Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:31, 29 sie 2017

Do góry
Następnie oglądaliśmy okolice Drezna, przełom Łaby podobny trochę do naszego polskiego przełomu Dunajca a skały i urwiska wokół jak w naszych Pieninach - do tego urokliwe wioski i piękne kurorty jak to w Niemczech zadbane, czyste, ukwiecone domki, klimatyczne wąskie uliczki, mnóstwo knajpek, a dookoła wysokie skały, zamki czy nawet twierdze na szczytach i dużo lasów...ze względu na brak czasu tylko "liznęliśmy" temat, musimy tam koniecznie wrócić

I słynny z przewodników i widokówek obrazek kamiennego mostu na szczycie najbardziej znanej skały Bastei

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:24, 29 sie 2017

Do góry
Rozplenice
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:16, 29 sie 2017

Do góry
Tysiąc radości i utrapień 23:16, 29 sie 2017

Do góry
MilkyWay napisał(a)
Ogród u schyłku lata prezentuje się mega romantycznie,kobieco i delikatnie

A to zasługa już prawie jesiennego światła, które jest delikatniejsze i mniej ostre niż latem

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:16, 29 sie 2017

Do góry
Potem druga strona Łaby czyli dzielnica Neustadt że swoimi artystycznymi wykończeniami domów, klimatycznymi knajpkami, butikami i pomysłowymi sklepikami - takie skrzyżowanie warszawskiej Pragi z krakowskim Kazimierzem i paryskim Montmartem w typie berlińskich podwórek Hackesche Hófe.....

Lianne's Siergrassen - holenderska preria 23:13, 29 sie 2017

Do góry
Wchodzimy, jest pusto a ogród w ciszy i deszczu. Jest bardzo kolorowo, nie pstrokato a różnobarwnie mimo ołowianych chmur.

O prerii właścicielka pisze (Ulrike Romeis, Josef Bieker, Lianne Pot „Im Farbenmeer eines Praeriegartens”):

Preria jest silnym, zdrowym i długowiecznym siedliskiem roślin, traw i bylin, idealnym dla obu stron, człowieka i zwierzęcia, wielkim prezentem na przyszłość. I tak samo dobroczynne jest jej oddziaływanie, zapierające dech widoki kolorów i struktur.

Mogła się o tym osobiście przekonać podczas swojej eksplorerskiej podróży do Ameryki w roku 2008.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:11, 29 sie 2017

Do góry
MilkyWay napisał(a)

Podpowiedzi....zimozielonaa obwodka z trzmieliny?

Miła dziękuję za szybką podpowiedź, preriowa to tylko trawy, zimozielone tu są już juki, Może hakone się sprawdzi, może t. Everillo właśnie ją rozmażam
Dzielę seslerię skalną...dziaałam na wstecznym biegu ogrodowym

a tymczasem...młoda Hakone prezent od Luarowiśni

myślę nad takimi paprociami...bo to mój pierwszy mój kosmos
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:11, 29 sie 2017

Do góry
Wszyscy robiliśmy fotki, również i ci najmłodsi....
Selfie musi mieć każdy, i mały i duży...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:09, 29 sie 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Brakuje mi tych zapachów, jakś roślina tak intesywnie zabija wszystkie miłe dla nozdrza zapachy, a może to sąsiad ze swoją oczyszczalnią

Chciałabym zobaczyć te kotki...nie wiem jak przezimować Vertigo?...może więcej mi podpowiesz?

Miscantus Giganteus jego łydki

jeszcze kwitnie k. omszona

Vertigo spędzało zimę w pokoju, gdzie było 18-20 stopni. Chłodniejszym lokum nie dysponowałam. Wiosną było mocno dzielone, bo zawsze intensywnie przyrastało

Miskant ma zgrabne łydeczki . Kwiaty kaliny śliczne . Czy jej liście przebarwiają się jesienią?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:08, 29 sie 2017

Do góry
Miskanty
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:07, 29 sie 2017

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:07, 29 sie 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)

Haniu pochwala z Twoich ust jest dla mnie bardzo wartosciowa

dla Ciebie jeszcze z plotowej rabaty, wlasnie kwitnace

Rudbekie i dzielżany lubię i mam, a za bocianka dziękuję! Właśnie drugi prawnuk mi się wykluł! W czas burzy, i w niedzielę! Ani chybi jakieś smoczysko!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:07, 29 sie 2017

Do góry
Wakacje, wakacje, wakacje i lato jeszcze mamy wciąż...to wrzucę kilka wspomnieniowych fotek z ostatniego mojego rodzinnego wyjazdu - tym razem celem wycieczki było Drezno i okolice czyli Szwajcaria Saksońska - to tylko sto kilometrów od granicy a atrakcji i ciekawych miejsc starczyłoby na miesiąc podróżowania ....ale my zrobiliśmy taki wypad " w pigułce" krótko, intensywnie i weekendowo

Jak Drezno to przede wszystkim starówka i Zwinger oraz Łaba....i piękne tarasy Brühla...

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:04, 29 sie 2017

Do góry

Ogród Muszelki 23:03, 29 sie 2017

Do góry
Dziewczyny, to góry są piękne. Ja tylko w kadrze zatrzymuję ich urok

Na dobranoc, pod rzęsy, zostawiam Wam Śnieżkę w zimowej szacie.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:02, 29 sie 2017

Do góry
Sierpniowe widoczki (czy czasem nie bardziej kolorowe niż czerwcowe?)

Moja działka na Dębowym Lesie 23:02, 29 sie 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

Ewuś, kochana, witaj!
Co tam działasz ???
Kupiona jako hortensja vanille fraise.Ale czy nią jest ??

Kupiona z tydzień temu Hortensja bukietowa Magical Candle
]
Hortensja Sundae Fraise.
I widać jaki nędzny mój trawnik jest w niektórych miejscach z powodu suszy.
]

Vanille Fraise.
]
Moja działka na Dębowym Lesie 22:59, 29 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Języczkę lubię za piękne liście,kolor kwiatów tak sobie. I właśnie to jest fajne Aniu,że każdemu co innego się podoba. A wiesz,że ja miałam kiedyś tak jak Ty? Wszystkie kolory mi się podobały Teraz mi się zmieniło trochę spojrzenie na ogród ale pocieszę oczy żółciami i pomarańczami U innych

Ja też języczki lubię.Mam dwie odmiany.Druga to Języczka Przewalskiego .I juz dawno przekwitła,
A ta Języczka pomarańczowa kwitnie na całego
Ja też tak uważam,że dobrze i fajnie,że każdy ma trochę inne lub zupełnie inne ogrody, inne rośliny lub podobne , lub takie same ale w innej aranżacji.Mamy co oglądać, co podziwiać .
Może i mi się kiedyś upodobanie kolorami zmieni .I może roślin też.Kto to wie,Co rak, coś nam się zmienia.albo my zmieniamy, coś inaczej, coś innego chcemy .

Leonardo Da Vinci

Hortensja bukietowa Limelight- u mnie rośnie w pełnym słońcu.Jak zresztą i inne hortki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:59, 29 sie 2017

Do góry

Lianne's Siergrassen - holenderska preria 22:59, 29 sie 2017

Do góry
„Nazywam się Lianne Pot, jestem projektantką ogrodów i właścicielką 'Lianne's Siergrassen', szkółki i ogrodu pokazowego. Mam słabość do traw ozdobnych a od kilku lat także do ogrodów preriowych.”

Po takiej rekomendacji ze strony internetowej oraz z Gardens Illustrated 08/2017, str. 54-60) „On the wild side”) nie wahamy się i niderlandzką wycieczkę planujemy tak, by móc zdwiedzić ten ogród i poznać jego właścicielkę.

O 8 rano zjeżdżamy z autostrady koło Groningen w strugach deszczu. Ale to nic, najważniejsze, że szybko i bezbłędnie dotarliśmy do de Wilp, ogrodu preriowego Lianne.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies