Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 16:29, 03 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Fajny ten rozchodnik ,odmiany niestety nie znam. O zamawiasz sobie Magic i Karley Rose? Będziemy porównywać
Asiu zdjecie troszkę przekłamuje kolor.ten sam rozchodnik ale inne światło jak robiłam zdjecia.Prawdziwszy kolor kwiatów na drugiej fotce.

Mirka 16:34, 03 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
A pomyśleć, że kiedyś nie chciałam rozchodników...na początku mojej drogi ogrodniczej dostałam od siostry kawałek i nie byłam szczęśliwa. Upchnęłam gdzieś w kącie z grzeczności, a teraz mam ich sporo w ogrodzie
Ja też mam sporo i ciągle dokupuję nowe i rozmnażania nie ma końca
Aurelllia 16:37, 03 wrz 2017

Rozchodniki, królują teraz warto poczekać na nie, aż do teraz ja w przyszłym roku też sobie porozmnażam
Mirka 16:45, 03 wrz 2017

Anabell napisał(a)

Asia piszesz o trawach, czy rozchodnikach.
Rozchodnik 'Magic Dark' mam z ostatniego zakupu, a 'Karley Rose mam rozplenicę.

Rozchodnik na każdej ziemi inaczej się wybarwia.
Na wystawie mieli słabo wybarwione, mało ciekawe kolory, a przecież to jest ich czas, powinny być naprawdę okazałe.

Mirko szkoda że nie mogłyśmy się spotkać
Haniu Asia pisze o trawach.Ostatnio o nich rozmawiałyśmy i Asia zrobiła zamowienie i mnie się też zachciało zakupów no i zamowiłam:
Rozplenice Karley Rose i Magic.
Tu Haniu dla ciebie przetacznik zobacz jak ładnie kwitnie.

Mnie też jest szkoda że jednak nie pojechałam.
Mirka 16:50, 03 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)
Rozchodniki, królują teraz warto poczekać na nie, aż do teraz ja w przyszłym roku też sobie porozmnażam
Masz rację to ich czas Na mojej piaszczystej ziemi dobrze im.W fazie zielonej też super sa
Mirka 16:56, 03 wrz 2017

Moja nowa miłość
W przyszłym roku posadze je pomiędzy trawy.

Margerytka40 17:45, 03 wrz 2017

Zamówiłam też jeszcze rozchodnika Thunderhead i jeżówki Green Yewel,Green Envy i Butterflly Kisses. Rozchodniki też wszystkie mnożę na potęgę,potrzebne mi ich dużo będzie .
Mirka 18:05, 03 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Zamówiłam też jeszcze rozchodnika Thunderhead i jeżówki Green Yewel,Green Envy i Butterflly Kisses. Rozchodniki też wszystkie mnożę na potęgę,potrzebne mi ich dużo będzie .
Tego rozchodnika kupiłam miesiąc temu.Jeżówki u mnie rosną ale słabo.Dlatego mam tylko zwykłe .Rozmnażanie to fajna sprawa hhihi☺

Mirka 18:12, 03 wrz 2017

Po rozchodnikach czas na Marcinki jedne kończą drugie dopiero zaczynają kwitnienie.

Margerytka40 18:21, 03 wrz 2017

U mnie te odmianowe jeżówki w tym roku ładnie ruszyły i dlatego jeszcze zaryzykuję. Te zwykłe mam potwory. Różowe mają dobrze koło metra chyba a wiosną je dzieliłam.