Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

jolanka 16:20, 30 sie 2017

Zagajanka napisał(a)

Może może... Z tego co rozumiem, ta szkółka zajmuje się głównie hurtową sprzedażą - w takim układzie mogło im się to opłacać.

W Rosarium (a to spora szkółka) natomiast mówili, ze to jest bardzo droga sprawa i się na to nie zdecydowali - są tylko dystrybutorem róż od A.

Rzeczywiście, sprzedają do CO, ale jeśli jest się osobiście to można kupić Ja mam tam blisko rodzinkę wiec czasami zdarza min się tam być Wł. jest bardzo sympatyczna, duzo wie o różach, chętnie oprowadza po swoich włościach różanych. Pięknie to wygląda, takie rzędy kolorów,: D
tulucy 17:15, 30 sie 2017

D
Podpisuję się pod tym, co Janka napisała o Kurfurstin i o Goethe u mnie też takie.
_Martini_ 18:54, 30 sie 2017

Janka, Łucja, to mi trochę rozjaśnia w głowie co mam z nimi począć. Goethe piękny jest, ale do niczego mi teraz nie pasuje ani kolorem ani pokrojem. Do tego jeszcze rozmiary Geoffa, na którego miałam ochotę, rzuciły mnie na kolana. Na razie skreślam z listy. Wiem, wiele czynników wpływa na to, jak róża rośnie w danym miejscu. Spostrzeżenia są jednak bardzo cenne
Zagajanka 23:59, 01 wrz 2017

Zapraszam chętnych na różany TOP-2017 w wątku Róże!

_Martini_ 00:28, 02 wrz 2017

Byłam, obejrzałam i poczytałam.
Chapeaux bas! Trochę czasu minie zanim przyswoję, taka ciekawa lektura na kilka wieczorów. Pięknie dziękuję
_Martini_ 21:49, 02 wrz 2017

Janko, masz Winchester Cathedral? Potrzebuję białej róży do Szekspira, kwiat wolałabym pełny. Jak myślisz, WC czy Tranquility?
Zagajanka 22:47, 02 wrz 2017

Marti, do Williama bardziej bedzie pasowac WC, za ktora ja osobiscie nie przepadam. Jak na moj gust jest zbyt rozczochrana w ksztalcie kwiatka, wolę te bardziej rozetowe. mialam ją i oddałam koleżance.

Tranquillity jest zdecydowanie wyzsza i ma bardziej kremowe kwiaty. WC to jednak biel z lekkim rozowym odcieniem. Obie pachną.
_Martini_ 11:41, 03 wrz 2017

Widziałam gdzieś takie zestawienie Williama z WC i Mary Rose, stąd ten pomysł. Nie upieram się jednak przy WC, choc na zdjęciu ładnie to wyglądało. Ale czy ten kwiat jest w miarę trwały?
Zagajanka 16:11, 03 wrz 2017

Kwiat w miarę trwały, ale to zależy od pogody. Na pewno zakwita jako jedna z pierwszych i kwitnie dosyć obficie.
Miej na uwadze, że WC niestety lubi łapać plamistość.

Jeżeli chcesz coś posadzić przed Williamem, może to by była Aspiryna? - zdrowa, biało-różowa, niezbyt wysoka...

U mnie William rośnie w towarzystwie bladawców: St. Cecilii, z tyłu ma Souvenir de la Malmaison, z boku jest Ancient Mariner - będzie widoczna bardziej jak podrosnie.

tulucy 14:02, 04 wrz 2017

Normalnie nie wytrzymałam... Przez ten TOP zamówiłam dziś Olivię (między innymi)