Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Gardenarium 22:23, 27 sie 2017

Madzenka napisał(a)
Danusiu czekam z Proteusem na te jędze i zaraz wygooglam co ma w składzie Spintor
Mam nadzieje, ze u Ciebie nie ma ćmy?

W bukszpanowym jeszcze nie ma. Wiszą pułapki. Ale widziałam już wroga na własne oczy.

Instagram Ogrodowiska
jankosia 23:15, 27 sie 2017

A ja na ostatnim spotkaniu opowiadałam właśnie dziewczynom jak bardzo pragnęłam tego szczawika Widziałam go w moim mieście rosnącego przed domkiem tkacza razem z płożącymi jałowcami, ale głupio jakoś tak było mi iść i skubnąć. Jak zobaczyłam w szkółce że rośnie w jakiejś doniczce razem z rośliną to od razu ją kupiłam nie bacząc na to czy mi potrzebna. I nawet jak pierwszy raz strzelił mi nasionkiem w oko (bolało jak cholera) to nawet to nie dało mi do myślenia Słowa nie wyrażą jak bardzo mi teraz głupio
A w zeszłym roku kupiłam koniczynę białą atropurpureum Może jak się pozrastają to nie będzie widać która jest chwastem a która nie jest Zresztą, gdyby ten szczawik kwitł na biało to wcale bym go nie usuwała
Ja chwasty na kostce traktuję wrzątkiem i większość nie odrasta. Wychodzi z powrotu powój polny i szałwia omszona, cała reszta jak się zaparzy, wyschnie, tak już nie pojawia się ponownie. Bardzo polecam chociaż do użycia tylko na powierzchniach z kostki
wiunia 06:54, 28 sie 2017

O dobrze wiedzieć dzisiaj miałam z nożykiem iść na kostkę właśnie, aby wycinać chwaściorki
Madzenka 19:55, 28 sie 2017

Kto nie wie jak wygląda ćma bukszpanowa niech sobie obejrzy wroga

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7857-cydalima-perspectalis-cma-bukszpanowa?page=10#post_2
Madzenka 19:56, 28 sie 2017

Madzenka 19:58, 28 sie 2017

Łapki fermonowe działają na ćmę bukszpanową . Tak wyglądają po 1 dobie do wymiany

makkasia 20:06, 28 sie 2017

dziękować za lekcję poglądową
ana_art 21:44, 28 sie 2017

Madzenka napisał(a)
Łapki fermonowe działają na ćmę bukszpanową . Tak wyglądają po 1 dobie do wymiany

jestem ciekawa czy te pułapki powodują to że je zwabiają i one nie zdążą złożyć jaj? czy tylko pokazują że właśnie są? Jak myślisz
jolanka 21:58, 28 sie 2017

Marzenko, brrr i wrrr w jednym Paskuda Oby udalo Ci sie pogonić to towarzystwo. Obserwuję i poczytuje u Ciebie pilnie inf na ten temat.
Madzenka 22:24, 28 sie 2017

Anna pułapki feromonowe zwabiają tylko samce. Skoro nie ma samców to jest Seksmisja i nie ma kto zapłodnić samic
Poza tym pułapki sa wskażnikiem że ćma jest i skalada jaja. Teraz chodze i ciagle ogladam bukszpany. Po poprzedniej inwazji, po przycieciu, podelwaniu Biochumusem i florovitem puszczaja młode przyrosty. Planuję ukatrupić cholery , znaczy się gąsienice, jak sie tylko pojawią!