Trawy w buksikach mnie zachwycają, na dodatek tak pieknie uchwycone aparatem.
Chciałam Cię skopiować i nigdzie tego carexa nie można zdobyć Wszyscy mistrzowie mieli kopistów, więc chyba nie masz mi za złe
Danusiu na rabacie "po rewolucji" oprócz białych zawilcow i kosmosow co jeszcze bialego rosnie?
Danuś, cudne krajobrazy na zdjęciach. Spokojność i cisza, i tęsknota za rajem utraconym. Każdy z nas tutaj zgromadzonych po ten raj chce sięgnąć i przenieść do swojego świata. Dobranocki senne...
W przedziwnym mieszkam ogrodzie,
Gdzie żyją kwiaty i dzieci
I gdzie po słońca zachodzie
Uśmiech nam z oczu świeci.
Wodotrysk bije tu dziwny,
Co śpiewa jak śmiech i łkanie;
Krzew nad nim rośnie oliwny
Cichy jak pojednanie.
Różom, co cały rok wiernie
Kwitną i słodycz ślą woni,
Obwiązujemy lnem ciernie,
By nie raniły nam dłoni...
Patyki szare od storczyków, zbieram je a potem przed koszeniem podpieram i wtykam w rabatę, tym sposobem są odsunięte od trawnika, proste a jakże pomysłowe
Sebku, u mnie tylko po hortensjach widać, przebarwione są, a reszta czyli buki - zupełnie zzieleniałe a nie miedziane. dopiero jak będą przymrozki, barwa się zrobi miedziana.
Miłorząb ma korzenie palowe więc nie powinien zaszkodzić.
Buk jest cięty bardzo mocna, a cięte drzewa nie mają "ciśnienia" aby wytwarzać mocny system jeśli "góra" jest mocno ograniczana. Ale metrów ci nie podam niestety.
Moim marzeniem jest, aby nie każdy ogród na Ogrodowisku wyglądał tak samo, czy podobnie, jak ty wkleisz to już będzie na bank wszędzie, bo nudzi wtedy takie oglądanie, szukajcie innych możliwości, to dopiero jest sztuka ja właśnie znalazłam nową nazwę Carexa o wyjątkowym kolorze, ale to dzięki dalekosiężnej prenumeracie, to będzie mój nowy cel na przyszły sezon, a polowanie będę uskuteczniać na wiosnę Jak będę wymieniać wymarzłe carexy, wtedy odmienię kolorystykę, a jak nie znajdę, to pomyślę. Nareszcie znalazłam coś godnego uwagi, hodowcy nie śpią.
Kosmosy wyrwane już, teraz na biało mam zawilce, ale jeszcze były peonie, tulipany, orliki, gerbery, muszę poszperać. Pokazujcie mi coś, co ja mogłabym zgapić.
Mam wyzwanie, wsadzić coś, czego nikt nie skopiuje chyba muszę sama wyhodować jakąś nową odmianę
No i jeszcze muszę zrobić wodę płynącą pod górę...