Przeczytałam eMowi co napisałaś - teraz na pewno zakup zostanie przyspieszony bo już od wiosny się do tego zbierał
Tak naprawdę to już nie chcialam tworzyc kolejnych wielkich, pracochłonnych rabat - ta miała być tylko po to żeby uniknąć rdzawych zacieków na kostce.
A nie sądzisz, że jak zrobię tą rabatę szeroką na co najmniej 1 m to trawnik będzie się wydawał jeszcze bardziej długi?
Tego zakątka to już nawet nie komentuję Zawsze jak wrzucasz z niego zdjęcia, powinnam mieć ustawioną automatyczną odpowiedź Piękne, cudowne, klimatyczne miejsce! Zaraz mi synonimów w naszym języku braknie
Rabata przed domem IDEALNA! Dobrze, że zrezygnowałaś z żółtych traw. Miłorząb jesienią pięknie ją rozświetli, nawet w ciągu roku ma jaśniejsze liście. Kulki i stożki świetnie rozmieszczone i takie piękne Jeszcze jak miskant wyrośnie i nada tej swojej lekkości... Kolejna rabata u Ciebie na którą można się gapić i gapić
Dziękuję za tyle informacji! Czy możesz napisać mi, jaki masz dokładnie model tego odkurzacza? Mąż zaczął badać temat, ale jak ty jesteś ze swojego zadowolona, to dla mnie jest najlepszą rekomendacją! Pewnie jak go kupię to zaraz ci napiszę, jak mogłam w takim "średniowieczu" funkcjonować przez tyle lat
Hosty byłyby świetnym pomysłem ze względu na warunki, ale mam ich dużo gdzie indziej i dobija mnie walka ze ślimakami. Mimo zaberzpieczenia liście są wygryzione, co mnie niesamowicie denerwuje. Posadzę tak jak radzisz kulki i trawy (stipę). Elegancki look z domieszką naturalności to jest to, co najbardziej lubię w ogrodzie Po remoncie zainwestuję w kamień, ale coś czuję, że to będą długie dywagacje jaki wybrać, żeby fajnie spoił wszystkie rabaty.
Ja mogę się wypowiedzieć - kiedyś mieliśmy elektryczny też co chwilę gasł i naprawdę trzeba było mu pomagać "iść"(sezonu nie wytrzymał) kupiliśmy spalinówkę - praca bez porównania choć i tak ciężka - raczej dla faceta, ale śmiga aż miło patrzeć
Edytko co to za odmiana zawilców - piękne są Te leśne trawki też mnie zainteresowały - co to?
Czytam o poszerzeniu rabat przez wodę (pamiętasz pisałyśmy o tym kiedyś jak mój Pan od nawadniania mówił, że to najlepsze = najtańsze rozwiązanie) nie myślałaś aby dać ją zdecydowanie szerszą? Przy takiej długości te 60cm "zginie"... ja bym poszalała z szrokością co najmniej 120cm zrównoważy Ci rabatę pod domem z drugiej strony ścieżki (wygląda na szeroką )
około 500 ...Poświęcę się i zaryzykuje mimo wszystko.zobaczę co z nich wylezie tzn ,ze kazdy grzybobójczy środek może byc do moczenia? Myślałam,ze sa jakies specjalne do tulipanów ... Przydomowa taka jak powinna byc reprezentacyjna i dostojna z tymi stożkami