Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

Ewkakonewka 20:48, 27 wrz 2014

I jak pogoda jednak dała nam szansę Udało się coś zrobić? Macham
Aneta1309 21:30, 27 wrz 2014

Ewkakonewka napisał(a)
I jak pogoda jednak dała nam szansę Udało się coś zrobić? Macham

Na szczęście się wypogodziło udało mi się ogarnąć bałagan po fachowcach od kostki, ogrodowo niewiele zrobiłam jutro zamawiam tulipany w przyszłym tygodniu M w delegacji to się posadzi
Aneta1309 21:33, 27 wrz 2014

martika napisał(a)

Witaj, pieknie sie zapowiada, z rabatami w prostokatach i kwadratach.Pytanie mam, co to za drzewo na pierwszym zdjeciu, to wielkie obok bukszpanów?

Witaj Marta! to drzewo to zwykła brzoza ma bordowe listki odmiany nie znam kupiona jeszcze za czasów przed ogrodowiskiem.
martika 22:04, 27 wrz 2014

Dzięki,taka sobie zwykłą brzoza, ja jakoś takiej jeszcze nie widzialam
Ewkakonewka 23:49, 27 wrz 2014

I przyszły tydzień tak optymistycznie ciepły ma być
Pokazuj tą kostkę skończoną
Aneta1309 08:58, 28 wrz 2014

martika napisał(a)
Dzięki,taka sobie zwykłą brzoza, ja jakoś takiej jeszcze nie widzialam

Gardenarium 08:58, 28 wrz 2014

Nie przeleciałąm całego wątku, bo już byłam i podziwiałam, ale zauroczyła mnie ta wielka hortensja niebieska. cudnie urosła i napisz proszę, czy zabezpieczasz ją zimą? tak obficie kwitnie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:00, 28 wrz 2014

katarzynkak napisał(a)
Anetko, czy Ty robiłas sadzonki lawendy? Czy eraz, gdy już przekwita można ją ściąć, czy lepiej poczekać do wiosny?

Irenka robiła niedawno sadzonki i się przyjęły, Z cięciem lawendy poczekaj do wiosny, teraz wypuści małe przyrosty, delikatne i mogą zmarznąć

Instagram Ogrodowiska
Aneta1309 09:05, 28 wrz 2014

Ewkakonewka napisał(a)
I przyszły tydzień tak optymistycznie ciepły ma być
Pokazuj tą kostkę skończoną

Ewa kostka cała piachem zasypana to niewiele widać i jeszcze chodnik za domem ten, który już mamy wyłożymy nową kostką chcę go przedłużyć do tarasu bo teraz kończył się tak bez sensu.To robota na drugą połowę października jak pogoda pozwoli. Póki co zamiast robić porządek wkoło domu to u mnie nieustanne przeróbki. Dobrze że przód już w miarę ogarnięty
Od środy planuję wykorzystać trochę urlopu mam nadzieję,że mnie puszczą i wtedy ogarnę się może ogrodowo.
Aneta1309 09:12, 28 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)
Nie przeleciałąm całego wątku, bo już byłam i podziwiałam, ale zauroczyła mnie ta wielka hortensja niebieska. cudnie urosła i napisz proszę, czy zabezpieczasz ją zimą? tak obficie kwitnie

Danusiu nic z nią nie robię, niczym nie zabezpieczam jak sobie przypomnę to przy okazji nawozu dla kwasolubnych sypnę i nawóz do niebieskich hortensji.

Rozrosła się tak bardzo że muszę ją podcinać bo brudzi elewację domu i chodnikiem też się nie daje przejść. Zastanawiam się czy jej nie przenieść na drugą stronę i nie posadzić takiego szpaleru wzdłuż smaragdów tylko czy jej tą przeprowadzką nie zaszkodzę?
Cieszę się że wpadłaś