Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żywopłotki cisowe. 01:06, 16 lip 2017

Do góry
Rozchodnik biały od Mirki.

Wycięłam sterczące przekwitnięte białe piwonie przed nimi białe Floksy na biało/granatowej.
to rabata co mi wychodzi nasadzenie.
Z tyłu na całej szerokości są róże pnące tylko ich nie widać. postawiłam tymczsowo bramki ale co rok wymarzają i wycięte do zera.

Wyżej zdjęcie, kłosowiec samosiejka zasłonił nowo posadzoną białą róże The Fairy
Pewnie go usunę i w tym roku nigdzie nie zakwitnie.

Jeszcze sterczą patyki tulipanów nie wykopanych.
Cd. tej rabaty. Sw. Tereska róża biała

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 01:04, 16 lip 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Co to za sosenka?
Ogród Małej Mi 2017 01:00, 16 lip 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Sliczne te jeżówki .

Nio Wszystkie bez wyjątku..

Ogród Małej Mi 2017 00:58, 16 lip 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Piękna kompozycja.
Róże u Ciebie zawsze ogromne.

Ładnie dojrzewają. U mnie jeszcze zielone.
Gdzie taką siatkę się kupuje? Porzeczki czerwone kosy mi objadły, a tę trochę wiśni, które dojrzały - sójki.
Borówki u mnie w niebezpieczeństwie.

Róże w tym roku tylko niektóre ładne.. wyciepałam w tym roku na zero z 7 szt.. wnerwiały.

Pastella.. kiepska w tym roku też.. ale kwitnie ..

Edit siatkę kupiłam w wiejskim ogrodniczym
Ogród Małej Mi 2017 00:55, 16 lip 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Zaglądam często i zawsze zastaje piękne widoczki
Ale ta kompozycja zachwycająca
Pozdrawiam

Mi też się podoba Dzień zaczynam od spojrzenia przez okno Taki mam widok

Ogród Małej Mi 2017 00:54, 16 lip 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Aniu widziałam siatkę na borówkach Zdaje egzamin? bo u nas okazuje się, że wszystko co nie zmarzło to ptaszyny rozszabrują. Czereśnie zrywaliśmy prawie niedojrzałe, wiśni nie zdążyliśmy zjeść ani jednej ( no było ich mało, ale nie dla ptactwa), a teraz szykują sie na borówki. Nawet agrest osy i szerszenie atakują. . Masakra jakaś.

O siatce było wyżej...
Założyłam, bo w zeszłym roku nie zjadałam nawet 10 deko z 7 krzewów..

Z tego powodu wycięłam czereśnie i gruszę, bo ogród szpeci, liście do sprzątania, a ja i tak tego nie zjem tylko ptaki lub osy.

Os nie mam tzn jest mało bo i owoców w tym roku nie ma.. jedynie co mam to trochę borówek i chciałabym zostawić Muminkom.

I jakiś cyk-pstryk.. nie doszłam do końca z fotami, bo wpadła na chwilę koleżanka z chlebusiem własnego wypieku .. mam taki co tydzień

Ogród Małej Mi 2017 00:50, 16 lip 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, w tym tygodniu w poniedziałek skosiłam pół ogrodu. Potem nie zrobiłam nic. A dziś wykopałam drzewiastego chwasta. Uff

Masz niezły ogród mimo poważnych strat rozumiem Twoje dążenie do ideału

Kosztuje mnie sporo pracy, kasy i innych wyrzeczeń, wiec chciałabym aby jakoś cieszył a nie denerwował.. rzecz całkiem naturalna. Jak nic nas coś nie kosztuje to nie zależy, a tak ..... wymagamy.

Zauważyłam, że przegapiłam kwitnienie host.. lato pędzi.. nawet jak brzydkie. Kilka kęp jeszcze wygląda dobrze, ale to już ostatnie podrygi.. trzeba będzie ciąć.. i znów robota.

Żywopłotki cisowe. 00:45, 16 lip 2017

Do góry
za anabelkami Purple inne jeszcze nie zakwitły a dużo wymarzło w tym miejscu.

z poprzecznej rabaty biało/granatowej.

Juki trzeba do przodu przesunąć i coś mi sie wydaje że w sierpniu po kwitnieniu, teraz maja za cienisto.
Ogród Małej Mi 2017 00:45, 16 lip 2017

Do góry
Sima napisał(a)
Siateczka warta przemyślenia. Mnie zjadają ślimaki, a ostatnio na kuchni.tv widziałam program prowadzony z francuskiej farmy ślimaków i wiecie co mieli!!! Elektrycznego pastucha na ślimaki. To teraz mój obiekt pożądania numer jeden. Zamiast trzymać ślimaki w ogrodzeniu będę się przed nimi bronić!

Mnie zjadają znów opuchlaki, ślimaki.. nornice i krety poluje kota.. jest dobra, codziennie coś przywlecze.. i po ucieczce teraz pilnuje ogrodu
Żywopłotki cisowe. 00:35, 16 lip 2017

Do góry
saltarello b. dużo wymarzło.

Ogród Małej Mi 2017 00:30, 16 lip 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

też widziałam to zdjęcie, jednak mam wątpliwości czy ptaki się nie zaplątują w oczka - w taki sposób właśnie wyłapuje się ptaki

Na razie wszystkie owoce oskubane u mnie ale szukam innej metody - może strach na wróble i szeleszczące torebki

Ani strach, ani niebieski, ani torebki.. moje ptaki ludzi się nie boją..
Siatkę trzeba założyć szczelnie, by ptaki nie miały jak wlecieć.
Od kilku dni ptaki dziobały to co wystaje poza siatkę, ale zrobiła się dziura i pani kosowa wpadła.. zanim rozplatałam dostęp, to sama znalazła jak się wydostać.
Na pewno trzeba zakładać tak by ptaki nie miały jak wlecieć.

I dzisiejsze widoczki, troche z telefonu, trochę z aparatu .. jak nie padnę to kilka zdjęć ku pamięci wstawię..
Żywopłotki cisowe. 00:28, 16 lip 2017

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:28, 16 lip 2017

Do góry
mira napisał(a)

Sylwia - wspaniale !!!

zagadka dla Ciebie to u mnie czy u Kasi ?

U Ciebie na bank A co do beczki wytnij górę, popsikaj farbą w spraju brązową, owiń matą wiklinową lub trzcinową( wiklinowa dłużej wytrzyma)i zwiąż sznurem konopnym i będziesz mieć jak u mnie na wodę lub można ziemi nasypać i roślinki posadzić. Lub uprawiać ziemniaka, wiesz jak? Sypiesz na dno troszkę ziemi, rozkładasz ziemniaki i przysypujesz cienko, jak wyjdą na wierzch znowu cienko przysypujesz i tak do wypełnienia beczki, a potem we wrześniu bęczkę przewrócić i ziemniaczki z ziemi wybrać....warunek dno trzeba podziurkować
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:25, 16 lip 2017

Do góry
Dziękuję że przyjechałyście. Było super. I wielkie dzięki za śliczne prezenty. Zdjęć mam niestety bardzo mało. A to kilka z nich

Żywopłotki cisowe. 00:18, 16 lip 2017

Do góry
Rexsona bardzo długo utrzymuje się w kwitnieniu.

Różowa do przesadzenia i nie wiem kiedy zabrać się za wykopanie.

Zółta Jenifer, ciągle mi ją zdepczą kilka szt posadzonych a zakwita po jednym dwa kwiaty bo obtrącą przy przechodzeniu.

Żywopłotki cisowe. 00:07, 16 lip 2017

Do góry
Red flower w tym roku najładniej zakwitła.

[img
Moje małe wielkie marzenie 00:02, 16 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)
Na dobranoc

Ale ładnie!
Atacama pod lasem 23:53, 15 lip 2017

Do góry
Na dobranoc dzisiejsze lilie:

Ogródkowe perypetie:) 23:50, 15 lip 2017

Do góry
Agnieszko bardzo dziękuję Wam za dzisiejszy dzień, za czas, miłe słowa, lawinę prezentów i coś mi się zdaje ,że za cierpliwość /to do Twojego M. /.
Chyba jednak Krzyś dobrze się poczuł - macie kota czy będziecie mieć

Zostawiam na pamiątkę fotkę, jak się cieszę że Was poznałam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies