja. Tawuły na pewno posadzę, bo je lubię. Ale na razie mam pilniejsze tematy, tak więc temat skarpy znów nieco oddalony.
W cieniu - zacieniona 17:05, 22 lip 2017

Do góry
Zostawiam wiśniowe z kruszonką ... i zmykam.
Tu narazie jest ściernisko... 17:05, 22 lip 2017

Do góry
Następne w kolejce są jeżówki, liatry i rudbekie.
W cieniu - zacieniona 17:04, 22 lip 2017

Do góry
Nachyłek z tawułką w tle...
Przerwa na kawę... 17:04, 22 lip 2017

Do góry
Rabata okrągła nabiera objętości. Z tej strony szałwie i czosnki główkowe kończą spektakl. Rozchodniki i później marcinki się szykują. Róża Biedermeier i Heidi Klum tyle razy były przesadzane, że dopiero teraz pąki mają. Druga strona rabaty od wjazdu jeszcze będzie lekko zmieniana. Za płasko jest a potem za wysoko. I coś mi zjada smagliczkę - takie małe czarne robaczki.

Rabata narożna - tu na razie zostaje jak jest. Muszę poczekać min. 1 sezon, aby podjąć jakieś decyzje. Nie wiem, czy rozwar przeżyje przeprowadzkę ale pod płotkiem nie mógł zostać. Po pierwsze ślimaki. Po drugie cień.
W cieniu - zacieniona 17:03, 22 lip 2017

Do góry
Dzisiaj cieplutko i słonecznie...oby tak dalej,deszczu mam już dosyć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies