Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Luki 21:27, 27 wrz 2014

Danusiu czyżbyś kładła się znów na trawce do zdjęć trawki i reszta zachwyca
lojalna_ 21:57, 27 wrz 2014

Danusiu czy o tym miejscu mówiłas? Mam nadzieję, ze to buk bo ja jeszcze kiepska w rozpoznawaniu

Sliczna fota jak wszystkie

Madzenka 22:08, 27 wrz 2014

Trawy w buksikach mnie zachwycają, na dodatek tak pieknie uchwycone aparatem.
Chciałam Cię skopiować i nigdzie tego carexa nie można zdobyć Wszyscy mistrzowie mieli kopistów, więc chyba nie masz mi za złe

Danusiu na rabacie "po rewolucji" oprócz białych zawilcow i kosmosow co jeszcze bialego rosnie?
A_gawa 00:52, 28 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)

Danuś, cudne krajobrazy na zdjęciach. Spokojność i cisza, i tęsknota za rajem utraconym. Każdy z nas tutaj zgromadzonych po ten raj chce sięgnąć i przenieść do swojego świata. Dobranocki senne...

W przedziwnym mieszkam ogrodzie,
Gdzie żyją kwiaty i dzieci
I gdzie po słońca zachodzie
Uśmiech nam z oczu świeci.

Wodotrysk bije tu dziwny,
Co śpiewa jak śmiech i łkanie;
Krzew nad nim rośnie oliwny
Cichy jak pojednanie.

Różom, co cały rok wiernie
Kwitną i słodycz ślą woni,
Obwiązujemy lnem ciernie,
By nie raniły nam dłoni...
Gardenarium 08:35, 28 wrz 2014

Mira napisał(a)
Witam
Mam pytanie odnośnie trawek spływających na trawnik.Czy jest jakiś fajny sposób by sprawnie skosić trawnik nie kosząc,nie niszcząc tych kaskad trawiastych? Bo za każdym razem mam je uszkodzone a w Bukszpanowym są nie naruszone a trawnik jest koszony.

Patyki szare od storczyków, zbieram je a potem przed koszeniem podpieram i wtykam w rabatę, tym sposobem są odsunięte od trawnika, proste a jakże pomysłowe

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:36, 28 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Danusiu czy o tym miejscu mówiłas? Mam nadzieję, ze to buk bo ja jeszcze kiepska w rozpoznawaniu

Sliczna fota jak wszystkie

Tak, to dokłądnie to miejsce, jak widzisz bliziutko są Prawie przy cisach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:37, 28 wrz 2014

Sebek napisał(a)
Fotki z trawami świetne, wcale nie widać u Ciebie jesieni Sebuśkam

Sebku, u mnie tylko po hortensjach widać, przebarwione są, a reszta czyli buki - zupełnie zzieleniałe a nie miedziane. dopiero jak będą przymrozki, barwa się zrobi miedziana.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:40, 28 wrz 2014

Mira napisał(a)
A jeszcze mam pytanie odnośnie drzew posadzonych przy murze bo widzę,że w u Państwa są właśnie drzewa posadzone blisko budynku.Czy nic się nie dzieje z korzeniami? tzn czy drzewa nie cierpią z powodu bliskości fundamentów i na odwrót czy fundament za jakiś czas nie ucierpi od korzeni? Zastanawiam się nad posadzeniem miłorzębu nie szczepionego i jaka powinna być najbezpieczniejsza odległość właśnie od fundamentów domu?

Miłorząb ma korzenie palowe więc nie powinien zaszkodzić.

Buk jest cięty bardzo mocna, a cięte drzewa nie mają "ciśnienia" aby wytwarzać mocny system jeśli "góra" jest mocno ograniczana. Ale metrów ci nie podam niestety.

Dla pewności nie sadź drzew w pobliżu budynków.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:43, 28 wrz 2014

Luki napisał(a)
Danusiu czyżbyś kładła się znów na trawce do zdjęć trawki i reszta zachwyca

Nie kładłam się, udało się innym sposobem

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:52, 28 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Trawy w buksikach mnie zachwycają, na dodatek tak pieknie uchwycone aparatem.
Chciałam Cię skopiować i nigdzie tego carexa nie można zdobyć Wszyscy mistrzowie mieli kopistów, więc chyba nie masz mi za złe

Danusiu na rabacie "po rewolucji" oprócz białych zawilcow i kosmosow co jeszcze bialego rosnie?

Moim marzeniem jest, aby nie każdy ogród na Ogrodowisku wyglądał tak samo, czy podobnie, jak ty wkleisz to już będzie na bank wszędzie, bo nudzi wtedy takie oglądanie, szukajcie innych możliwości, to dopiero jest sztuka ja właśnie znalazłam nową nazwę Carexa o wyjątkowym kolorze, ale to dzięki dalekosiężnej prenumeracie, to będzie mój nowy cel na przyszły sezon, a polowanie będę uskuteczniać na wiosnę Jak będę wymieniać wymarzłe carexy, wtedy odmienię kolorystykę, a jak nie znajdę, to pomyślę. Nareszcie znalazłam coś godnego uwagi, hodowcy nie śpią.

Kosmosy wyrwane już, teraz na biało mam zawilce, ale jeszcze były peonie, tulipany, orliki, gerbery, muszę poszperać. Pokazujcie mi coś, co ja mogłabym zgapić.

Mam wyzwanie, wsadzić coś, czego nikt nie skopiuje chyba muszę sama wyhodować jakąś nową odmianę

No i jeszcze muszę zrobić wodę płynącą pod górę...

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies