Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 13:22, 09 wrz 2017

kerii napisał(a)
Piękne zakupy ja się nadal łamie i szukam miejsca gdzie by posadzić poczekam na Twoja kompozycję może jakaś inspirka przyjdzie do głowy

Wiesz, u mnie żadnych wielkich kompozycji nie ma, 3 gatunki - proste linie i tyle. Ale już mi nie jest tak wesoło, bo w końcu nie wiem - dobrze zrobiłam czy źle, wsadzając je bez rozerwania bryły korzeniowej
Kurczę, żal by mi było znowu je stracić

jolka 13:26, 09 wrz 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Zanudzaj zdjęciami , ja to uwielbiam
Dziś widziałam wrzosowisko na skarpie w programie Rok w... albo to było na fb. Ładnie wyglądało, cudnie. Jak będę miała pewnośc gdzie to Ci podeślę namiar.

Właśnie ja dziś nie oglądałam rok w ogrodzie, bo z rana na zakupy pojechałam. Ogólnie muszę powiedzieć, że jakoś mnie rozczarowują te programy ogrodnicze, a zwłaszcza maja, z tym lokowaniem ostrej chemii to już nieraz przesada. Ale zobaczę sobie na fejsie wspomniane przez Ciebie fotki.

A w kwestii zanudzania, hehe uwielbiane przeze mnie zawilce
Chyba muszę im gdzieś jeszcze miejsca poszukać, bo strasznie je lubię.
For YOU

Kasiolaaa 20:46, 09 wrz 2017

O jezu drogi jak cudownie niedosc ze widoki piekne to i te roze i wrzosy cudownieee
jolka 20:54, 09 wrz 2017

Kasiolaaa napisał(a)
O jezu drogi jak cudownie niedosc ze widoki piekne to i te roze i wrzosy cudownieee

Haha, Kasia .. Ty to potrafisz człowiekowi humor poprawić Dzięki za tak miłe słówka Wiesz, ale to też jest tak, że fragmenty ogrodu pokazane na zdjęciu pięknie wyglądają. Ale pomimo faktu, że jesień jest i chwasty słabiej rosną, to jeszcze wszystkim rady nie dałam. Ale co tam, nie będę się drobiazgami przejmować

ID w towarzystwie kocimiętki dla Ciebie

jolka 21:11, 09 wrz 2017

I jeszcze trochę róż z dzisiejszego dnia

Larissa.. lubię te jej delikatne kwiatki.

Rosarium ... mocny kolor, widoczny z daleka ale ilością kwiatów w drugim rzucie nie powala.

Artemis z szałwią, obie dosyć się zebrały na drugie tłoczenie.
SlonecznyOgrod 21:31, 09 wrz 2017

Piękne zawilce , ale wstyd się przyznać, bo ja ich nie znam. Teraz juz zapamietam jak wyglądają.
Różyczki obłędne
Ice dance gęsto -pięknie.
Ja Maję lubię, tzn. jej program i najbardziej ogrody prywatne, bo parki to nie specjalnie. Teraz Rok w ogrodzie ma nowe wydanie dodatkowo emitują RwO Extra z ogrodami przydomowymi, teraz zrobili podobnie jak Maja.
Dorota123 21:39, 09 wrz 2017

Informacje o sadzeniu wrzosów bardzo cenne, szkoda, że niektóre sprzeczne. Twoje wrzosowisko wygląda cudownie, życzę żeby pięknie rosło. Sama nabrałam chęci na stworzenie czegoś podobnego. Tyle, że u mnie nie chcą rosnąć, zawsze sadziłam nie rozrywając bryły korzeniowej i wiosną nie dawały znaku życia. Spróbuję jeszcze z porozrywaną bryłą korzeniową.
asiak 21:45, 09 wrz 2017

Jolu, przepiękne widoczki
Magleska 07:11, 10 wrz 2017

Róże piękne ,muszę artemis kupić ,bo chyba nie mam ,jest przepiękna
Nowe wrzosowisko w prostych liniach super ,chyba zgapię ,bo w swoim wymieszałam ,a tak jest świetne bryłę korzeniową delikatnie rozrywałam , tak jakby na 3-4 części ,ale jak przezimują ,czy się przyjmą ,to się okaże
Zawilce białe śliczne
iwka 10:16, 10 wrz 2017

plan B .... chętnie podpatrzę
może tam jakąś jasną trawę wsadzić, np variegatusa, jak się zmieści?