Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 20:31, 28 sie 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Cały sierpień wirtualnie w pięknym ogrodzie spędziłam...w czas urodzin i w czas odwiedzin oderwałaś się od ogrodu, ale brakuje czasu na wszystko, a przyjemności trzeba sobie też zapewniać

Ja już róż nie dokupuję, chociaż żelazna New Down ku mojej radości odbiła

Oczko masz przepiękne, niesamowicie wygląda w nim roślinność, rozpław rozrósł się tak bujnie, lubię niebieskość jego kłosów

Ściskam

Rozpław to moja ulubiona roślina w oczku.. kwitnie na niebiesko całe lato... i nic przy nim nie robię kompletnie.. wrosło w siatkę na dnie oczka i jest nie do ruszenia .. jak komuś daje to wydzieram to co wyłazi z donic ..

Dziękuję za sierpień u mnie.. ja niestety nigdzie nie chodzę bo nie wyrabiam totalnie z niczym.. będę zimą nadrabiać Zimą może nawet kolory bardziej ucieszą

U siebie siedzę bo pamiętnik ogrodowy musi być..

Ostra bezproblemowa papryka.. zebrałam nasiona i wyrosła.. i nie grymasi, chociaż podlewanie w szklarni ma co 3 dni .. odmiana do pozyskania znów nasion.. nazwę mam gdzieś zapisaną .. potem będą czerwone.. Purple Thai Chili (znalazłam)

Moje małe wielkie marzenie 20:31, 28 sie 2017

Do góry
alis napisał(a)
Z rumieńcem, nawet sporymRóż dominuje

śliczne ujęcie także uwielbiam rozchodniki porozsadzałam je po całym ogrodzie teraz jest co podziwiać ich czas i hortki Pięknie kolory się zgrały buziaki zostawiam Alcia
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:31, 28 sie 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Aniu róże masz cudne pomimo deszczy. Moje też dzisiaj wypłukała ulewa.

U mnie w niedzielę strasznie lało i to co rozkwitło na świeżo deszcz zniszczył znowu Ale nie wiedziałam, że sadziec tak pięknie pachnie ścięłam ostatnio do wazonu
Ogród z uśmiechem 20:30, 28 sie 2017

Do góry
I takie tam

Ogród w skali mikro cz.II 20:28, 28 sie 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)
Mikro ogród pozdrawia Was z tej zimnicy

Super odpozdrawiamy i korytko podziwiamy ślicznie u Ciebie Elcia buziaki zostawiam
Typografia ogrodu 20:26, 28 sie 2017

Do góry

a w ogrodzie po staremu

Mozesz pokazac to miejsce jeszcze raz i dokladnie opisac stan roslin ? Nie bedzie to klopotem ? Ta budowla nad stolem to ...? I jak prowadzisz te drzewa na stelazach ? Masz gdzies dokladny instruktaz ?
Jak moge to zdjecie przeniesc do siebie zeby mi nie zginelo ? Oczywiscie jezeli pozwolisz.
Ogród Małej Mi 2017 20:26, 28 sie 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Zaglądam Aniu Bujne, kolorowe rabaty bylinowe
Czytam o zmianach. Są nieuniknione. Ważne, żeby znać swoje potrzeby/oczekiwania /możliwości (estetyczne, fizyczne, finansowe, metrazowe, czasowe, itd) i dostosowywać do nich ogrod. U mnie np. w ostatnich latach wylatują za duże iglaki, świerki srebrne, tuje, jałowce.
Wernonia ślicznie kwitnie, jest tez ładna jak przekwitnie.
Małe Wojsławice to miłe wspomnienie. Jak będziesz się wybierała do tych dużych, koniecznie daj znać.
A jak tam kwitnienie lotosów w tym roku?
Ściskam :*

Lotosy w tym roku porażka.. żyją, ale nie kwitną.. za późno wydarłam z kotłowni. Jedynie Momo Botan kwitnie.. ale lubię je dla liści, wiec nie rozpaczam.. za rok może będzie lepiej z czasem i zrobię wszytko na czas.Ten rok jest na przemyślenia..

Bawarka 20:25, 28 sie 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Kasia flemingi zawsze mnie zastanawiały jak one na tej jednej nodze tak długo wytrzymują.Piękne i ciekawe ptaki, chociaż naszym bocianom też nic nie brakuje.
Ogród w jakiej masz kondycji? Dużo roślin kwitnie? Pozdrawiam cieplutko
Ogród Małej Mi 2017 20:23, 28 sie 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

sliczne
ja powoli dojrzewam to tych bezproblemowych...jezowki, rozchodniki, liliowce

ale roze zostaja mimo wszystko

mam ponad 60 krzaków wiec jak wywalę 10 najgorszych to nawet nikt nie zauważy

Widziałam że od Mariusza wiozłyście trawki.. chyba taką sama kupiłam.. nie mam pojęcia gdzie posadzę.. ale ..kupiłam..
Jak zebrinus tylko listki wąskie, wąziutkie.. a może wiem gdzie posadzić tylko... muszę pień po jałowcu wykarczować
Miskant Etincelle

Słoneczny Ogród 20:20, 28 sie 2017

Do góry

Jesień idzie, wrzosy niedługo zakwitną, nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ( nie lubię jesieni, bo stąd najdalej do wiosny i lata )

Obejrzałam Twoje wrzosy. Miałam dziś jechać po następne, nie wyrobiłam z czasem. Jutro się wybieram.Do mnie zapraszam od następnej soboty np.9.09.Jak będziesz w Kole na zakupach to do mnie rzut beretem, zresztą do Doroty też blisko.
Ogród Małej Mi 2017 20:20, 28 sie 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu pozaglądałam po spotkaniowo, super
Te ślimuny to wszędzie się panoszą i robią ażurki listkom, brr

Zima solidna a robali wcale nie mniej.. czasami mam dość wszystkiego..

I trawki do przetestowania z jeżówkami zamiast róży.. obiedka szerokolistna.. na razie wsadzona za gęsto.. ale jak wyciepię róże z tylnego rzędu to rozsadzę luźniej.. Nad różami jeszcze się zastanawiam.. czekam jak odbiją po mocnym cięciu .. czy przesadzę czy wyciepię

Ogród Małej Mi 2017 20:18, 28 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I wcale nie tęsknię za różami ..... za rok jak się rozrosną będzie miodzio

sliczne
ja powoli dojrzewam to tych bezproblemowych...jezowki, rozchodniki, liliowce

ale roze zostaja mimo wszystko
Ogród Małej Mi 2017 20:14, 28 sie 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, wiesz co zrobiłam?

Pieliłam pod szopą. A na niej winobluszcz, a przy nim 'New Dawn', a niżej rabatka z sucholubnymi (rozchodniki i szałwie oraz tolerancyjny bodziszek)). I nagle biorę siekierkę i wycinam różyczkę. Źle posadzona (za sucho, za ciemno, za inwazyjne sąsiedztwo), a Ta mówi "o grzyba miała" (jakby to był powód out-u). Pomyślałam sobie, nie będę się z tą różą prowadzać po ogrodzie teraz. Nie mam natchnienia.

I to jest to dostosowywanie ogrodu do siebie.
Czego się ciągle uczę.

I wcale nie tęsknię za różami ..... za rok jak się rozrosną będzie miodzio

Ogród Małej Mi 2017 20:11, 28 sie 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

slicznie ale nie wiem gdzie to

Po przeciwnej stronie ogrodu niż kałuża... tam gdzie białe jeżówki, trzmieliny na pniu i wielkie hortki.

Wniosek prosty..byłaś za krótko

Prezencik chyba się tu zostanie.. pasuje To już wiesz gdzie

Ogród Cioci cz. 3 20:08, 28 sie 2017

Do góry
Super ale fajnie Was widzieć dziewczynki zazdraszczam wojaży buziaki

Coś jeszcze, coś więcej... 20:08, 28 sie 2017

Do góry

Co to takiego pieknego ? Rzeczywiscie w realu ma kolor czarny ?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:07, 28 sie 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Będzie grzybowa na wigilię, a dzisiaj sosik grzybowy

no sliczosci...zazdroszcze zbierania
Dereń biały - Cornus alba 20:03, 28 sie 2017

Do góry
Prośba o identyfikację
Dwa derenie, pisadzone w felernym miejscu, nie rosną choć przycinane wiosną.
Chce je przesadzić,tworze kącik z limelightami, myslalam zeby je tam dolizyc ale nie wiem jak duze w sprzyjajacych warunkach urosna ?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:01, 28 sie 2017

Do góry
Orodowo bylo jeszcze tak:
kwiaty prawdziwe

i koronkowe

porcelanowe

i na pniu
Ogród z uśmiechem 20:01, 28 sie 2017

Do góry
Acropolis

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies