Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 2 16:30, 05 kwi 2024

Do góry
Syn wziął się za wertykulację ale jest za mokro i kazałam mu przerwać
Anna i Ogród 2 16:29, 05 kwi 2024

Do góry
Część poikowałam

Dwa źle wymierzyłam i wyszły głębiej ale dosypie ziemi jak podrosną
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:02, 05 kwi 2024

Do góry
Takie mi wczoraj tulipany zjadły...
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 15:57, 05 kwi 2024

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Świdośliwa Ballerina w pełni kwitnienia

A tu taka przymiarka w docelowym miejscu:

Balerina jak baletnica w tańcu piękna

ale co nic Ania nie mówisz jak tu robota jakaś grubsza w toku?
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 15:43, 05 kwi 2024

Do góry

Floksy zaczynają. Fajnie zarosły. Muszę je namnożyć. Byłyby ekstra zapchajdIurai w niektorych miejscach skarpy.

Niespodziankę zeobił Tiny Tim
Ogród długi 15:04, 05 kwi 2024

Do góry
Joann napisał(a)
Rabatka posunęła się o krok dalej. Te plyty położone dalej są pod znakiem zapytania, bo nie wiem, czy poszerzać dalej czy zrobić wąskie połączenie. Nasadzenia mają wchodzić aż do tuj, sesleria będzie się ciągnęła dalej. Stip tu nie będzie. Roze chce poprzelatac z cisami. Jeszcze myślę o pasku z berberysów, a a za nimi red baron. Chcę pozbyć się czerwieni albo dać jej jeszcze jedną szansę i zrobić pasek z berberysów i red baronów w tym nowym miejscu.

Berberysy z Red baronem jak się zprzerastają będzie dramat.
Ogród zacząć czas. 14:57, 05 kwi 2024

Do góry
A to moja wiosna, wyjątkowo rozpędzona w tym roku:

Lilaki wyjątkowo wyrywne:

Donicowo:

A pod sosnami- będzie dużo konwalii w tym roku. A ten dzwoneczek z kropeczkami, to co to takiego?
Ogród zacząć czas. 14:54, 05 kwi 2024

Do góry
Hejka!
Obiecałam być tu częściej w tym roku, a wyszło znowu jak zwykle.

Zgodnie z ludowymi wierzeniami, że rok przestępny jest pechowy, marzec był u nas niestety obfity w złe wiadomości- dlatego albo nie było weny, albo czasu na pisanie. Powoli wychodzimy na prostą.

U Was jestem na bieżąco, bo przy tych stresach, lektura Waszych postów to wspaniała, odprężająca odskocznia.
I tak to przed świętami wyjątkowo gładko poszło mycie okien dzięki różowej i żółtej ściereczce
Pozytywnie zazdroszczę pojawiających się tu i tam zadaszeń i pergol!
Próbuję podziałać z wysiewami, ale Dziewczyny weszłyście w tym temacie na taki level, że hoho!

Specjalnie dla Olicmanolci zaś mam polecajkę na nie tylko codzienne, ale i całodzienne bycie podłóg
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:39, 05 kwi 2024

Do góry
Wieńce zalane

Spełnianie marzeń - ogród czas start 13:09, 05 kwi 2024

Do góry
No to nie będę ryzykowała, bo mam kilka ładnych ogonów już

Moja dzisiejsza paczka. Zielone perowskie po 13zł, a w brązowych doniczkach po 20, ale wszystkie żyją. Mam nadzieję, że mają ładny system korzeniowy. Jutro się okaże

Szarobiałego ogrodowe początki. 13:02, 05 kwi 2024

Do góry
Pomimo, że ją strasznie zmaltretowałam przy wykopywaniu i przesadzaniu to żyje
Ptasi gaj 12:39, 05 kwi 2024

Do góry
vita napisał(a)
Zawsze z nutą zazdrości oglądam tak pięknie utrzymane powojniki, u mnie tak słabo rosną.
Dodatkowo uprawiasz go w pojemniku, masz do nich rękę O nawożeniu bananami słyszałam, ale o nalewce nie, zwykle skórki dodaję do kompostu. Prosto się robi, spróbuje, dzięki

Wiktoria nie od razu takie efekty miałam. Kilka powojników straciłam "uwiąd je zlapał".
Kupowałam te co mi się podobały nie mając pojęcia o ich uprawie.
Jak się kilka razy sparzylam więc zaczęłam czytać. Co kupić, jak o nie dbać.

Jak chcesz mieć powojniki zacznij od powojnika "Błękitny anioł" kupiłam 3 szt i wszystkie ładnie rosną.
Jest zasada powojnik lubi trzymać nogi w cieniu a głowę w słońcu. Tzn trzeba mu od ziemi zacienić na wys ok 50 cm coś posadzić.

Już mam skórki z banana nastawione w przyszłym tygodniu będę podlewać.

Błękitny aniol

Ptasi gaj 12:30, 05 kwi 2024

Do góry
Agnieszka_Z napisał(a)
Czy Twoje powojniki zimują na dworze?

Agnieszka tak zimują nawet te w donicach.

Ten klematis to Arabella kwitnie prawie w cieniu. Przycielam go 2 tygodnie temu na wys 10 cm i obecnie tak wygląda.
Będzie kwitł jak powyżej na fotce

Anna i Ogród 2 11:54, 05 kwi 2024

Do góry
Mam 9 odmian pomidorów. Wzrost na różnym etapie. Co do lampy mam mieszane uczucia bo mocno się wyciągnęły.

Muszę koniecznie pikować.

Wydaje mi się że to przez światło które wpada przez okna. Gdybym miała je zasłonięte a jedynym źródłem światła byłaby lampa to nie wyciągnęłyby się tak bardzo ale jeśli mają i to, i to, to wybierają światło naturalne i dlatego są takie wyciągnięte, że aż się niektóre pokładają.
Anna i Ogród 2 11:47, 05 kwi 2024

Do góry
Moje patyki hortensjowe wybujały zielenią . Ładnie to wygląda.

Ale korzonki nadal się ociągają. Tylko u kilku wyszły.
Malinowy zakątek 11:42, 05 kwi 2024

Do góry
A tak pięknie zakwitł mi Barwinek

A tu moja gruntowanie rabata sesleria jesienna z szalwia, aż nie mogę się doczekać tego efektu
Zimowy Wysiew / Winter Sowing 11:37, 05 kwi 2024

Do góry
Na dzień dzisiejszy tak wygląda moja uprawa w zafoliowanej skrzynce, odkryłam górę, część roślinek całkiem całkiem, część dopiero chce wyjść, a w dolnym roku po lewej widać przypleśniałą ziemię tylko i wyłącznie przy smagliczkach, jak pisałam wyżej:

Ma sens uprawa w skrzynce zafoliowanej zamiast butelek Myślę, że na przyszły rok powtórzę.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:23, 05 kwi 2024

Do góry
Joann napisał(a)

A może coś płaczącego na pniu? Buczek pendula? Ładnie by się przewieszal na tle ściany. Albo modrzew. Tylko rabatkę musiałabyś trochę poszerzyć.

Biala panna skradła moje serce

Mam buczka pendulę na końcu trawnika, trochę problem z poszerzeniem bo tu leci trawnik przez całą długość ogrodu. Musiałby powstać taki ząb, a nie wiem czy dobrze by to wyglądało.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:16, 05 kwi 2024

Do góry
Kusi mnie żeby coś zrobić z tą ścianą, jest taka nachalna Jakieś pnącze by tam fajnie wyglądało, nie wiem, kolejna róża czy coś innego?

A może coś płaczącego na pniu? Buczek pendula? Ładnie by się przewieszal na tle ściany. Albo modrzew. Tylko rabatkę musiałabyś trochę poszerzyć.

Biala panna skradła moje serce
Wszystkiego po trochu 11:14, 05 kwi 2024

Do góry
vita napisał(a)

Pogubiłam się, wspominałaś o siedmiogrodzkiej czy o siewkach H. nobilis Cremar?

o siewkach Cremer Moje też taka , czyli i pstra i pofalowana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies