Wszechobecny jest motyw labedzia, ktory mial dla krola duze znaczenie. Gleboko wierzacy Ludwik uwazal, ze wladza krolewska pochodzi z Bozej Laski a w symbolice chrzescijanskiej jest ten symbol uznany za symbol czystosci.
Ponadto Ludwik utozsamial sie z rycerzem-labedziem Lohengrinem. Scenami z jego legendy ozdobiono krolewska sypialnie. Na nocnym stoliku z dzioba srebrnego labedzia wyplywala zrodlana woda.
Rzeczywiscie ludwikowska fantazje wykazali Bawarczycy, wznosząc przed kilku laty teatr nad jeziorem Forggen w Füssen.
Teatr zostal zbudowany dla jednego tylko spektaklu: Sensucht nach dem Paradies (W poszukiwaniu raju), musicalu ktorego libretto stanowi biografia Ludwika.( Chwile trwa wgranie. W urywku kiedy czerwona kurtyna opada, zawsze leca mi lzy )
Rozumiem, że nikt się nie spotkał z problemem, jak na załączonym zdjęciu?
Opis problemu kilka postów wyżej.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Teraz zrobiłem dosiewkę, ale boję się, że sytuacja może się powtórzyć w innym miejscu.
Budynek polozony jest nad samym jeziorem, po drugiej jego stronie widac znany na calym swiecie zamek Ludwika.
Warto tam zajrzec nie tylko dla spektakli. Z plazy przed teatrem widac zamek Neuschwanstein. Inaczej.... Majaczy w oddali... Rzeczywiscie niczym krolewskie marzenie o rajskiej krainie...
Wracajac ostatnio z zamku Ludwika, postanowilam zjechac z trasy i pospacerowac brzegiem jeziora. I tu wielka niespodzianka Otworzyli ponownie teatr, sa juz musikale juuupi Az mi sie lzy w oczach zakrecily...Uwielbiam to miejsce, uwielbiam Ludwika, uwielbiam musikale
Szmata po półtora miesiąca zdjęta. Sporo mniej pracy bo wszystko wraz z korzeniami przegniłe ale tak mi się nie chce... polecam taka metodę jeśli ktoś jest w stanie znieść widok plastiku u nas jeszcze sporo metro tego leży
I po przekopaniu. Przy okazji prezentuje nasz studnie drenarskie bo nie często na fotki się załapuje