Wczoraj wreszcie super pogoda, nie za gorąco, chmurki na zmianę ze słoneczkiem. Idealnie na koszenie trawy . Po nawozie trwa wreszcie skoczyła i już mgę na nią patrzeć bez załamywania się
na pierwszy ogień znowu żólta i lilie pod oknami salonu
gdybym nie obcięła róż przez mączniaka byłaby teraz kompozycja liliowo - różana
wsadziłam tam też sadzonki nagietków, nowych kolorów które zamówiłam w necie
ciekawa jestem jak będą wyglądały kwiaty na żywo
Róże - wiadomo- u Ciebie zawsze piękne, lilie- jak kto lubi Ja za nimi nie przepadam, ale muszę przyznać im że są piękne. Całość wymuskana do granic przyzwoitości, a ta nowa rabata- cudeńko. Moje klimaty, moje kolory. Baroneski przy fioletowej szałwii wyglądają jeszcze ładniej, Ona im podbija kolor. Cudnie Kasiula.
Witajcie, u mnie w ogrodzie zrobiło się brzydziej, róże kończą kwitnienie, drugiego jakoś nie widać. Deszcze niszczą kwiaty, wiele z nich po deszczach ma szarą pleśń na kwiatach, muszę obcinać.
Przetaczniki chorują na mączniaka, niektóre róże też zaczynają
Hortensje ogrodowe kwitną słabo, majowe mrozy bardzo je poniszczyły.
Teraz najpiękniej kwitną powojniki z grupy Viticella
Nieuchronnie zbliża się jesień.. zaczynają kwitnąć jeżówki
Wczoraj na malym fragmencie wysialem trawe. Po ubiciu okazalo sie, ze poziom trawnika znaczaco sie obnizyl. Do obrzeza 3-4 cm, poziom do kostki brukowej 4-5cm. Czy moge teraz na nasiona nasypac warstwe 1-2cm ziemi? Na jaka wysokosc do kostki powinien byc wyprowadzony poziom trawnika? Z gory dziekuje. Pozdr. Mi.
parę fotek przed i w trakcie i po ...teraz stoi fotkę wstawię jak zrobię nie martwcie się sumak siedzi w ziemi i ma się dobrze ja też się cieszę że jednak został Dobrej spokojnej nocy
Berberys z siewu jesiennego od JoannyA, tylko nasionka zebrane były z Admiration, a tu coś mi nie pasuje. wystawiłam ze szklarni w tygodniu może miał za mało słońca z pomidorami był i mogło cieniować.
tu z siewu w ubiegłym roku, wiosną były przycięte 7/10 cm od ziemi i teraz przyciąć czy niech rośnie do wiosny.
Cherry z siewu jednoroczna, ma za mało słońca i powoli idzie.
Różowa o ciemnych łodygach i kolor lawendowy nie wiem skąd ją mam jeszcze dwie takie w doniczkach z ubiegłego roku.