Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Kasya 20:26, 13 wrz 2017

ja nie mialam szczescia i jak wrcilam do domu to sloneczka juz nie bylo
anabuko1 20:28, 13 wrz 2017

Nie zanm się na klonach, bo ich nawet nie ma.To i nic nie poradzę.
Ale trawy piękne pochwalę, bo śliczne je masz
UrsaMaior 20:35, 13 wrz 2017

Jola, ciekawa jestem co uda Ci się ustalić. U mnie u palmowych to raczej było przemarznięcie, ale teraz ze strzępiastokorym to nie wiem.
Katkak 20:35, 13 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)

dzieki kochana )

Moj klon wyglada tak Twoj podbnie.....? musze porady poszukac nie wiem co sie dzieje

Joluś wklej to zdjęcie do wątku choroby klonów. Mazan powie co i jak. Jest ekspertem w tej dziedzinie.
Prześliczny masz ten ogród Słonko. Joluniu chętnie Was odwiedzimy, nawet bardzo , ale w tym roku nie ma już szans. Za roczek jak Bozia da to będziemy . Fidusia wytul ode mnie
Zana 22:41, 13 wrz 2017

No to dokończyłam czytanie i spacerowanie. Sama przyjemność takie foteczki pooglądać I doczytuję, że ambrowce będziesz miała, oszszsz Tyyy.... No superbędzie.
AniMa 09:06, 14 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)

Jolu czy to MSC? Możesz pokazać ją z dalszej perspektywy? Tniesz ją co roku do zera czy zostawiasz?
Matko jak ona pięknie kwitnie
danuta_szwajcer 18:27, 14 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)

ciekawe co z tych grackow nie grackow wyrosnie ) napewno tez beda fajne
ja tez mam tegoroczna memory i bardzo mi sie podoba ))zreszta reszta z zesłego roku wiec tez jeszcze szału nie ma ...tylko te wielkie rozplenicei variegatusy sa najstrasze "))))

Fajne ujęcie szczęśliwego psiuni Ogród masz cudny Pozdrawiam
Dorota123 21:53, 14 wrz 2017

Jolu miło mi, że do mnie zaglądasz. Jesteś dla mnie wzorem ogrodniczki, kibicowałam Ci podczas powstawania ogrodu i ciągle do Ciebie zaglądam. Czasem po cichutku, bo przecież za każdym razem pisałabym to samo. Pięknie.
Na Ogrodowisku jest mnóstwo ogrodów dla każdego jego własny jest wyjątkowy, dla tych bardziej wymagających wciąż niedoskonały. Ten Twój jest wyjątkowy w każdym miejscu. Zachwycam się nim i Twoim wyczuciem nieustannie. Mam do totalnej przeróbki jedną rabatę. Z pewnością wykorzystam jakieś Twoje pomysły, ale na pewno nie skopiuję ich. Byłabym wdzięczna jeśli miałabyś cierpliwość i podpowiadała mi nazwy swoich roślin i adresy szkółek jeśli zamawiałaś przez internet. Przez chorobę jestem uziemiona w domu, rzadko gdzieś się wybieram więc i zakupy mam ograniczone. Ziemia u mnie jest bardzo kiepska VI kl i wieczna susza w lecie. Wąż do podlewania to mój nieodłączny przyjaciel z którym nie rozstaję się ani jeden dzień.
No i moje pierwsze pytania:

Co to za rozplenica, która ma tyle "kotków" w sierpniu? Jeśli zamawiałaś internetowo to proszę o namiar.
na zdjęciu z uśmiechniętym biegnącym czworonogiem po lewej stronie jest wysoka trawa, jak się nazywa i jaka jest jej wysokość.
Clematisa Maria Skłodowska już sobie zapisałam znalazłam go na e-clematis w cenie 26,90 czy polecasz tę szkółkę?

lojalna_ napisał(a)

Wyszłam rano z psem w krótkich gatkach i zimnica no wiecie co brrrr ubierajcie się ciepło hihihi

Ewa777 06:53, 15 wrz 2017

Te kotki na trawach to masz ogromne i prześlicznie to wygląda
Pieska pomiziaj ode mnie
I co z tymi naszymi klonami? Odkryłaś coś?
Gocha 18:29, 16 wrz 2017

Jolu ja bardzo często jestem u Ciebie ale za każdym razem mnie zatyka z wrażenia i nie wiem co napisać żeby jakoś mądrze to ująć, i niestety trudno. Po prostu piękny ogród. Nie mogę się napatrzeć.