Dziękuję Za kręgiem trochę podzwoniłam, bo ma średnicę 2m i wysokość 1m - tylko niewielka część betoniarnii ma tak duże w ofercie W sensownej cenie jeszcze mniej
ps. Ja lubię "ocieplacze" surowego materiału stąd pomysł na powojnik
Kasiu, zimno było i mocno wiało. Paliłam w piecu i się grzałam. I na rabaty przez okno się pogapiłam. Bez śniegu.
Kombinuję nad nowym nasadzeniem. Zbyszek mi oddał 150 cm na poszerzenie rabaty. Będą rozplenice. Pasują kulki, tylko biję się myślami nad bukszpanami albo tawułkami.
I zastanawiam się, czy lawenda z rozplenicą może iść w parze?
Jak człowiek nie ma miejsca, wzdycha do pięknych rabat. Jak już ma zielone światło, boi się zepsuć to nowe...
Iza, jak każdy z nas. Dziś zimno, nic mnie do ogrodu nie mogło wygonić, mogłam poleniuchować, to trochę poczytałam na forum.
Polinko, ciekawe, ciekawe. Ważne, ze skuteczne. Dziś trochę analizowałam pismo obrazkowe w necie, ale jeszcze mam wątpliwości...
Angeliko, zdradź proszę tajemnicę tej rabaty. Lawenda wydaje się być gęsto posadzona. Jak więc tak gęsto zmieściły się tulipany? Poinstruuj, jak sadzić, by osiągnąc taki efekt? jak mocno tniesz lawendę? Czy tulipany nie przeszkadzają w cięciu? czy może tniesz jesienią?
Czy żwirek jest tylko na zewnątrz bukszpanów?
Angeliko, czwarty dzień oglądam to cudo. Jeszcze szczęki nie znalazłam. Naprawdę cudownie. Skąd taki krąg zdobyłaś? On jest tak oryginalny, że powojnik nie musi go zasłaniać. Najładniejsza architektura ogrodowa
Szukam informacji od osób doświadczonych prowadzeniem ogórków na sznurkach.Jak się zabrać za taką uprawę? Rok temu puściłam ogórki wolno. Miałam liście, a ogórków nie było zbyt wiele. Być może było im za zimno płożąc się po gruncie. Albo dotykane przestawały owocować... Niewiele się ich "wyprodukowało". Coś zrobiłam nie tak. Dlatego chcę uniknąć błędów zeszłorocznych.
Skrzynia ma szerokość 120 cm. Ile rzędów posadzić? Jaką odległość pomiędzy sadzonkami?
Jeśli posadzę dwa rzędy, jak dojdę do środka, by zbierać plony?
Czy wcześniej wysiewać rozsadę w doniczki i potem sadzić sadzonki? Kiedy?
Jak prowadzicie ogórki?
Mam ogórek Śremski.
Iwonko sam w to nie wierzę, ale jestem na etapie śmiechu bo cóż mi więcej pozostało
No mniej mnie w domu, a powiedziałbym, że nawet za bardzo mniej, ale cóż zrobić. Pierwszy tydzień od miesiąca, w którym codziennie jestem w domu, a tu zima postanowiła o sobie przypomnieć i nici z nadrobieniem prac
Mnie Irenko nie dziwi. U ciebie wszystko jakoś szybciej rośnie i na drożdżach. Roślinki Cię kochają
Irenko, rozplenice mam na parapecie. Czy do gruntu wysadzić je w maju?
Wiem,że z gruntu są. ale chciałam dać im większą szansę i traktuję jak młode siewki