rabata praktycznie obsadzona rok temu, nakombinowałam się, naprzesadzałam, co chwilę było coś, albo nornice robiły spustoszenie, albo coś cały czas wypadało, schło itd itp. Chyba to ostateczna wersja, kolorystycznie jestem zachwycona, bo uwielbiam bordo i pomarańcz, do tego doszedł róż z first lady i floksów i brąz z buchanani i bronz form.............na razie wszystko małe po 4 kwiatki z sadzonki, ale jest już wizja jak to będzie wyglądać za 2-3 sezony
Tak wyglądają moje hosty
Niektóre liście na tej samej roślinie są zielone inne biało-zielone.
Nie wygląda to zbyt ładnie
Czy możliwe że złapały jakiegoś wirusa?
niooooooo i baaaaaaaaaardzo mnie to cieszy, bo jak jest busz to chwasty nie mają jak się rozsiewać, ale też są miejsca gdzie rośliny wchodza mi już jedne na drugie
już to wiem że rabaty będą poszerzane hahahahahah
np anabelki zagłuszyły rozchodnika i różę .chyba musze je trochę podciąć
Pogoda u nas to loteria. Nie czuję lata. Limki też jeszcze w pąkach mimo to z tygodnia na tydzień nabierają masy. Ogólnie jestem zadowolona. Cel osiągnęłam, w tym sezonie sięgną parapetu.
Nie nadrobiłam wczoraj zaległości Ogrodowiskowych, bo zabrali mi internet i oddali dopiero późno w nocy. Za to miałam dużo czasu, żeby pocykać trochę fotek.
W związku z tym dziś kolejne zdjęcia, tym razem z serii: z perspektywy Dakara, czyli niski parter w „szmaragdowym”.
Margarete – Małgoś ...18 km na południowy zachód...18 ! Ha, ha.
A tak serio to nie mam pojęcia dlaczego taka różnica w kwitnieniu...może stanowisko mają bardziej słoneczne...bo strefa klimatyczna na pewno ta sama.
Co do rabatek, to na moje chciejstwa ciągle tworzę nowe...drugi raz poszerzałam już istniejącą (drugi raz tą samą). Ale tak się towarzystwo rozrosło, że większość wystawała poza obrzeża rabatki i kosząc trawnik za każdym razem troszkę im stópki podcięłam.
No, ale zobacz sama...zdjęcie z 2013 roku
i 4 lata później – dwa dni temu poszerzana rabatka (iglak nie mieści się nawet na zdjęciu)
troszkę przez te 4 lata wszystko "bujnęło" (po ilości kostki brukowej widać, że rabatka powiększyła się 300%...a sam iglaczek urósł chyba 20-krotnie)