Rozplenice to te trawy o ktore kiedys pytalam tak? Te w tych donicach szarych ?
Robia oszalamiajace wrazenie. To sa pojedyncze sztuki ? Czy jest ich tam wiecej ?
Danusiu oglądam ciągle bukszpany i ani nowych objawów żerowania nie widzę, ani gąsienic. Chyba kolejne pokolenie dopiero czeka na narodziny
Za to pułapki fermonowe wczoraj wymienione dzisiaj wyglądały już tak
Tak wyglądały zakładane dwa tygodnie temu/Niestety do lepów przyklejają się tez wszystkie brudy
Agnieszko miło, że do mnie wpadłaś, o machaniu wiem bo mam powiadomienia w tel. i ja też ci machałam
Cynie wysiewam od kilku lat jako jedyne jednoroczne wprost do gruntu, póź niej sadzę je kępkami w puste miejsca, służ mi więc za wypełniacze nie opiekuję się nimi specjalnie, siew mam własny.
Same się wysiewają astry, werbena patagońska i szałwia trójbarwna rola ich taka sama jak cynii.
Przeważają czerwone
Powojnik 'Morning Sky' (kwitnie nieprzerwanie od czerwca do września) na pergoli wprowadzającej do części gospodarczej ogrodu (rabata fioletowo-niebieska).
Powojnik 'Morning Sky' (kwitnie nieprzerwanie od czerwca do września) na pergoli wprowadzającej do części gospodarczej ogrodu (rabata fioletowo-niebieska).
I bardzo mi się podoba bylica Schmidta, rozrosła się przez miesiąc trzykrotnie prawie, dokupiłam jej jeszcze, a udało mi się też ukorzenić ułamaną gałązkę.