Na szczęście się wypogodziło udało mi się ogarnąć bałagan po fachowcach od kostki, ogrodowo niewiele zrobiłam jutro zamawiam tulipany w przyszłym tygodniu M w delegacji to się posadzi
Nie przeleciałąm całego wątku, bo już byłam i podziwiałam, ale zauroczyła mnie ta wielka hortensja niebieska. cudnie urosła i napisz proszę, czy zabezpieczasz ją zimą? tak obficie kwitnie
Ewa kostka cała piachem zasypana to niewiele widać i jeszcze chodnik za domem ten, który już mamy wyłożymy nową kostką chcę go przedłużyć do tarasu bo teraz kończył się tak bez sensu.To robota na drugą połowę października jak pogoda pozwoli. Póki co zamiast robić porządek wkoło domu to u mnie nieustanne przeróbki. Dobrze że przód już w miarę ogarnięty
Od środy planuję wykorzystać trochę urlopu mam nadzieję,że mnie puszczą i wtedy ogarnę się może ogrodowo.
Danusiu nic z nią nie robię, niczym nie zabezpieczam jak sobie przypomnę to przy okazji nawozu dla kwasolubnych sypnę i nawóz do niebieskich hortensji.
Rozrosła się tak bardzo że muszę ją podcinać bo brudzi elewację domu i chodnikiem też się nie daje przejść. Zastanawiam się czy jej nie przenieść na drugą stronę i nie posadzić takiego szpaleru wzdłuż smaragdów tylko czy jej tą przeprowadzką nie zaszkodzę?
Cieszę się że wpadłaś