Joluś wklej to zdjęcie do wątku choroby klonów. Mazan powie co i jak. Jest ekspertem w tej dziedzinie.
Prześliczny masz ten ogród Słonko. Joluniu chętnie Was odwiedzimy, nawet bardzo , ale w tym roku nie ma już szans. Za roczek jak Bozia da to będziemy . Fidusia wytul ode mnie
No to dokończyłam czytanie i spacerowanie. Sama przyjemność takie foteczki pooglądać I doczytuję, że ambrowce będziesz miała, oszszsz Tyyy.... No superbędzie.
Jolu miło mi, że do mnie zaglądasz. Jesteś dla mnie wzorem ogrodniczki, kibicowałam Ci podczas powstawania ogrodu i ciągle do Ciebie zaglądam. Czasem po cichutku, bo przecież za każdym razem pisałabym to samo. Pięknie.
Na Ogrodowisku jest mnóstwo ogrodów dla każdego jego własny jest wyjątkowy, dla tych bardziej wymagających wciąż niedoskonały. Ten Twój jest wyjątkowy w każdym miejscu. Zachwycam się nim i Twoim wyczuciem nieustannie. Mam do totalnej przeróbki jedną rabatę. Z pewnością wykorzystam jakieś Twoje pomysły, ale na pewno nie skopiuję ich. Byłabym wdzięczna jeśli miałabyś cierpliwość i podpowiadała mi nazwy swoich roślin i adresy szkółek jeśli zamawiałaś przez internet. Przez chorobę jestem uziemiona w domu, rzadko gdzieś się wybieram więc i zakupy mam ograniczone. Ziemia u mnie jest bardzo kiepska VI kl i wieczna susza w lecie. Wąż do podlewania to mój nieodłączny przyjaciel z którym nie rozstaję się ani jeden dzień.
No i moje pierwsze pytania:
Co to za rozplenica, która ma tyle "kotków" w sierpniu? Jeśli zamawiałaś internetowo to proszę o namiar.
na zdjęciu z uśmiechniętym biegnącym czworonogiem po lewej stronie jest wysoka trawa, jak się nazywa i jaka jest jej wysokość.
Clematisa Maria Skłodowska już sobie zapisałam znalazłam go na e-clematis w cenie 26,90 czy polecasz tę szkółkę?
Jolu ja bardzo często jestem u Ciebie ale za każdym razem mnie zatyka z wrażenia i nie wiem co napisać żeby jakoś mądrze to ująć, i niestety trudno. Po prostu piękny ogród. Nie mogę się napatrzeć.