Patyki szare od storczyków, zbieram je a potem przed koszeniem podpieram i wtykam w rabatę, tym sposobem są odsunięte od trawnika, proste a jakże pomysłowe
Inaczej zatytułowałam ten wątek, wtedy można będzie tutaj wklejać zdjęcia roślin, które jemy i nie możemy chemią opryskiwać.
Potem skasuję zdanie "Co zjadło moją rukolę?"
Danuś, cudne krajobrazy na zdjęciach. Spokojność i cisza, i tęsknota za rajem utraconym. Każdy z nas tutaj zgromadzonych po ten raj chce sięgnąć i przenieść do swojego świata. Dobranocki senne...
W przedziwnym mieszkam ogrodzie,
Gdzie żyją kwiaty i dzieci
I gdzie po słońca zachodzie
Uśmiech nam z oczu świeci.
Wodotrysk bije tu dziwny,
Co śpiewa jak śmiech i łkanie;
Krzew nad nim rośnie oliwny
Cichy jak pojednanie.
Różom, co cały rok wiernie
Kwitną i słodycz ślą woni,
Obwiązujemy lnem ciernie,
By nie raniły nam dłoni...
Choinę posadź przy płocie, blisko, tnij w ekran strzyżony, trzeba przewidzieć szerokość ekranu 1 metr, może nawet więcej. Potem szerokość buka, mój wielki ma około 1m-1,5 m szerokości, można go jakby powiązać, żeby wąski był, ale 1,5 m myślę że to dobra szerokość, czyli powinnaś pieniek buka mieć około 1 m od zewnętrznego boku choin docelowegp nie obecnego. Nie wiem czy pokapowałaś
Ale tak po prawdzie, to powiem Ci, że mój buk rośnie chyba z pół metra od cisów, żeby nie skłąmać to jutro sprawdzę, tylko cisy są prowadzone na niski żywopłot do 1,5 metra, a pieniek buka ma tyle mniej więcej, więc korona buka jest nad cisami
Tuje nieciekawie wyglądają i nie jest to chyba normalne opadanie najstarszych przyrostów jesiennych, może je przenawoziłaś, a przy tym za mało wody było? Moim zdaniem, otrzepać, poskubać, opryskać Topsinem, ale też pomyśleć jakie miały korzenie, czy były podlewane czy tylko to co z deszczu?
Przetrzymać jeszcze, ale ja bym już zgrabnym ruchem wyrzuciła
Musisz sama ocenić jakie warunki masz na działce i wyobrazić sobie ile ma miejsca. chciałam doradzić kolumnowego a przede mną czytam, że szczepiony... nie umiem ocenic bo nie znam Twojego ogrodu